maandag 27 januari 2014

Print-your-things.......


Gister online 2 kleurtoners besteld voor de printer, omschudden helpt echt niet meer en om het voor te zijn dat we écht niet meer kunnen printen op een moment dat we dat toch echt wel even iets "moeten". Aha daar is gelijk mijn eerste geluksmomentje van vandaag ;-) gelukkig dat wij wel zelf een printer hebben om bv. straks de geboortekaartjes van 2e kleinkind te kunnen printen of gewoon wat kortingsbonnen.......En dubbelgelukkig dat we het vooral ook kunnen betalen want die vullingen kosten bepaald niet niks :-(( Wel de huismerktoners gekozen uiteraard en besteld via mijn cashbackkorting-account zodat het nog iets extra's oplevert ook. Voorlopig kunnen wij en de rest van het gezin weer even vooruit, want ook zij komen regelmatig even aanwaaien om iets uit te printen via ons huisdrukkerijtje!  Wauww weer iets om als ruil te kunnen aanbieden.......

Maar op mijn werk kom ik dagelijks mensen tegen die zelf geen printer hebben, of wel de printer - gekocht in een aanbieding met bijna lege cartridges (tactiek) - maar de inkt is nu op en er is geen geld om een setje nieuwe cartridges te bestellen of de boel te laten hervullen. Dan is het mooi dat ze bij ons (nog) kunnen langskomen om het te doen: een ticket voor het één of ander, een belangrijke brief naar een instantie of gewoon het werkstuk van een van de kids. Allemaal reuze onhandig natuurlijk als je dat niet even thuis tussendoor kunt doen. Op scholen gaat men er kennelijk nog steeds vanuit dat iedereen wel zo'n ding heeft staan wat een logische gedachte is natuurlijk als je meegaat in die idioterie van vandaag :-( Want hee straks hebben we toch allemaal zo'n 3D printer in huis waarmee we ALLES zelf kunnen printen????????? Laatst in een programma was Vermeend te gast en die was ook helemaal lyrisch over deze nieuwe vorm van maak-industrie. Hiermee gingen we de economie uit het slop trekken en er waren al printers te koop vanaf zo'n slordige 1500 euro en dus binnen ieders bereik.........van welke planeet komt deze man toch? Hij tetterde nog even verder: ja joh we gaan straks zelf ons eigen eten printen zodat je tenminste weet wat je op je bord hebt liggen. En vanmorgen op de radio weer een item over dit geweldiggelukzaligeapparaat voor iedereen: er is een tentoonstelling over de Ming-tijd en de gehele Verboden Stad is in 4 maanden tijd geprint. Ik kreeg nog beelden van een conventionele printer waar bouwplaten uit rolden die vervolgens met de hand geknipt en geplakt waren maar nee hoor deze kwamen ook weer uit zo'n supersonische alleskunner in 3D! De reporter vroeg nog aan de dame van de tentoonstelling of iedereen straks dan zelf zo'n printer in huis had? Haar antwoord was: ja natuurlijk, er waren er nu al velen met zo'n apparaat in huis. Het was nu nog vooral handig voor I-phone hoesjes maar straks ging ALLES er mee........

Jongens (en meiden) kom op!!!! Ik begrijp dat stilstand achteruitgang is en dat er technologisch gezien van alles verandert maar niet altijd ten goede. We horen alleen maar de holadiejee-verhalen hoe super het is dat we straks alles ZELF kunnen maken maar er is niemand die er bijverteld dat je om alles te kunnen printen ook voor alles een aparte cartridge nodig hebt!!! Want zie jij je een metalen onderdeeltje voor je stukkende I-phone printen (handig want dan hoeft dat onderdeeltje niet meer apart ingevlogen te worden vanuit China en duurt het ook veel minder lang voordat het gerepareerd is) daarna even een stenen beker (want hee we zijn wel van de hergebruik) om iets uit te drinken en we hebben niets meer in de kast staan en o ja we moeten nog iets eten vanavond dus print maar even een pond worteltjes uit en dat allemaal uit dezelfde cartridge????????? Word eens wakker.........

Maak-industrie en zelf maken me hoela.........als nu het stroom uitvalt weten mensen van gekkigheid al niet hoe ze dingen moeten oplossen. Met pen iets op papier schrijven word straks al lastig want kinderen leren niet meer hoe ze zelf iets moeten schrijven, alles gaat digitaal op een tablet. Koken van echt voedsel is een uitstervende bezigheid, zonder pakjes en zakjes is men nergens. Warmte: hoeveel mensen kunnen zichzelf warm houden als er geen gas is? Kleding maken, een naaimachine wat is dat?? Gelukkig is er een ommezwaai gaande van mensen die WEL alles zelf willen kunnen, zichzelf willen kunnen redden in tijden van nood. Voor de rest is zo'n printer misschien wel een uitkomst, druk op de knop en gaan.......moeten ze nog wel even leren hoe ze al die printfiles moeten maken ;-)

Deze past er wel leuk bij ook
4 opmerkingen:

 1. Hoi Jutvrouw, ken het probleem met die vullingen.. Zonder reclame te maken heb ik nog steeds de goedkoopste gevonden bij 123inkt.nl. Hebben hier een Inktjet en een Laserprinter, en heel eerlijk, 30 euro voo 3000 paginas is toch bijna voor nop..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Peter bedankt voor de tip! Als ik maar één toner zou bestellen ben ik daar alleen helaas duurder uit vanwege de verzendkosten. Maar misschien als ik volgende keer meer tegelijk bestel kom ik wel voordeliger dan dan nu bij Sneltoner :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Jutvrouw, ze bieden verschillende verzendmogelijkheden aan.. Naar huis direkt, maar ook afhalen bij in mijn geval een Primera.. Kijk dat even na voor je je bestelling doet.. (weet niet meer hoe die service heet.. Duurt langer dan een dag, maar ja we zijn van de centen he.. ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Jutvrouw, ze bieden verschillende verzendmogelijkheden aan.. Naar huis direkt, maar ook afhalen bij in mijn geval een Primera.. Kijk dat even na voor je je bestelling doet.. (weet niet meer hoe die service heet.. Duurt langer dan een dag, maar ja we zijn van de centen he.. ;-))

  BeantwoordenVerwijderen