vrijdag 16 mei 2014

Zo het is weer eens weekend ;-)

Ik stond vandaag op een mooie lokatie in het zonnetje te werken, inmiddels is hier het weekend begonnen........
 
Allereerst een paprikaplant verpot die ik voor moederdag kreeg, de verkoopster keek zoonlief raar aan toen ze het moest inpakken "geef jij dit aan je moeder?" ja zei middelste Jutter, hier is ze veeeeeel blijer mee dan een bos bloemen, hij kent me goed ;-) Oudste gaf me een kat kado.......of eigenlijk hebben wij zijn kat geadopteerd en van jongste Jutter kreeg ik gewoon een Gelukkig Gevoel omdat hij eindelijk weer beter in z'n vel lijkt te zitten. Blij met het werk dat hij nu doet, hij heeft eindelijk weer een normaal dagritme, kan nu ook weer makkelijker slapen (zonder valeriaan) staat supervroeg op en gaat zonder gemopper aan de slag.
 
Het nieuwe poezebeest wat hier nu woont  heeft hier ook altijd gewoond totdat ze gingen verhuizen naar hun eigen stek en sindsdien is ze van de rel. SD1 stond telkens in twijfel, beestje houden of wegdoen en nu was ze haar weer zat: ze piestte steeds alles onder. Dus manlief heeeeeel lief aangekeken of wij haar dan toch niet beter konden nemen, ze kent het hier immers en hij zij JA!!!! Dat liet ik me geen tweede keer zeggen natuurlijk en heb haar zondag avond opgehaald toen ik mini Jutter terugbracht van de wekelijkse weekend logeerpartij. Ze is nog wel schrikkerig maar ze kan hier vrijelijk naar buiten en dat vind ze heerlijk. Nu mag ik echt geen katten meer we hebben er nu 5! Maar.......een andere uitbreiding van de veestapel dient zich aan, volgende week ga ik 3 indische loopeenden ophalen, ze zijn nog klein en ik hoop ze dan heel tam te kunnen maken. Ze gaan zich bezighouden met slakken vangen in de eetbare tuin. En ik overweeg nog konijnen voor mini Jut, liefst langharig dan leveren ze nog wol en vlees voor de slacht uiteindelijk natuurlijk ;-)
 
Verder lekker beziggeweest met van alles en nog wat deze week: naast het gewone werk ook nog een betaald klusje gedaan voor het welkome zakgeld. Als ik dan zo in m'n ateljeetje bezig ben voelt het wel heel goed, mijn huidige werk is nou eenmaal niet blijvend zoals het zich nu laat aanzien en dus wil ik toch serieuzer kijken wat de mogelijkheden zijn. Klein beetje begonnen met erf opruimen: glas wegbrengen en plastic, mede ingegeven door het projekt voor de perma jaaropleiding. We moeten door het jaar heen iets als projekt nemen en op een perma manier uitwerken. De tuin op zich is sowieso al een projekt natuurlijk maar ik wil me gaan toespitsen op alles wat met afval te maken heeft. Alles wat we in ons huishouden gebruiken en waar een restprodukt van overblijft moet op eigen erf weer worden hergebruikt in wat voor vorm dan ook. Nu scheid ik het afval keurig maar breng ik het weg,  dat is me te gemakkelijk........ik moet er iets mee doen, iets van maken. Bv. een stenen bloempot die stukgaat sla ik klein en gaat als gruis op het pad naar achter als versteviging. Het plastic wat toch links en rechts binnensluipt als tasje, zakje of omhulsel moet worden hergebruikt als grondstof voor iets anders bruikbaars bv. door middel van plastic fusing. Doppen en deksels zullen een nieuw leven gaan krijgen als windgong of slinger. Melk en/of frisdrankpakken worden opgekookt voor papierpulp, papieren bonnetjes en ander papieren materiaal gaan in de kuip om weer een voorraad briketten te maken en so on.......Op den duur zal ik dan teveel spullen hebben gemaakt voor eigen gebruik en die kunnen dan wellicht verkocht en of geruild worden via DaWanda of Etsy daar ben ik nog niet uit.
 
Ondertussen ook offertes aangevraagd bij twee bouwbedrijven voor het vakkundig opknappen van de dakkapel achter. Manlief ziet het zelf niet meer zitten om dit "even" tussendoor te doen er is ander kluswerk zat. De eerste offerte is binnen maar vind ik op voorhand al te duur plus dat er een stuk kozijn vervangen moet worden en meneer denkt dit wel even op te kunnen vullen met een supersonische houtrotvuller.......dat gaat dus niet gebeuren. Lapwerk kunnen we zelf ook wel!! We wachten nummer 2 af.....

Ik ga maar weer 's breien aan m'n 2e vaatdoekje........
 
 4 opmerkingen:

 1. Helemaal geïnspireerd door je blog nu ook aan het kijken waar we nog op kunnen besparen. Manlief heeft een eigen zaak en ook al gaat het nu op dit moment goed ben ik van mening dat een buffertje geen kwaad kan de eerste jaren was het geen vetpot hij is nu bijna vijf jaar bezig en met kindje drie op komst vind ik dat toch belangrijk. Na afgelopen donderdag de verzekeringen e.d. onder de loep te hebben genomen bleken er nog twee auto's in de verzekering te zitten die er al een paar maanden geleden hadden uit gemoeten (manlief heeft een autoschadeherstelbedrijf) ook een doorlopende reisverzekering met werelddekking en een rechtsbijstand verzekering moesten er aan geloven (heb een rechtsbijstandverzekering via mijn werkgever dus dubbel verzekerd) toch weer een besparing van 50 euro per maand dat is 700 euro op jaarbasis kan ik mooi in mijn potje extra aflossen hypotheek stoppen. zonder jou blog was ik nu niet zo fanatiek geworden om te besparen op onnodige uitgaven. Dank je wel!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Altijd leuk om te horen Hannah ;-)) als je het maar als een sport blijft zien komt het allemaal goed.

   Verwijderen
 2. Wat leuk dat je zoon je zo goed kent, met die paprikaplant!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. niet schrikken maar ik heb je een facebookverzoek gestuurd, groetjes LB

  BeantwoordenVerwijderen