vrijdag 29 november 2013

Rust?????????

Net als je denkt dat je alles op een rijtje hebt, begint het te stormen buiten dussss knallende koppijn en weer zat om over na te denken :-( De grote uittocht uit de aanleunwoning lijkt te zijn begonnen, dit weekend hebben wij de bus amper tot onze eigen beschikking want er moet genoeg verkast worden. Alhoewel, niet alles gaat gelijk mee, er blijft nog genoeg over in het voormalige slaapkamertje van miniJut dit is even de tijdelijke opslag zodat ik de rest alvast in bezit terug kan nemen. Precies 15 jaar geleden begon ik daar mijn eigen bedrijfje, in 2004 ben ik vertrokken naar een heus bedrijfspand op het industrieterrein waar ik 6 jaar later de deur achter me dicht trok. De rest is geschiedenis...........Op de avond dat ik verkastte naar het industrieterrein nam oudste Jutter zijn intrek in de aanleunwoning en nu hij (inmiddels met gezinnetje) vertrekt naar zijn eigen stulpje kom ik weer terug op honk, voelt wel heel gek!! En dan belt mijn leidinggevende op dat ze het nog even over mijn uren wil hebben: ze heeft een gesprek met de directeur gehad en die vind - gezien de toch iets rooskleurigere toekomstvisie - dat ze mij toch maar een geheel VAST contract moeten geven want ze willen me écht niet kwijt............ik mag er nog even over nadenken want ze weet dat het me rauw op mijn dak valt en ik weer moet omschakelen: JANKEN!!!!!! Ik had me ingesteld op minder werken, minder loon, meer vrije tijd en een beetje rust en daarna weer voor 9 maanden tot het eind van het jaar door met 28 uur, daarna zouden we wel weer zien. Maar die rustpauze zit er dus nu niet in en dat overvalt me dan weer, moet ik me weer opnieuw focussen op?? Ja waar op eigenlijk, er veranderd gewoon niks, alles kabbelt gewoon het nieuwe jaar in zoals het nu al gaat. Ik hoor blijd te zijn, maar dat kwartje moet nog even vallen geloof ik, ben wel gevleid :-) Al weken ben ik 's nachts in mijn dromen mijn ateljeetje opnieuw aan het inrichten, krijg visioenen van Tante Til in het roze <LOL> en nu gaat het echt gebeuren. 


Ik had een paar weken terug absoluut geen zin om Sint te vieren, maar voor die kleine kunnen we er niet omheen en dus kwam ik gister bijzonder goed geslaagd uit de stad. Superleuke spulletjes ook voor de twee schoondochters gevonden voor niet al teveel geld en als zij het niet leuk vinden wat ze krijgen heb ik in ieder geval de lol van het kopen er van gehad. Morgen de laatste dingetjes halen, inpakken en wegzetten tot donderdag! En misschien een klein kadootje halen voor mezelf: als ze er nog staan zijn ze voor mij en anders waren ze niet me niet gegund ;-)


Morgen 1 dagje weekend, zondag weer werken en natuurlijk volgende week ook gewoon weer. Niks nieuws onder de zon, waar maak ik me druk om!!   

*********

Inmiddels is het avond en missen we kleine man nu al...........belt middelste Jutter op "mam, is de auto thuis?" Nee die heeft je broer mee "oh ok. dan komen we toch zo.......het is nogal dringend". Huhh, nou prima, tot zo.........Even later komen ze binnen, hij kijkt me aan en het floept zo m'n mond uit "lieverd zijn jullie zwanger??" Uhmmm ja toevallig wel..................woww we worden weer opa & oma :-) heel pril maar zo welkom!! 

En het is voor mijn gevoel niet eens zo lang geleden dat we zelf in de kleintjes zaten, mènn wat gaat dat toch hard allemaal

7 opmerkingen:

 1. Gezien de nieuwe plannen van de regering met de flexcontracten zou je misschien blij moeten zijn.
  (Ik zit tenminste nog met 2 flexcontracten, 1 oproep en 1 tijdelijk voor een half jaar, samen goed voor gemiddeld wel tatatarata, tromgeroffel...8 uur per week...)
  Maar kan me voorstellen dat je je verheugd had op meer vrijheid en meer vrije tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook blij hoor, maar dat omschakelen dat moet bij mij altijd even landen ;-)
   En ik hoop voor jou ook op betere tijden met meer vastigheid.

   Verwijderen
 2. Wel vervelend dat je weer moet omschakelen. Maar straks met je vaste contract is er misschien ruimte voor wat aanpassingen in je uren? Hoop het voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik krijg ook nog een gesprek want er werd inderdaad gevraagd wat ik wilde met mijn uren???? Nog zo'n fijn raadsel waar ik alleen maar nerveus van word. Hopelijk is het gesprek binnenkort al, dan krijg ik weer gemoedsrust.........EN ik moet niet mekkeren ook hoor. Ik heb werk!!

   Verwijderen
 3. Op alles: Super voor jou en jullie.
  Op 1 ding: niet leuk en jij weet welke ik bedoel!
  Beppy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik snap het wel hoor, dat je moet schakelen. Had je je net noodgedwongen ingesteld op het ene, wordt het opeens wat anders.
  Haha had je net alle voordelen bedacht van dat ene, gaat het niet door! Ook dat natuurlijk.

  Gefeliciteerd met de zwangerschap van de zoon / schoondochter. Wat gebeurd er dan toch veel in 1 weekje he...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met de a.s. familieuitbreiding. Echt iets om naar uit te kijken. De vreugde van en (nieuw) kleinkind. Marry

  BeantwoordenVerwijderen