vrijdag 10 mei 2013

Geld uitgeven is niet zo gemakkelijk ;-)

Tja als je altijd in de consumindermodus zit en je wilt dan eens (na ellenlang denken) grof geld uitgeven dan is dat nog niet zo 1-2-3 gedaan............Zouden we gister eindelijk het kastanjehouten hekwerk gaan ophalen op anderhalf uur rijden van huis, kwamen we zonder iets terug :-( Ik had de betreffende firma opgebeld vorige week om te vragen of het mogelijk was om op Hemelsvaartdag spullen af te halen, dat was géén probleem zei de vriendelijke meneer aan de andere kant van de lijn. 's Avonds de bestelling in de webshop ingegeven, ik zag het totaalbedrag staan en drukte op verzenden, dat ging goed. Maar er kwam maar geen bevestiging, dus even een extra mail erachteraan gestuurd met de vraag of hij onze bestelling wilde bevestigen en tevens de afspraak voor het ophalen, maar er kwam geen reactie. Wel een ontvangstbevestiging van mijn 2e mail.......maar zonder verdere inhoud. Ook nog geprobeerd telefonisch contact te krijgen maar dat lukte niet. Achteraf heel stom natuurlijk maar gisterochtend reden we dus naar Harderwijk alwaar we op de juiste plek aankwamen maar er was niemand aanwezig. Dus maar weer even bellen en een voicemail ingesproken. Na een 2e poging werd ik teruggebeld door een meneer die zei van niks te weten en het gewenste spul bleek ook uitverkocht GRRRRRR na lang heen en weer gepraat (waarbij de kern van het probleem bij mij neergelegd werd want ik zou de bestelling niet goed hebben gedaan) stelde hij dat hij wel graag servicegericht naar klanten toe wilde zijn en verzekerde mij dat zodra de spullen weer opnieuw binnen waren hij direct e.e.a. naar ons af zou sturen en hij nam dan de vrachtkosten voor zijn rekening. Hoe lang e.e.a. ging duren kon hij echter niet vertellen daarover gaat hij mij maandag a.s. terugbellen........De hele terugweg zaten we met een katterig gevoel want én een zootje diesel voor Jan Doedel verstookt én nu konden we 's middags ook niet gelijk aan de gang met de kippenren, het hele circus kon weer met enkele weken uitgesteld worden :-(( We vragen ons nu echt af of dat de mentaliteit van die kant van NL is? In het verleden hebben wij veelvuldig van doen gehad met een zaak in Nunspeet waarvan de eigenaar ook altijd erg (te) relaxed omging met afspraken. Kwam je weer eens voor niks iets ophalen volgens afspraak dan had hij als antwoord: ach dan komt het wel in de nieuwe week...............

Thuis aangekomen maar eerst eens een sterk potje koffie gezet en ondertussen weer het lijstje met bedrijven bekeken die hetzelfde materiaal konden leveren. Uiteindelijk een bedrijf in Drachten gevonden en gelijk gebeld, uitgelegd wat we zochten en of dat afgehaald kon worden. Dat kon want alles was daar op voorraad. Aangezien JutMan eigenlijk helemaal niet van autorijden houd - ik stuur meestal - had ik in mijn hoofd om dit dan volgende week donderdag op mijn vrije dag te gaan regelen waar op manlief zei: weet je wat, ik ga het morgenochtend wel ophalen huhhh?? En tegelijkertijd polstte hij oudste Jutter of hij dan gelijk de tuindeuren moest meenemen, scheelde een hele rit want Drachten en Jistrum?? lagen toch dicht bij elkaar. En zojuist belde hij dat alles helemaal compleet achterin de bus lag en hij weer op de terugweg was, eind goed al goed. Dat was een mooi economisch ritje en goedkoop bleek in deze keer dus duurkoop helaas..........ik ga nu gelijk die andere partij afbellen, bekijk 't lekker!

Nog een gevalletje groot geld uitgeven met vertraging is onze eerste extra aflossing op de hoofd hypotheek. Maandelijks parkeren we op een spaarrekening van de ASN een bedrag waarmee we nu 5000 euro zouden gaan aflossen, dus een overboeking gedaan van de spaar naar onze lopende rekening. Maar het geld verscheen maar niet op de betaalrekening. Dus gebeld met ASN wat er misging, blijkt onze verificatiestorting niet goed doorgekomen te zijn?? Verifi wat? Ik maak iedere maand 500 euro over al maanden lang, is dat niet genoeg???? Ja maar u bent mederekeninghoudster en u maakt over vanaf een en/of rekening naar ons en nu boekt u terug. Ja dat klopt, wat is dan het probleem.......niks, als u ons een bankafschrift mailt waar beide namen boven staan is het in orde ZEG DAT DAN!! Dus gelijk in orde gemaakt en nu maar hopen dat het mag lukken. Vanaf nu gaan we die extra aflossing (zo lang het kan) per maand gelijk doorstorten, voor de spaarrente hoef je het tegenwoordig ook niet meer te doen.

Ik ga gelijk weer in de ruilmodus da's veel relaxter..........eitjes voor stenen, zaadjes voor zaadjes.
2 opmerkingen:

  1. Tip: www.ecowoods.nl
    Ze hebben het GRATIS netjes en op tijd afgeleverd 300 km vanaf Oosterwolde!
    Ook wij hebben na lange tijd van consuminderen weer eens geinvesteerd in duurzaam goed en hebben er geen spijt van!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd met de eerste extra aflossing.

    BeantwoordenVerwijderen