maandag 19 augustus 2013

Mijn eerste werkdag weer


op locatie en het was weer een hectische maar zeker ook weer een heerlijke dag ondanks alles. Gister had ik allerlei rituelen al voorbereid zodat ik vanmorgen eerst uitgebreid met de hond kon fietsen, de kippen los kon gooien en dan op mijn gemak met de scooter naar het werk kon rijden. De lucht werd alsmaar donkerder en uiteindelijk fietsten we door de motregen, never mind.........we kwamen weer terug met een mooi gevormde stok. Daarna naar de Tokkies die keuvelend uit hun schone hok kwamen zetten, gevoerd, rondje kas en toen nog een bakkie leut voordat ik op de scooter vertrok. Het regende inmiddels al flink maar toch wilde ik op de scooter omdat ik uit het werk vandaan het e.e.a. moest regelen in de stad. De regen besloot anders, ik reed kennelijk door een flinke plas en de scooter stopte ermee, daar stond ik dan, ik kreeg 'm niet meer aan. We waren net van het weekend tot de ontdekking gekomen dat de kickstart verdwenen was (verloren of opzet??) dus aankicken ging 'm niet worden. Inmiddels al zeiknat maar wat nu te doen, ik moest door naar mijn werk?? De scooter gestald bij het benzinestation (heel lief dat ze er op wilden passen) en besloten er dan maar flink de pas in te zetten. Ondertussen werk ingelicht dat ik later zou zijn, dat gaf niet want er moest toch eerst weer een auto weggesleept worden en na een wandeling van een half uur dwars door de stad en een park kwam ik bij de school aan. Het opstartritueel ook daar ingezet en inmiddels echt doorweekt kon ik toen aan de eigenlijke werkdag beginnen. Maar ondanks alles was ik niet sjagrijnig geworden.......onderweg zag ik zoveel grappige dingen op plekken waar je anders nooit met zoveel aandacht langkomt dat ik al grinnikend doorliep en uiteindelijk zomaar terplekke was aangekomen. Gratis vermaak, frisse lucht en beweging wat wil een mens nog meer. 

Tussen de middag manlief gebeld die inmiddels ontwaakt was uit zijn slaap na de nachtdienst met de vraag of hij dan de scooter wilde ophalen en gelijk ook maar de andere dingen wilde regelen. Op de achtergrond hoorde ik mini-Jutter al schateren "oma, ik heb een nieuwe fiets", hij had 'm gevonden :-) Ik was gisteravond op de scooter een rondje gaan struinen, de jutkriebels hadden dit weekend de overhand: zaterdag had ik groente & fruit "gedumpsterdived" en dat smaakte naar meer <LOL> De food-buit bestond uit 2 gigantische halve watermeloenen, 15 bosperziken, 3 venkelknollen, 3 bananen en een bak sla, die laatste ging naar de kippen en de rest is ons fruit voor deze week voor smoothies. De non-food ronde leverde o.a. een prachtfiets op voor de kleine man, die moest ik eerst naar huis brengen voordat ik verder kon struinen. SD1 had al een paar keer op MP gekeken voor een fietsje maar of de verkopers vroegen teveel voor een hevig verroest ding of ze hoorden niets meer op een bod, het heeft zo moeten zijn want nu staat er eentje op het erf voor niks, nada, noppes!!! Omdat ie platte bandjes had? Opgepompt en de zijwieltjes vastgezet er is echt niks mis mee, komt bij een dure fietsenzaak uit de stad vandaan........er stond ook een pracht luxe combi kinderwagen bij maar daar kon ik niks mee, die was te groot. Verder stonden daar o.a. zakken (merk)kleding, ik heb een zak meegenomen, thuis uitgezocht en wat ik niet kan gebruiken gaat alsnog naar een kledingbak. In die buurt heb ik ook al eens voor 10 euro aan statiegeldflessen gevonden, ze zijn daar te beroerd om het in te leveren, nou ik vind het prima! Verder op mijn ronde gevonden: een wasrekje voor over een deur, twee grote houten lampvoeten, een leuk autootje en houten ophaalbrug ook nog voor mini-Jutter, stapel zaaipotjes, een voetenkrukje wat opnieuw bekleed moet worden, een grote porceleinen kan en 4 ritsen (weggooi) koffiebekertjes. Daar stond dus een volle doos van aan de weg, ik heb er vier zakken uitgehaald (zo'n 400stuks) meer kon ik niet meenemen maar ik snap dus niet waarom mensen dat doen. Je koopt een volle doos bekertjes (of neemt die mee bij je werkgever vandaan??) gebruikt er wat van en de rest gooi je weg.........breng dat dan naar een buurthuis, opvang of whatever. Begrijpen zal ik het nooit maar ik blijf struinen en wat ik door kan geven zal ik zeker niet laten!!



Vandaag ook maar gelijk twee grote bananendozen meegezeuld, daar kunnen dan mooi de (gratis of bijna voor niks) boodschappen voor de uitvliegende koters in. De bonnen worden goed ingezet, vandaag had ik weer twee navullingen voor zo'n geurstekker geheel en al voor nop, TOP!


2 opmerkingen:

  1. Zo dat zijn nog eens leuke struintochtjes :-) vrgr cecile

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goh, wat leuk Jutvrouw dat je dit allemaal op je pad vindt.....waar ik woon mag niks aan de straat gezet worden :(

    BeantwoordenVerwijderen