maandag 24 maart 2014

Een nieuwe week

Eens kijken of we deze week net zo leuk kunnen maken als de vorige.........

Ik kan niet langer ontsnappen aan feestboek lijkt wel, er ontpoppen zulke leuke initiatieven die alleen via dat medium communiceren dat het zonde is om het te blijven negeren. Recent zijn er in onze regio een Prakkie eten over......en Wil u een stekkie........nul-puntje-puntje gestart en daar word druk over en weer geruild. Dat is dan wel leuk om aan deel te nemen :-) Zo hebben wij een overschot aan eieren en gaf ik 2x een klein doosje eitjes weg: afgelopen vrijdag werden die op mijn werkadres opgehaald door wildvreemde maar heel dankbare mensen. Zo gaaf om te delen!! De opzet is eigenlijk dat als je teveel hebt gekookt en je houd dus een "prakkie" over om dat via feestboek te delen waarop iemand die bv. laat thuis is en dan nog moet koken op deze manier gratis word voorzien van een warme maaltijd. Ook spullen die "over" zijn in het keukenkastje: iets wat je bv. hebt gekregen in je kerstpakket of een flesje wijn terwijl je die niet meer drinkt verwisselen op deze manier van mens tot mens, MOOI!!!

Komende vrijdag is het trouwens nationale pannekoeken(bak)dag, er zijn al diverse afspraken gemaakt om er wat extra te bakken en te doneren aan een ander.

(Het jammere van dat feestboekgedoe is wel dat iedereen dan weer meent z'n eigen "weggeefplekkie" te moeten opstarten?? Door de wildgroei zie je al gauw door de bomen het bos niet meer. Wat me ook opvalt is dat op dergelijke groepen steeds dezelfde mensen dingen dringend nodig schijnen te hebben en dus voor alles meeloten.........hmmm)

Ook is er weer een nieuwe kringloop in de buurt van een werklokatie geopend die dringend om spullen verlegen zit, daar gelijk maar een tasje gedropt maar verder niet binnen gaan kijken, veels te gevaarlijk ;-)

En verder heerlijk aan het frutten geweest: de kippen hebben eindelijk een naambordje op het hek, een kraamcadeautje in opdracht gemaakt en de eerste van de vier grofvuilstoelen is voorzien van een nieuwe bekleding. Weer wat stekken in de grond gestoken, we zien wel wat aanslaat en een pot met wilgen-pokon gemaakt. Wilg is zo'n sterke boom - een echte overlever - iedere tak die je afknipt en gelijk elders weer in de grond stopt groeit gewoon weer uit tot een mooi nieuw exemplaar. Nu dus een pot gevuld met kleingeknipte takjes en aangevuld met water, dit staat lekker in het zonnetje te trekken en kan dan straks gebruikt worden als een soort stekpoeder - puur natuur - niks chemisch uit een potje. Datzelfde principe maar dan wat grootschaliger gaat ook straks weer met brandnetels gebeuren, een ton vullen met flink wat verse netels, aangevuld met regenwater en dat een week of twee laten staan. Af en toe roeren, het groene bladmateriaal word snotterig en vergaat, dat word een pracht meststof! Het gaat wel "stinken" een beetje a-la koeienpoep maar dat neem ik graag op de koop toe en trouwens dat vind ik ook niks erg. Heerlijk als ik mijn postrondje door de polder rij en ruik dat de boeren de stront weer over het land hebben uitgereden :-))

Ook nog weer wat eigen aardappels gerooid: ik had het aspergebed geschoond en voorzien van een flinke laag mooie eigengemaakte compost uit de berg waar dus ook nog weer flink wat aardappels uit te voorschijn kwamen. Bij Eko-Plaza hadden ze trouwens een mooi soortje rode aardappel liggen waar al spruitjes aan kwamen, ik heb een pondje meegenomen om te poten in een autobanden-aardappeltoren, kosten: 59 cent ;-)

Vanavond eten we makkelijk uit de vriezer die nu bijna helemaal leeg is, dan wil ik 'm schoonmaken en wil ik eigenlijk eens kijken of we ook zonder kunnen. Ik word zo ge├»nspireerd door verschillende koelkast/vriezerloze bloggers en nu we nog maar met z'n drietjes wonen kunnen we misschien best zonder, scheelt ook weer in de energiekosten. De badkamer van de aanleunwoning is lekker koud en wil ik zodra het kan in gebruik gaan nemen als koele kelder. Rekken er in voor opslag van de weckpotten, de zuurkoolpot, de kruidendroger en de zadenvoorraad.

Joh straks kan m'n hele salaris zo door naar de hypotheekaflossing, niks meer nodig en des te sneller zonder woonlasten ;-)

En ik heb inmiddels ook een mooi brok bijenwas binnen om de beeswax-clothes mee te maken, ik vermaak me prima ;-)) maar eerst morgen maar weer een burgerplicht vervullen: BHV herhaling, altijd handig........Potverdrie, krijg ik net een mail van het werk dat we het salaris nog niet krijgen vanwege een fikse storing bij de bank :-(( Ik wil mijn loon voortaan gewoon weer in zo'n ouderwets envloppie.........

Ik keek dus even bij allestoringen.nl maar daar word je niet vrolijk van, klik op de eerste drie banken en ze hebben allemaal storing. Fijn zo alles digitaal :-(((2 opmerkingen:

  1. Ik wil juist stoppen met feestboek. Sluipt veel en veel te veel tijd in die ik gewoon niet meer wil besteden aan een beeldschermpje. Ik moet alleen nog even een oplossing bedenken hoe ik de foto's kan overzetten. Vanaf vandaag probeer ik er nagenoeg niet meer op te zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik dacht dat Facebook op z'n retour was, maar als ik die leuke initiatieven lees is dat dus niet het geval.

    BeantwoordenVerwijderen