dinsdag 16 juli 2013

Back on track..................

Na een heerlijke vakantie in Tuinesië zijn we alweer ruim een week terug en aan het werk. De goeie en minder goeie werkbesprekingen hebben we gelijk ook alweer aan den lijve ondervonden dus de spirit is er weer helemaal!!! JutMan heeft gelukkig zijn "vaste" contract binnengesleept (dus vlag uit en taart eten ;-) maar het mijne word per 31 december ingekort met 8 uur, het worden er steeds minder........Begonnen met 32 en nu dus terug naar 20, verspreid over ?? dagen. En ook niet wetende voor hoelang die 20 zelfs nog gegarandeerd zijn, dus tijd om de horizon te verbreden. Wat gaan we doen als we later groot zijn, in mijn geval na de 50.......................nieuwe ronde nieuwe kansen! We zullen het zien. In ieder geval zullen we in rap tempo de hypotheek verder gaan aflossen dan is dat in ieder geval geen molensteen om onze nek en wonen moet je toch. Eerst vandaag mijn examenstukken inleveren voor opleiding 1, ondertussen een vervolg uitzoeken, nog een paar uurtjes werken op een vestiging en vanavond middelste Jutter van het vliegveld ophalen. Ik zou eigenlijk nog naar een Lets bijeenkomst gaan maar heb toch besloten hiervan af te zien, het feit dat je toch in baar geld nog een jaarlijkse bijdrage moet leveren strookt niet met mijn plannen voor een geef/deel/ruil economie.
 
Op naar weer een vol, energiek blog waar mijn gedachtenkronkels weer een plek zullen krijgen
en waar ik hoop ook wederom veel kortingen en tips te kunnen delen voor & met elkaar!!
 
Happy Summer 

15 opmerkingen:

 1. Meer door minder16 juli 2013 om 09:53

  Vergeet niet voor die 8uur ww aan te vragen als je nog geen andere baan heb met meer uren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat ga ik dus niet doen......ik weet het: stronteigenwijs ;-)
   Ik zal daarnog wel een ander blogje aan wijden.......

   Verwijderen
  2. Het onaantrekkelijke van WW aanvragen, al is het maar voor 8 uur, is natuurlijk de bureaucratische rompslomp en de sollicitatieplicht die er aan vast zit. Maar misschien moet je het toch overwegen. Ik weet dat je in de budgetcoaching of schuldhulp (was het dat niet?) wil gaan werken. Ik ben ook bezig een product voor budgetcoaching te ontwikkelen en op de markt te brengen, en dan valt me op dat er op dat gebied al heel veel bestaat. Zowel producten als fysieke mensen die begeleiding en advies bieden. Ben lid van een LinkedIn groep op dat gebied en nogmaals, het valt me op dat er op dat gebied al heel veel bestaat. Schuldhulpmaatje.nl vanuit de kerken, Humanitas. De gemeentelijke hulpinstanties, particuliere organisaties. Ook het Nibud biedt al budgettools en idem pakketten aan. Daar moet je dan dus wel mee concurreren.

   Verwijderen
 2. Fijn voor je man, gefeliciteerd!

  Ik zit op een oproepcontract op minimumloon en kreeg dus vanochtend toen ik aankwam weer eens te horen dat ik die dag niet hoefde te werken en weer naar huis kon. Ik doe mijn best mijn boosheid door te slikken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hiervoor dien je wel een vergoeding te krijgen. Vraag maar eens na bij je vakbond.

