woensdag 1 januari 2014

De eerste dag van weer een nieuw jaar 2014.........

ligt voor ons als een blanco pagina en dat staat garant voor een boel opborrelende ideeën. Ik zag al lijstjes van 365- of 52- of 12-maands projekten voorbij komen. Zoals bij de firma Fluitekruid of bij Happierwithless, maar ik weet al dat dit soort dingen bij mij uitloopt op een sof want ik kan mij nooooit strikt een maand aan één projekt houden ;-) dus ik ga van alles maar iets meepikken en dan komt het ook wel goed. Zo staat bij mij met stip bovenaan: info-minderen. Ik ga me afmelden van allerlei maillijsten, (persoonlijke) facebook pagina's, nieuws- brieven en sites. Om te beginnen met een proefperiode van een maand maar wellicht voorgoed. Vooral de "feest" boek pagina's van enkele mij zeer naaste personen die rollebollend over het scherm gaan om niks vreten mijn energie en die stop ik liever ergens anders in........ook de "discussies" of liever het kontinu op je woorden moeten passen bij sommige groepen begint me te irriteren. Mailen is een lastig ding want je hoort de klemtoon niet van de woorden maar soms zijn mensen meester in het konsekwent verkeerd uitleggen van dingen. Daar pas ik dus voor.......dit jaar word mijn/ons jaar!!! Twee van de drie kinderen zijn uitgefladderd wat allemaal niet zonder slag of stoot is gegaan en zullen ook helemaal hun eigen ding gaan doen. Nummer drie komt ook vast op z'n pootjes terecht ook al kost dit iedere keer weer een jaar extra en een hoop geld :-( het etiketje wat men maar al te graag wil plakken zie ik als een leidraad, daar gaan we de komende maanden handvatten (wat een stom woord!) voor zoeken. Ik hoop in augustus Sarah te ontmoeten en wil graag de 2e helft van MIJN leven doorbrengen zoals IK dat graag wil :-)) en dus heb ik vanmiddag als start mijn atelier-in-wording behoorlijk ROZE geschilderd. Ook zal ik mij excentrieker gaan uiten wat verdomd lastig is als een persoontje wat eigenlijk altijd de kat uit de boom kijkt en geleidelijk moet wennen aan veranderingen maar mijn motto word steevast: 

Schijt aan dronken Naatje!!


Maar verders wil ik toch écht al die plastic zooi gaan bannen, dus hup aan de naai voor katoenen tasjes en zakjes. Als iets op is een zelfmaakversie gaan proberen zoals deo, wasverzachter, maandverband, hondenkoekjes en wat er al niet meer op ons pad komt. Van nuttige dingen voorraad aanleggen niet alleen voor onszelf maar ook voor de voedselbank aan het einde van het jaar met behulp van acties & kortingsbonnen. Dingen maken met dat wat ik op straat vind, het échte struinen staat op een laag pitje omdat er niet veel bijzonders meer aan de straat gezet word. Ik ga me aktief bekommeren om mensen die ik in het geheel niet ken: breng een bezoekje aan het daklozenpension op zoek naar een klant die daar kennelijk woont maar die ik al een tijdje mis, stop een kaartje in de brievenbus van een wildvreemde op mijn postroute die nooit post krijgt, groet iedereen vrolijk en zal gaan proesten van de lach als ik een zuur of niet begrijpend verbaasd gezicht terugkrijg ;-) 

En dan nog de dagelijkse dingen als energieverbruik naar beneden brengen - maar dat moet niet moeilijk zijn nu we van 6/7 naar 3 personen gaan in ons huishouden - , het onlosmakelijk daaraan verbonden zijnde hout sprokkelen voor de houtkachel, mijn eigen energiepeil op orde brengen door anders eten, dingen repareren voordat er iets nieuws gekocht gaat worden (lees: 2e-hands dus nieuw voor ons), uiteraard het werk en de cursussen en opleidingen die dat met zich meebrengt, ws. ook nog iets met anderstaligen, de tuin en de wekelijkse djembé-lessen plus komende optredens en de droom om toch ooit een consuminderhuis hier in de regio van de grond te zien komen samen met "het lijkt mij leuk om" bv. eens te proeven aan biodanza, leren spelen op een trekzak, en dan ook nog mijn blijvende burgerlijk ongehoorzame visie op dingen en de dingen die daaruit voortvloeien............


 


Ach, elke lange reis begint met een eerste stap..........

8 opmerkingen:

 1. Herkenbaar, moet ook dringend keuzes gaan maken om zelf nog een leven over te houden.Mijn beste wensen voor jullie voor 2014

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke plannen!
  Meer voor jezelf kiezen en wat JIJ graag wilt....dat is iets waar ik ook hoognodig eens beter over na wil denken. En uitvoeren dan ook nog ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi is dat; dat als je een bepaalde fase in je leven hebt bereikt je niet meer spullen en bezit nastreeft, maar juist verdieping van waardevolle zaken die niet in geld zijn uit te drukken. Maar die je wel een rijk gevoel geven. Wens je dat je voornemens uitvoerbaar zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Briljant motto voor dit jaar. Inspirerend. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik geniet erg van je logies, wil je niet missen hoor!!! Knuffel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve schat, als jij bent wie ik denk dat je bent ;-)) dan hoef je mij echt niet te missen hoor. Er komt vast wel weer eens een kringlooprondje bij jou in de buurt. Wil zo graag eens naar die WaWollie winkel waar ze die gerecyclede kleding verkopen!! XX

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kan ik je stukje gewoon copy/paste-en en dan op mijn blog zetten? Je hebt 'm precies geraakt!
  Dat wordt een mooi jaar; goede voornemens, Sara en opnieuw oma, kan toch niet beter?!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tuurlijk mag jij 'm copy-pasten ;-) we gaan er inderdaad weer een mooi jaar van maken maar dan wel graag zoals ik het wil!!

   Verwijderen