vrijdag 21 november 2014

Oei ik verwaarloos mijn blog ;-(Het (mede)beheer van de FB-groep slurpt een hoop van mijn tijd op maar ik doe het met heel mijn hart :-) weer wat mogelijke donateurs benaderd wat ook gelijk resulteerde in ophaal afspraken. Zo kregen we maar liefst 9 dozen noodle soepjes om uit te delen en mogen we nu 2x per week ergens groente & fruit halen. Dat laatste zouden we heel graag meer willen aanbieden want het zit maar amper in de voedselbank pakketten......tussendoor probeer ik mensen op de rit te helpen met tips om te besparen maar dat is nog niet zo simpel. Heel vaak is het "ja maar" of "ik heb toch ook recht op iets extra's" en dat terwijl er niks is, zelfs de basis niet: dagelijks een warme maaltijd. We komen schrijnende gevallen tegen en het liefst wil je iedereen helpen maar helaas dat gaat niet zoals manlief me iedere keer weer toeroept. Hij helpt wel hoor, hij springt ook in de auto als er weer ergens iets opgehaald of weggebracht moet worden maar is wat nuchterder en dat is goed en houd de zaak weer in balans. Doordat je zo geconfronteerd word met allerlei financiële dingen word je zelf ook weer wat scherper :-) 

Zo heb ik mezelf aangemeld voor de Kliek&Co Challenge en keek ik net voor inspiratie nog weer even bij de Recykleermarathon allemaal leukleukleuk. En ben ik vanmiddag voor het eerst met eigen bakjes naar de scharrelslager geweest.......tussen de gesneden vleeswaren doen ze altijd plastic velletjes maar ik zeg er al bij dat ik dat niet wil. Ook de automatische tas om de gekochte spulletjes sla ik altijd al beleefd af maar toen ik laatst zei dat ik nog het liefst mijn eigen bakjes mee wilde nemen keken ze helemaal niet raar op?? "Nee hoor doe gerust er is nog één klant die dat doet" en zo stond ik daar dus vandaag :-D iedere keer een stapje verder!! Volgende keer wil ik toch bij de zweedse winkel de glazen bewaarbakjes met plastic deksel kopen, kan daar mooi een pondje gehakt in.

Morgen een dagje "vrij" wassen, poetsen, boodschappen en misschien nog wat leuks.......
3 opmerkingen:

 1. Helemaal goed bezig, en super zeg allemaal!

  Geniet van het weekend en het bijspijkeren na overal mee geholpen te hebben, verdrietig eigenlijk dat dit nog steeds nodig is in een land die zooo welvarend bekend staat, echt verdrietig allemaal, maar super dat jij en anderen hier zo je best voor doen, echt super gewoon!

  Enne zelf je bakje meenemen, zal ook eens kijken bij de slager en groenteboer aan de overkant of die er ook geen moeite mee hebben, dank voor de tip van glazen bakje bij de geelblauwe reuze geval ;)

  Ruby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik begrijp jou reden om zelf bakjes mee te nemen naar de slager maar niet iedere slager is hier zelf blij mee. Reden; niet ieder mens (nee ik wijs jou niet aan) is even bedreven in hygienisch
  bakjes schoonmaken. Want het moet echt schoon zijn. Wat gebeurt er dan; de klant neemt het vlees mee in het niet al te schone bakje en wordt ziek omdat er toch een vervelende bacteriegroei heeft plaats gevonden. En wie heeft het dan gedaan........ de slager. Het heeft te maken met aansprakelijkheid en de wet beschermd de slager niet.

  BeantwoordenVerwijderen