zaterdag 11 januari 2014

Woensdag gehaktdag.........

Het is natuurlijk helemaal geen woensdag maar ik las vandaag in de weekendbijlage van de krant een stukje over het leegkoken van de koelkast en dat wilde ik niet op de plank laten liggen voor een later blogje ;-) Hoe vaak heb je niet een restje van het een of ander liggen waar je niks mee weet te maken?? Jaarlijks blijkt er nog steeds onwijs veel weggegooid te worden op die manier (niet hier hoor ;-) en er is gelukkig iemand die zich daar dan ook vreselijk aan stoort en de "Wasteless Wednessday" in het leven heeft geroepen. Als ode aan de Woensdag Gehaktdag dus..........van oudsher dé dag bij uitstek voor slagers om zich te wijden aan restverwerking!! Maak kennis met Thomas:


Hij heeft dus een hele serie filmpjes, erg leuk :-)
En is natuurlijk ook te vinden op feestboek.........

Komt nog bij dat deze week de Horecava wordt gehouden en men daar dinsdag gaat brainstormen over hoe horecabedrijven mogelijk de oeverloze stroom restjes in restaurants nog goed kunnen verwerken tot een eetbare bijdrage aan de voedselbanken! Er zijn al bedrijven die dat doen - kan het helaas even niet meer terugvinden - maar er was een kleinschalig iets waar men soep maakte van tomaten met een plekje e.d.

En er kan ook altijd nog biogas uit groenten gemaakt worden van eten met plekjes of die anderzins op de weggooistapel terecht zouden komen.

Weggooien is zóoooo zonde en niet nodig!!!!!


2 opmerkingen:

  1. Zelden gooi ik iets weg. Gisteravond had ik kippelevertjes gebakken met beetje ontbijtspek, uitje en champignons. Het was teveel en de levertjes heb ik vanmiddag in stukjes gesneden en samen met restant champignons en 2 eieren tot lunch verwerkt. Paar eieren bij een restje en je hebt omelette, ideale oplossing vind ik dat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helemaal mee eens, hier wordt ook (bijna) niets weggegooid en er ontstaan uit restjes de heerlijkste gerechten!

    BeantwoordenVerwijderen