vrijdag 7 februari 2014

Rondkomen met weinig maandgeld.........

HMS. Pecunia komt bij ons altijd de haven binnen rond de 23e en ik neem dan maandgeld op voor alle boodschappen incl. tankgeld voor de scooter. Wat er dan evt. nog over is na het betalen van alle vaste lasten en een extra aflossing op de hypotheek gaat naar de spaarrekening. In principe staat er daarna niets meer op de betaalrekening. Je komt dan ook gewoon niet in de verleiding om iets mee te nemen omdat je kunt pinnen ;-) Maar als er toch iets extra's moet komen kunnen we dat nog altijd terugboeken naar de betaalrekening of we stellen de aankoop uit tot de post uitbetaald. Deze maand doen we het anders, ik heb 320 euro opgenomen en op = op en dat betekend veel creativiteit. Ik heb dus nu nog maar een kleine 40 euro in de knip voor 16 dagen!!! Er word nu over alles 36x nagedacht: vlees meenemen terwijl er in de vriezer ligt maar het moet tijdig ontdooien, een bepaald ingrediënt nodig bij het koken betekend diep graven in de voorraadkast en verder gewoon eten wat er is, punt uit! Ik had extra cash in de knip kunnen hebben ware het niet dat we een schattig (nieuw) mini-bomberjack zagen hangen bij de Pawn shop in Amsterdam (onwijs leuke mensen trouwens) voor Mini-Jutter en bij de kringloop vond ik 2 wollen truien die ik écht moest hebben, schade samen 31 euro. Tja...........dat word dan dus op de blaren zitten. We waren even op stap met een oom van JutMan die heeeeeeeel erg graag bij Pawn wilde kijken maar daar zelf niet zomaar heen gaat, dus namen wij hem op sleeptouw en lieten wij hem gelijk ook de kringloop op Sloterdijk nog even zien. Hij genoot: hij blij, wij blij!!! Alleen de portemonnee niet, die is zo wel voortijdig leeg aan het raken :-( en dan zijn er altijd die onvoorziene uitgaven. 

De elektrieke tandenborstel van manlief ging stuk en dus wilde hij een nieuwe kopen, speuren op het net leverde een mooie oral-B op bij tandenborstel.com voor ca. 100 euro maar die moesten we dan van het spaargeld betalen terwijl dezelfde set bij bol.c 111 euro kostte, wel duurder dan maarrrr we hadden nog voor 100 euro aan bol-bonnen liggen (van de verzekeringsoverstap) dus uiteindelijk kostte de set ons maar 11 euro. Nu moet er nog een nieuwe grondboor komen voor het neerzetten van palen bij de jonge aanplant. De twee die we al jaren hadden (gevonden bij grofvuil) hebben nu echt de geest gegeven - lees: zijn overleden aan metaalmoeheid en gaan dus bij het oud ijzer zodat ze t.z.t nog weer iets opbrengen ;-) - helaas dat kan het budget niet aan. Maar ook daar is een oplossing voor: we hebben nog een cadeaubon van een tuincentrum t.w.v. 20 euro, die mag besteed worden. Kost ie duurder dan kan ik nog voor 6 euro aan tankbonnen laten uitbetalen ;-) en anders nog maar effe niet........Ben zo blij met al dat gepuzzel met die bonnen (gekregen of geruild!) ik heb er nog heel wat liggen variërend van bv. anwb, bios, babywinkel, hema, drogisterijen en een fashioncheque........Al leveren die bonnen soms ook wel een luxe-probleem op: ik heb er bv. eentje liggen van 100 euro (gekregen voor deelname aan een marktonderzoek) om te besteden aan iets bij selectedlabels.com en ik kom er maar niet toe om daar iets mee te doen. Het is mij veel te poenerig, ik ga toch zeker niet met een stoffen armbandje van 60 euries om lopen of een flutsjaaltje kopen voor 100 euro omdat het een x "merk" is......Deze bon moest ik maar eens heel gauw met iemand gaan ruilen voor iets bruikbaars want dit is gewoon zondegeld. 

Ik wil deze manier van met geld omgaan toch wel weer doorzetten zo want dan kunnen we zoveel mogelijk geld in de extra aflossingen stoppen, ik ben die hypotheekzooi zo zat :-((( Gister weer gebeld met de bank inzake de afkoop van de woekerpolis en wat eerst zo mooi leek blijkt nu gewoon niet te kunnen. Als we deze polis stoppen en het bedrag in de aflossing stoppen dan nog moet er een nieuwe soortgelijke polis (beleggings of spaar) komen voor de resterende 10 jaar. Deze moet dan net zoveel opbrengen als bij het begin is afgesproken en dat gaan we dan dus nevernooitniet halen want er zit een heel groot gat tussen 128 of 17 duuzend, inmiddels hebben we alweer een deel zelf afgelost :-) Manlief beredeneerd: als we het zelf zouden kunnen sparen cq. aflossen dan kan het dus ook via een maandelijkse premie bij zo'n verzekeraar maar hij vergeet daarbij te rekenen dat die er ook aan wenst te verdienen. En nog veel belangrijker: een maandelijks heel hoge premieverplichting met onze handtekening eronder zou in deze flexibele maatschappij zonder garanties zomaar weer voor onwijze betalingsproblemen kunnen zorgen, ik pas!!!! We moeten nu dus gewoon uit gaan van wederom eigen kracht, niks geen gesodemieter met tussenpersonen of anderzinse gasten die willen verdienen over onze rug, we doen het mooi zelf al zal het weer een hele kluif worden. Maar we hebben dit eerder geklaard en ik mis die creativiteit uit die periode wel eens ;-)))
2 opmerkingen:

 1. En het gevoel als het gelukt is, geeft ook zoveel voldoening!!
  Succes met het laatste stukje van deze maand. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het zo knap zoals jij het doen. Ik moet echt beter mijn best doen als ik.dit zo lees.
  Onze hypotheek is niet nuttig om af te lossen (betalen dan niet minder en willen over jaar of 4 verhuizen) maar heel hard sparen moeten we wel.
  Ik ga maar eens goed puzzelen voor februari en maart...

  BeantwoordenVerwijderen