donderdag 29 augustus 2013

Iets opzeggen............

is één, het in de gaten houden of het goed gaat is een tweede! Via opzeggen.nl hebben we laatst de sportschool van jongste Jutter opgezegd. Dat word super geregeld: je geeft aan welke organisatie je wilt opzeggen, zij geven verzendopties aan en een voorbeeldbrief, je betaald met I-Deal en voilá zij versturen de brief voor je. Wij kozen in het geval van Basic-Fit voor de duurste optie nl. aangetekend opzeggen omdat deze sportschool houd van moeilijk doen als het makkelijk kan :-( Overigens is de duurste optie bij opzeggen.nl slechts € 3.99 in tegenstelling tot het tarief van tante Post zelf, als je persoonlijk naar een postafhaalbrengpakketjespunt in een supermarkt fietst en iets aangetekend wilt versturen betaal je dus fijn € 7.50??? Vanaf de kant van opzeggen.nl was alles goed geregeld, je weet wanneer het verzonden word voor je en ontvangt een track & trace code voor het volgen. So far so good..........Al vrij snel kregen we warempel van B.F. (niet mijn BFF) de bevestiging van de opzegging met inachtneming van een maand opzegtermijn maar ook met het verzoek het "voordeel" pasje aangetekend te retourneren. Zolang zij dat niet binnen hebben blijven ze maandelijks de contributie afschrijven van je rekening!!!! Ik weet niet welk voordeel ik zou kunnen hebben van het ledenpasje want als je geen lid meer bent en niet betaald heb je ook geen toegang tot het pand maar we moeten nu dus weer € 7.50 kosten maken om zo'n stom plastic pasje te gaan versturen naar het hoofdkantoor. Want inleveren bij de plaatselijke sportschool waar je altijd kwam sporten dat mag dus niet :-(  Dat zeg ik makkelijker kunnen we het niet maken..........3 opmerkingen:

 1. Serieus? Wat een onzin dat je dat pasje moet retourneren. Wanneer zij het blokkeren moet dat toch gewoon voldoende zijn? Overigens heb je volgens mij ook geen borg betaald over het pasje, wij tenminste niet. :)

  Ik hoop dat ze je alsnog verder helpen, zonder al te veel moeite.

  Liefs,
  Mama Krieltje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. misschien toch eens navragen bij bijvoorbeeld juridisch loket of deze bepaling zou in je contract moeten staan anders lijkt het mij niet kloppen en bovendien zou ik gewoon mijn bankrekening blokkereren tot duidelijk is of dit wel mag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja dit is echt foute geldklopperij. Zeker als je het niet direct bij de sposrtschool in kunt leveren.
  Dus inleveren op de sportschool en een briefje met bericht van ontvangst meenemen dat ze dan ondertekenen.
  ck

  BeantwoordenVerwijderen