woensdag 18 december 2013

Het is de bedoeling dat ik vandaag de kerstboom versier maar ik kan me er niet toe zetten.........al die rommel erbij zoeken die her en der verspreid staat :-( We hebben de boom gisteren gekocht bij de dorpsbloemist, dat gaf in ieder geval wel al een goed gevoel: je geld uitgeven bij de plaatselijke middenstand ipv. bij zo'n grootgrossierder. Op de radio hoorde ik vandeweek een reportage over duurzaam en dat mensen daar een beetje van beginnen te "kotsen" omdat werkelijk álles tegenwoordig wordt overgoten met dat sausje, als het maar verkoopt.........er is zelfs een mooie term voor: greenwashing. De geïnterviewde vertelde dat men best duurzaam wil maar dat dit niet per definitie bio hoeft te zijn of iets met een ander (vaak vaag) keurmerk maar dat het meer en meer betekende "uit de buurt" of dat het "van dichtbij" moest betekenen. Dat is een heel mooi iets want het sluit perfect aan bij permacultuur :-) Zojuist ook nog een bijdrage overgemaakt aan consuminderhuis Parkstad van Annemiek van Deursen, ik ontvang al een paar jaar bijna dagelijks haar consumindermijmeringen en heb haar ook ooit ontmoet, zo'n mooi mens!! Haar initiatief is niet bij mij om de hoek helaas maar nu Radar+ het betaalde abonnementsgeld terugstortte vanwege mijn klacht heb ik dit gelijk doorgesluisd. Alle kleine beetjes helpen.................

4 opmerkingen:

 1. Ik wil ook graag steeds meer en meer 'uit de buurt'. Vooral omdat ik dan gewoon weet wat ik heb. Vooral bij eten vind ik dat echt steeds belangrijker (dochterlief blijkt vrij gevoelig voor allerlei hulpstoffen. Ik gok zoonlief ook, maar wat minder heftig)
  Helaas is het organiseren van een volkstuin niet gelukt afgelopen jaar. Komend jaar doe ik het dus nog maar even met m'n kleine balkonnetje en vensterbanken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed die aandacht voor Annemiek. Volg haar al jaren en doe altijd mee aan haar Kerstaktie. Een gouden ziel is die vrouw. Fijn dat je haar steunt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi dat ook jij wat naar Annemiek overgemaakt hebt!
  Echt super wat zij allemaal doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi doel, ook ik heb gestort. Wist je dat het consuminderhuis in Landgraaf ook Anbi genoteerd is? Bij meer dan 1,2. Procent giften kun je alles daarvoven aftrekken van de belastingdienst.

  BeantwoordenVerwijderen