vrijdag 8 november 2013

Basterdsuiker beschermen

EU verklaard de typisch nederlandse specialiteit basterdsuiker tot beschermd Europees landbouwproduct??????? Ja ja, deze suiker staat op de nominatie om uit te sterven :-( Huh er worden nog amper suikerbieten verbouwd hier, als het daar nog echt van gemaakt word. Waar de EU zich al druk om maakt zeg........Misschien een mooi item voor de Keuringsdienst van Waarde, ik ga ze mailen!!
 
Ach als het stierenvechten nu ook al kans maakt om tot de Unesco Werelderfgoedlijst te worden toegelaten als Spaans nationaal volksvermaak en wij (of liever de VN) ons hier druk maken om 5 december want "wie heeft er nu twee Santa Claus-en nodig"???? Dat is toch die man in dat rode pak die door de lucht rijd met rendieren en wiens hulpjes elfjes zijn........Wie is er hier nou gek??

3 opmerkingen:

 1. huh! dat is wel vreemd ja van die basterdsuiker.

  Ook van de pieten trouwens. Ik heb er echt moeite mee dat de VN zich opeens met een kinderfeestje denkt te moeten gaan bemoeien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik woon er midden in, in die anti ZP hetze. In de meest multiculturele wijk van Amsterdam dus, waar dat verzet vandaan komt. Ik ben het zo zat en zal blij zijn als het 6 dec. is.
  Ze gaan potdomme nog door naar de bestuursrechter 'om tot jurisprudentie over het racistische karakter van ZP te komen'.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou ik mis die basterdsuiker best wel, staat altijd op mijn boodschappenlijst als ik weer eens in NL ben (vooral de witte en de bruine variant, de gele iets minder vaak)

  BeantwoordenVerwijderen