vrijdag 8 maart 2013

Lekker lezen..........

nu het weer ietsje kouder word is het toch heerlijk wegkruipen op de bank met een blad. De afgelopen weken kwam er zoal binnen: Margriet, Flow (van een tijdschriftenbon met korting), ProMotor (gratis 3 proefnummers), Ideaal (blad van de ASNbank) en het jubileumnummer van Genoeg. Deze vraag je aan voor 5 euro met de code ASNIDEAAL op tinyurl.com/asn-genoeg en tataataa je krijgt dan half maart ook nog gratis en voor niks het nieuwe lentenummer thuisgestuurd!! Ik moet zeggen dat ik het jubelnummer wel weer erg leuk vond, boordevol met tips en trucs waar iedereen wat mee kan, handige links en niet teveel gericht op het spirituele -wat er gerust mag zijn- maar dan liever in een ander blad ;-) Misschien kwam het wel door de lezersartikelen, uit de praktijk geschreven stukken vind ik altijd het meest interessant. Ik zoek toch altijd naar de praktische bespaardingen zeker met het oog op het "coachings"gebeuren (blehh alleen het woord coach staat me tegen daar moet ik toch eens iets anders op verzinnen). Zeker in deze tijd waar steeds meer en meer mensen het met minder geld moeten stellen en creatief moeten worden om alles nog gewoon te kunnen betalen, dan ook nog het liefst iets van een buffertje voor nood moeten sparen (de Nibud norm daarbij maar helemaal buiten beschouwing gelaten want de vind ik écht niet reëel) en dat moet dan ook nog worden gelardeerd met een beetje lol! Want men vind besparen al gauw iets wat vooral niet leuk is en vooral als zuur leven word ervaren. Ik overweeg nog of ik dit jaar weer eens naar de landelijke Genoegdag zal gaan, het is tenslotte nu eens naast de deur (zondag 24 maart NDSM terrein Amsterdam) maar de entreeprijs van 15 euro houd me tegen, zeker omdat nog nergens word vermeld wat er die dag allemaal te doen is. Het programma zal toch wel al bekend zijn mag ik aannemen maar deze word dus rijkelijk laat gepromoot, gemiste kans! Voor diegene die er wel naartoe willen maar van ver komen: reis gratis met de trein met het boekenweekgeschenk. Koop volgens de voorwaarden van de Boekenweek een boek (liefst in folie), ontvang hierbij als cadeau het boekenweekgeschenk oftewel je gratis treinkaartje, bewaar de aankoopbon goed en lever het gekochte boek de week erna weer in bij de winkel met als reden bv. "ik kocht het boek als cadeautje voor een vriendin maar ze heeft 'm al"..........Je krijgt dan gewoon je geld weer terug en de reis kostte uiteindelijk njente cente ;-)) Mocht je trouwens abonnee zijn van Genoeg dan kost een entreebewijs 10 euro dus ik denk dat ik eens even aan de snuffel ga of ik iemands abonneenummer kan gebruiken.

Qua abonnementen heb ik voorlopig wel weer even mijn buik vol, niet dat ik ze volop heb (wat denk je wat dat kost??) maar alleen het voornemen al kostte me de afgelopen tijd weer heel wat maltjes naar een uitgever. JutMans horloge had het uiteindelijk een tijd terug toch begeven en half november kwam er een aanbieding voorbij van zijn favoriete merk horloge waarvan je met enige bijbetaling een exemplaar "kreeg" bij een jaarabonnement op het blad Discovery Magazine. Dit soort bladen vind hij altijd wel interessant en hij was eind november jarig dús geregeld! Normaal kost zo'n horloge 249 euro wat we normaal dan nooit gedaan zouden hebben maar nu waren we in totaal 116 euro kwijt voor horloge en zes bladen, mooie aanbieding dus. Maar al wat er kwam géén welkomstcadeau en géén eerste nummer, wel werden de kosten eind december afgeschreven dus we dachten dan zal er nu wel snel iets volgen. Maar nee hoor, er kwam helemaal niks! Eind januari ontvingen we dan eindelijk het horloge, maar weer géén blad, dus gemaild hoe het zat? 1e mail, geen antwoord, week later weer gemaild geen antwoord, maar na twee weken bericht dat ze waren over gegaan op een nieuw administratiesysteem en onze aanmelding te laat binnen was voor het decembernummer???? We zouden nu ons eerste nummer ontvangen op 22 februari, maar je raad het al: niks ontvangen. Weer mailen, weer geen respons ja na een week, hoera! Sorry, sorry sorry er was iets foutgegaan met de uitgave van het eerste nummer dit jaar en deze werd nu verplaatst naar 26 maart, of we hierop wilden wachten a.u.b? Nou echt niet, ik heb ze vriendelijk verzocht het abonnementsgeld van 35 euro maar terug te storten want op deze manier koop ik nog liever een blad gewoon in de winkel, doen we niet, maar nu heeft manlief wel een nieuw klokje voor "slechts" 81 euro wat anders het driedubbele had gekost en we dus ook nooit gedaan zouden hebben. Moraal van het verhaal, abonnementen met een welkomstcadeau: klinkt hartstikke leuk maar blijf opletten!!

6 opmerkingen:

 1. Hoi jut,

  Op www.genoeg.nl is nu wel een programma te vinden. De workshops lijken me wel leuk, vooral de overdedatum. Pllek is een gezellige plek om naar toe te gaan, maar wel met de eigen bammetjes en thermosfles, nl. reteduur! Ook ik vind 15,- entree behoorlijk aan de prijs. Aan de andere kant kan ik er met de fiets heen, dus daar zit dan wel weer een besparing.
  En ik heb ook wel zin om eens met gelijkgezinden in één ruimte te zijn, kijken wat voor o-fielen hier op afkomen. Zolang het maar niet zweverig en te biologisch/ecologisch/rauw wordt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zullen we in ieder geval samen gaan? Misschien dat er nog meer bloglezers die kant op komen dan kunnen we afspreken dat we iets herkenbaars op doen
  ;-))

  Ik mail je even privé

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi jutvrouw
  dank je voor de code had het jubileumnummer al(sint/kerst kado voor mijzelf) , maar hij wordt nu 6.95 meen ik en dan is 5 euro toch een korting + cadeau (jubileumnr)voor de een of ander.

  ook ik twijfel, ik woon niet naast het station , ga ook nooit met de trein normaal gesproken(zou ik in dit geval wel doen)
  moet je die kaartjes van tevoren bestellen?? of kan dat ook ter plekke.
  als ik ga wil ik ook wel een meet en greet met jou en morgenster, dat lijkt me leuk.

  groetjes monique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. yesss ik heb de nw lihl boekje binnen
  groetjes monique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Monique,je kan de kaarten nu online bestellen via http://winkel.genoeg.nl/genoegdag_2013

  ALs je gaat bestellen neem dan de kaart voor abonnees, er word nl. niet gevraagd om je abonneenummer en zo bespaar je dus 5 euro :-) Je entreeticket krijg je gelijk via e-mail. Lijkt mij erg gezellig om elkaar eens te zien!!

  BeantwoordenVerwijderen