vrijdag 31 oktober 2014


De dankbare donderdag zit er weer op, mini-Jutter gistermiddag weer thuisgebracht bij zijn mama na een heel gezellig tijdje :-) Wel heel dubbel allemaal, hij gaat er zo te zien goed mee om maar mama zie ik er echt onder lijden. Zou zo graag ook voor haar dingen willen doen maar ik zie dat ze zich terugtrekt bij ons vandaan.........begrijpelijk maar best moeilijk voor alle partijen.


Wij hebben in ieder geval zoals bedacht heerlijk de hele dag geknutseld in het "ateldjee". Eerst eens alle kleurpotloden geslepen, ik had laatst eens bij de kringloop zo'n ouderwets puntenslijpmachientje gekocht, dat was echt een hit! De potloden hebben nu weer een scherpe punt, gelijk de bak afgewassen want die was best wel stoffig. Het is de bak die mijn zoons ook al hadden voor de potloden, nu dus weer in ere hersteld :-) Daarna hebben we "eetbare" klei gemaakt dat was ik ook al heel lang van plan. Tegenwoordig heb je bij de goedkope winkels natuurlijk voor een euro al een pak met de meest hippe kleuren, maar dat vind ik zulke chemische zooi (vind ik ook stinken) dat ik liever een verantwoorde versie maak en dat is gelukt!! Het is wel een klusje wat je beter zonder de kids erbij kunt maken want je hebt even geduld nodig en dat was best lastig voor meneertje haha. Uiteindelijk hadden we vier pracht porties klei waar hij de hele middag verder mee gespeeld heeft. Het schijnt tot wel een half jaar houd- en kneedbaar te blijven als je het goed opbergt, we gaan het zien. Verder heeft hij zich uitermate vermaakt met het scheuren van allerlei gratis bij elkaar vergaarde behangstaaltjes die hij vervolgens weer plakte tot een nieuw "schilderij" de lijm was heel toepasselijk: een beetje aangemaakte behangplaksel. Ooit overgehouden en zo heb ik altijd een potje knutsellijm klaarstaan. Zelf skodderde ik gewoon lekker door mijn hok en heb ik nog wel even twee vogelvoerbakjes gemaakt. Volgende ronde maar weer zelf vet met vogelvoerhangertjes maken dan zijn we klaar voor als de birdies honger krijgen. Voor nu hebben ze nog genoeg aan alle zaadjes in het groen en de insectjes die er nog volop zijn. Al het normaliter voorjaarsonkruid loopt alweer opnieuw uit dus ook voor ons zijn er nog volop wilde salades te maken. Net weer hele pollen wilde rucola gevonden in de plantsoentjes, wel alleen plukken als je zeker weet dat het niet direct aan een hondenuitlaatzone zit. Wij eten vanavond in ieder geval gratis luxe sla ;-)


alsof je een brooddeegje opzet........


"eetbare" kleurstoffen toevoegen

 wilde sla's Avonds weer eens meegedaan aan een marketingonderzoek, was lang geleden. Het was goed verzorgd incl. gratis koffie en thee, lekkere broodjes en van alles te snoepen tussendoor en het leverde 60 euro handje kontantje op, altijd fijn!! Zo'n uurloon haal ik op mijn werk niet hoor ;-) Dat ik dit kon doen was niet vanzelfsprekend want op het moment dat ik deze afspraak maakte werden we ook gelijkertijd verzocht op audientie te komen om onze kleindochter weer eens te zien. Ik overwoog gelijk mijn eigen ding maar weer ondergeschikt te maken en mezelf af te melden maar had ook direct zo'n onderbuikgevoel. Nu ben ik blij dat ik de zakgeldafspraak niet heb afgezegd want op het laatste moment kregen we weer afbericht, we konden niet komen en dan zijn wij druk?? Ik word er wel een beetje moe van dat we ons altijd maar moeten schikken en dan ook nog de deksel op de neus krijgen :-(( Nu we al zo vaak uit liefde dingen hebben aangedragen die telkens weer worden afgeslagen houden we de boot een beetje af en maakt ons tot "niet betrokken zijn" :-(( Hoop dat ooit het kwartje valt.....familie is en blijft een lastig ding helemaal als het je uitfladderende kinderen betreft. Zij gaan een eigen leven leiden en je (IK) hoopt dan dat je meer tijd overhoud om je eigen dingen te doen maar dat moet kennelijk steeds bevochten worden...... En toch ga ik daar mee door, zojuist weer bericht gekregen dat de man van een collega vannacht is overleden. Zij zou binnenkort met pensioen gaan om samen nog van alles te kunnen ondernemen, het is hun niet gegund. Wachten " tot later" is dus niet zo slim........

Om toch maar met wat luchtigers af te sluiten: de laptop van Jongste Jutter is gerepareerd door een techneut bij de servicebalie van de ikbentochnietgek-winkel. Het bleek veroorzaakt te zijn door een piek van de provider tijdens een windowsupdate???????? Schiet mij maar in de kerstboom, ikke niet begrijpe maar wel dolblij dat het zonder kosten direct opgelost is. En zoonlief heeft nu begrepen dat het zeeeer belangrijk is om toch vooral tussendoor back-ups te maken. Weliswaar "in de cloud" want deze mam kwam met het dwaze ouderwetse idee van een externe harde schijf die nog ergens moet rondzwerven dat is natuurlijk "not done" ;-p Volgens mij moeten we zelfs nog ergens een zipdrive met ik weet niet hoeveel zipdisks hebben liggen haha maar dat werkt allemaal nog prima hoor. Manlief vond net nog ergens op een plank een dvd-speler met video mogelijkheid, heeft deze voor de lol even aangesloten en ja hoor het doet het nog gewoon. Nu kunnen we voor Mini Jutter nog videobanden afspelen die bij de weggeef gratis worden aangeboden :-) 

En morgen begint de Geefmaand georganiseerd door De Verdubbeldame. Probeer iedere dag iets te geven vanuit je hart <3 een glimlach, een knuffel, iets tastbaars, een klein kadootje, een dienst, een luisterend oor.........het hoeft allemaal niets te kosten maar GEEF onvoorwaardelijk zonder daar iets voor terug te verwachten en uiteindelijk word je daar gelukkig(er) van.2 opmerkingen:

  1. Leuke dingen gedaan vandaag met de kleine jutter! Loslaten en banden houden is het lastigste wat er is! Inderdaad nu genieten, want je weet niet wanneer het ophoudt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik was al een tijdje niet op je blog geweest, maar wat maak je me weer blij met al die mooie verhalen en linken naar mooie inspirerende sites. Dank je wel !

    BeantwoordenVerwijderen