maandag 26 mei 2014

Go with the flowAfgelopen week (en ook vandaag weer) was een week vol ontmoetingen & ervaringen.........ik heb verwonderd en in stilte naar een ieniemienie klein vogeltje staan kijken op het fietspad tijdens het uitlaten van de hond. Een vrouw die in de eerste instantie snel voorbij fietste zag mij dit doen - ging rustiger fietsen - stopte en deed hetzelfde........met een lach op haar gezicht vervolgde ze later rustig haar fietstocht.
het kwikstaartje dus.........


Ik heb prakkies gedeeld (er zijn nu al iets van 12 groepen door het land), stekjes weggegeven en gekregen, blije en dankbare mensen ontmoet waarvan heel veel ook gewoon om een praatje en koffiegezelschap verlegen zitten. Dat heb ik afgeslagen want meestal regel ik dit soort dingen "even tussendoor".....

Inmiddels heb ik een pot waterkefir staan en heb ik vanavond ook nog een kombucha zwam opgehaald om uiterst gezonde drankjes van te gaan brouwen. Manlief kijkt een beetje argwanend naar de potten en vraagt zich vertwijfeld af of ik mijzelf niet aan het vergiftigen ben.........Maar de omslag naar bio-boodschappen gaat nu ook eindelijk de goedkeuring wegdragen van de mannen, ze ervaren ineens veel meer smaak aan alles ;-) en het kan ook best budgetproef!

En tot slot is de veestapel uitgebreid niet alleen met 4 gewenste jonge indische loopeenden maar komen er ook zomaar nog twee witte angora konijnen bij hihi. De buren boden spontaan een simpele ren te leen aan zodat de eendjes lekker buiten kunnen spartelen in een teiltje afgedekt met een moestuinnet. Maar toen ze hoorden dat ik in de tuinsuper naar een konijnenhok was wezen kijken in de eerste instantie als nachthok voor de dukkies, boden ze ons ook gelijk een groot konijnenhok aan. De prijzen voor een waaibomenhouten hok zijn niet mals dus met de beelden vanuit de tuinsuper ging ik kijken op MP maar nu hoef ik er niets eens de deur meer voor uit ;-) Als de dukkies dan straks los lopen en een definitief ander nachthok hebben dan zou het konijnenhok weer leeg komen maar de buurtjes boden spontaan de twee bijbehorende angora konijnen aan........ik zei geen nee natuurlijk. Wel opperde ik om maar te stoppen met werken zodat ik mij geheel kon richten op tuin en beestenboel ;-) 

Mij benieuwen wat deze week ons gaat brengen.......


3 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat die mevrouw afstapte en het moment met je deelde!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jouw laatste zin, is exact wat ik ook zou willen: helemaal niet meer uit werken gaan en alleen maar beesten om voor te zorgen (en graag ook wat groen om voor te zorgen). Zou dat niet heerlijk zijn.
    Ben benieuwd naar de kleine eendjes en de angora konijnen. Kan er een foto komen?

    BeantwoordenVerwijderen