maandag 23 september 2013

Eerlijk???Jawel hoor, het is weer iemand gelukt, het woordje "eerlijk" triggert mij om te reageren...................want wat ben ik toch oneerlijk bezig :-((( Ik heb het al zo vaak gezegd: het is mijn blog en de dingen die ik schrijf zullen niet iedereen blieven, zo sta ik er nu eenmaal in! Wat is hier niet eerlijk? Ik steel het niet, ik lever bij iedere actie keurig het gevraagde bonnetje in, ja soms meerdere keren :-) Keer op keer ben ik dan "een klant" en klanten moet je koesteren. Daarom krijg ik ook die bonnen, ik vul bv. een enquete voor ze in en als bedankje krijg ik dan een bon voor korting of iets geheel voor niks. Vervolgens deel ik die bon op mijn blog en hoop ik dat velen met mij gebruik kunnen maken van die geste. Stiekum hoop ik ook dat de bonnen terecht komen juist bij mensen die net als wij ooit op de bodem hebben gezeten, in de bijstand zitten en net aan wel of niet kunnen rondkomen, misschien in de schuldsanering zitten en totaal de regie over hun eigen leven zijn kwijtgeraakt, misschien bij de voedselbank lopen en zo een extraatje hebben met dit soort acties. Lichtpuntjes noem ik die maar, heel primitief maar ze kunnen op dat soort momenten o zo belangrijk zijn!!!! Ik deel dus de bonnen die ik zelf verkregen heb en ze komen zo dus ook bij mensen terecht die er zelf niks voor hebben hoeven doen, DELEN heet dat.
 
Is dat erg, is dat eerlijk of oneerlijk? Zeg het maar..........
 
Ik zou willen dat die bonnen juist verder gedeeld worden en dat iedereen minstens twee zakken gaat halen. Eén voor zichzelf en één voor iemand anders, breng het naar de kerk, naar de weggeef, de voedselbank of deel het uit aan iemand anders. DELEN gewoon omdat het kan!! Gelukkig zijn er meer van het slag gestoorden zoals ik :-p
 
Wat ík niet eerlijk vind is als een winkelketen een kortingsbon deelt waar op staat dat het bij ALLE winkels in te leveren is terwijl het product bij het merendeel van de filialen gewoon helemaal niet in het assortiment zit. Een leverancier die een cadeautje weggeeft en als er dan teveel animo voor blijkt te zijn de regels doodleuk terugdraait, de bestellingen onder drogredenen niet uitlevert en mensen dan probeert te lijmen met 5 euro korting als ze eerst iets van 40/50 euro kopen. Een winkel met een grote vinger in de pap die claimt 1000 artikelen fiks in prijs verlaagd te hebben na ze eerst in de maanden vooraf stiekum iedere keer een paar cent tot dubbeltjes aan toe opgehoogd te hebben. Of de fabrikanten van die producten die heel slinks niet de producten in prijs verhogen maar gewoon de inhoud verminderen waardoor de klanten besodemieterd worden......do I need to say more??
 
En dan gaat dit alleen maar over gewone boodschappen pfffffffff
 

8 opmerkingen:

 1. Ik herken je frustratie. Dat is pas oneerlijk.
  Je mag juist trots zijn op jezelf dat je jouw kortingen deelt. Ik vind dat je goed bezig bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het juist heel.mooi dat je dingen deelt. Want eerlijk, daar doen grote bedrijven(zeker in de voedingsindustrie) dus ook Niet aan. Ik heb echt geen medelijden met die bedrijven. Die verdienen zat. Die missen echt dat ene zakje soep of zo extra echt niet. Gaan ze heus niet aan failliet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik sluit me aan bij wat lottebees zegt. Het is juist fijn dat je de dingen deelt...en medelijden met de grootgrutters en/of producenten hebt ik echt niet! En dat is ook nergens voor nodig hoor, die verdienen goud geld over onze rug en de rug van de kleine leveranciers, de boeren en tuinders.

   Verwijderen
 3. Vind juist fijn dat je de bonnen deelt. met regelmaat print ik er een uit en de soep bon heb ik ook gegeven aan een vriendin van mij die was er mega blij mee.
  Trek het je niet aan.. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doe ik ook verders niet, maar wou het wel effies gezegd hebben ;-))

   Verwijderen
 4. Och meis, ik zou me er niet zo druk om maken (jaaaa, dat doe je wel ;-). Je doet wat je doet vanuit je eigen hart en geweten. En ik vind het mooi.

  BeantwoordenVerwijderen