zondag 5 januari 2014

Post versturen AARRGGHH!!!

postnl posttarieven 2014

Posttarieven postzegels 2014
Het tarief van de postzegel stijgt met 4 eurocent van € 0,60 naar € 0,64. Hieronder ziet u een overzicht voor de postzegeltarieven per 2014 voor brieven binnen Nederland. Het zal u wellicht opvallen dat er een categorie ontbreekt. PostNL zal namelijk per januari de categorie 250-500 gram niet meer hanteren. De nieuwe categorie is 250-2000 gram en zal € 3,84 gaan kosten.

Gewicht (gr.)Tarief
0-20€ 0,64
20-50€ 1,28
50-100€ 1,92
100-250€ 2,56
250-2000€ 3,84      (bron. frama.nl)


We wisten natuurlijk al dat de postzegels duurder geworden waren per 1 januari maar nu heeft tante Post ook gewoon een categorie er tussenuit geknipt :-(

Eind 2012 plakte ik dit schemaatje nog in een blogje.............
Vooral voor Marktplaatsverkopers is dit een dilemma, je zit incl. een deugdelijke verpakking al gauw over die 250 gram heen en heeft je koper er dan nog wel bijna 4 euro voor over om dat leuke dingetje via brievenbuspost te laten versturen?? En ook is er nu definitief bij wet geregeld dat er op maandag géén post meer bezorgd zal worden........dusss de post die je in het weekend in de bus gestopt hebt word als je mazzel hebt op dinsdags pas bezorgd. Een alternatief voor brievenbuspost is er helaas (nog) niet dus een echte vrije keuze hebben we hier niet in. Pakketjes word een ander verhaal.........

Nu weet ik wel dat steeds meer digitaal moet/gaat maar ook daar kan je niet van op aan. Zo moest ik onlangs bij DUO iets regelen wat ik "eventjes" online dacht te doen maar helaas pindakaas de site was niet bereikbaar en ik kreeg de melding dat dit reeds bekend was en de site-beheerder er aan ging werken :-((( Of het verhaal van de man die op vrijdagmiddag online moest doorgeven aan het UWV dat hij die dag extra uren gewerkt had en dat die uren dan dus moesten worden verrekend met zijn te ontvangen uitkering. De site was op dat moment niet bereikbaar en de man deed 's maandags nog een poging en dat ging wonderwel goed maar het UWV oordeelde dat de man dit dus te laat had gedaan en hij kreeg een boete!!!!

Lang leve de digitalisering........3 opmerkingen:

 1. Hoogst irritant hè, het viel mij ook direct op dat die categorie er tussenuit is. En dat is een categorie die ik best vaak gebruikte. Nu maar zorgen dat het onder de 250 gram blijft hihi.
  Overigens kun je op Postzegelsmetkorting.nl nog steeds zegels kopen (met korting dus). Het zijn niet meer de gulden zegels want die mogen niet meer. Maar iedere korting is welkom lijkt me.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is echt van de gekke, zo wordt via MP verkopen opeens wel heel duur!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik verstuur pakketjes via DHL, is goedkoper en heel makkelijk. Bij de videotheek tot savonds laat in te leveren. Kijk maar op dhlforyou punt nl. Betalen kan via iDeal, zelf verzendlabel printen.

  BeantwoordenVerwijderen