   Verwijderen
  2. @Anoniem: Welkom in de flex wereld :-(( en nog zijn we met z'n allen niet flexibel genoeg!! Dat is echt balen weet er alles van helaas!
   Denk maar zo: nu kan ik van het mooie weer genieten ;-)

   Verwijderen
 3. @Willemien: waar dien ik een vergoeding voor te krijgen??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jutvrouw, dat van die vergoeding begreep ik ook niet. Als flexwerker op oproepbasis heb je doorgaans weinig aan een vakbond, afgezien dat je geen inkomen hebt om de contributie van te betalen:-)
   Ik had minimaal 3 uur tevoren bericht moeten krijgen dat ik niet hoefde te komen, maar dat is (in mijn perceptie) niet gebeurd.Geen telefoon, geen mail. Degene die daarvoor verantwoordelijk was, kan altijd stellen dat ze dat bericht wel verzonden heeft, dan wordt het een nietus-wellus kwestie.
   Ik ken een flex-collega die ter plekke ook te horen kreeg dat er geen werk voor haar was. Ze zou wel betaald worden als ze bleef, daar kwam het uitzendbureau niet onder uit. Als ze naar huis ging, werd ze niet betaald. Ze is toen demonstratief met een boekje op een stoel gaan zitten, 3 uur lang.
   Dat had ik ook kunnen doen. Ik kreeg echter vanochtend te horen dat als ik bleef, ik niet uitbetaald zou worden.
   Het is des te zuurder, omdat ik soms 6 of 8 weken lang geen werk heb en dan ineens weer 20 uur in een week. Een waardeloos oproepcontract dus, waar ik netto 5.35 euro per gewerkt uur aan over houd.
   Sorry voor het gemopper:-) Ik ben al een jaar aan het solliciteren op andere banen.
   Snappez-vous?

   Verwijderen
 4. In mijn branche (kinderopvang) mag je eenoproepkracht pas na twee uur weer naar huis sturen, mocht hij/zij toch niet nodig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Johanna, ik val hier onder: http://www.loonwijzer.nl/home/arbeidsvoorwaarden/uitzendwerk

   Werken jullie in de kinderopvang ook met dit soort contracten op uitzendbasis?

   Verwijderen
  2. Uitzendkrachten moesten 3 uur werken alvorens ze naar huis mochten.
   Maar dat is verleden tijd vermoed ik, want uitzendkrachten zijn te duur in deze tijd en voldoende personeel voor handen, net teruglopend kindaantal en de vaste contracten die aan hetwerk moeten blijven.

   Verwijderen
 5. Inmiddels heb ik per mail een reprimande gehad: er zouden aan mij roosterwijzigingen zijn verstuurd, en het is dus mijn eigen schuld (not). Ik weet echter zeker geen roosterwijzigingen te hebben ontvangen en een flex-collega meldde me vanochtend tot haar verbazing een mail te hebben ontvangen met een afmelding/annulering voor een dag waarop ze aanvankelijk helemaal niet ingeroosterd stond. Wat moet je nu met zulke miscommunicatie? Ik werk als tentamenmedewerker in het hoger onderwijs. Vanwege een onvoorspelbaar aantal studenten die tentamen doen in de zomermaanden zijn er op het laatst minder medewerkers nodig dan aanvankelijk ingeroosterd. Dat begrijp ik. Maar wel vervelend dat er dan gesteld wordt dat er roosterwijzigingen zijn verstuurd, terwijl dat pertinent niet het geval is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is dus heel vervelend, moet toch te bewijzen zijn dat er verstuurd is?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Johanna, ik heb me per mail verweerd tegen de reprimande, en er is zo'n beetje half-half toegegeven dat mijn verweer waar zou kunnen zijn. Ik voel me er wel de hele dag beroerd over. Je bent als oproep-flexwerker zo'n speelbal van het uitzendbureau, ik ervaar het in elk geval wel zo. Daar hoor ik mijn zoons ook steeds over: steeds achter de uitbetaling aan moeten bellen, roosters die niet kloppen, ingepland zijn maar als je eerder klaar bent dat verschil in gewerkte tijd niet uitbetaald krijgen, opgeroepen worden voor werkzaamheden waarvoor je al hebt aangegeven dat om gezondheidsredenen niet te kunnen doen. Zo, nu wel weer genoeg gemopperd:-)

  BeantwoordenVerwijderen