maandag 4 maart 2013

Begin van de maand is nooit saai..........

voor oudste Jutter & Jul moet er dringend gebeld worden naar het waterleidingbedrijf! Deze maand moet de belastingaangifte de deur uit maar hebben we de hypotheek jaaroverzichten nog niet binnen en heb ik een financiële misser om recht te zetten :-( Eerst maar het makkelijke deel - voor een ander is het altijd makkelijker ;-) - dus gebeld voor de waterrekening van Jut&Jul: ze wonen nog niet eens in het huis maar krijgen wel een waterfactuur van maar liefst 241 euro per 3 maanden!!!!! Die blijken ze al twee keer eerder te hebben ontvangen en keurig betaald zonder er verder naar te hebben gekeken of te informeren bij ons of dit wel een normaal bedrag is. Maar deze keer sloeg de rekening even in als een bom want SD1 heeft afgelopen donderdag nadat ze van haar werk terugkwam een brief ontvangen van haar "lieftallige" baas - de voorheen nationale posterijen -waarin fijntjes werd verteld dat ze per 5 maart niet meer hoeft te komen! Oftewel het contract werd per direct niet meer verlengd, zonder ook maar een waarschuwing vooraf. Ja dit mag tegenwoordig, met tijdelijke contracten waar dus jaarcontracten onder vallen, mogen ze zelfs op je laatste werkdag nog zeggen dat je morgen niet meer hoeft te komen, zo simpel!! Maar ze hebben wel een huisje gekocht wat opgeknapt moet worden en waar ze over enkele maanden toch eindelijk in hopen te gaan wonen en waarbij twee inkomens toch wel fijn zouden zijn. Dus de alarmbellen gingen direct af bij zoonlief en briesend kwam hij vragen hoe nu verder?? Ik dacht eerst nog dat het een jaarafrekening was maar het blijkt toch echt een normale termijnnota te zijn. Gelijk samen een account aangemaakt voor ze zodat ze voortaan alles online kunnen inzien en bijhouden en dus gebeld naar de PWN, die gelijk erkende dat hier een grove fout was gemaakt want dit bedrag had bij lange na nooit in rekening mogen worden gebracht voor 3 personen. Hoe dat toch kon was een raadsel maar voorlopig staat de factuur op nul en in augustus na de meterstand opname en afrekening (waarbij ze dan weer geld terugkrijgen) zal de nota voortaan zo rond de 70 euro worden. Gisteravond het CV van schoondochter opgevijzeld en gelijk sollicitaties de deur uit gedaan nu maar hopen dat er ergens iets te vinden is, ze is natuurlijk een van de zovelen............en anders zullen ze strikt moeten budgetteren maar daar worden ze vast groot & sterk van :-)

Mijn eigen blunder vind ik toch wel dat ik een onterechte afschrijving van Paypal over het hoofd heb gezien, -ik- die iedere dag de rekening check, heb dat dus nooit gezien. Gelijk weer even pas op de plaats en PP in de ijskast, nergens voor nodig zo'n online creditcard. Maar ik moet wel zien aan te tonen dat het niet klopt want dan krijg ik het bedrag terug. Gelukkig kwamen ze er zelf mee, dus dat is wel een fijn gevoel dat er controle is. Ik heb goeie hoop dat het goed komt en het gaat niet over een wereldbedrag al zou ik er anderhalve week boodschappen van kunnen doen.

Met een beetje mazzel zitten deze week de nieuwe LIHLboekjes weer bij de post, dat word weer knippen en de aanbiedingen afspeuren naar leuke combi's!! 


1 opmerking:

  1. Hier ook in afwachting van het boekje! Altijd welkom!

    Balen voor je schoondochter en zoon, hier ook nog steeds in afwachting af ik vanaf 1 april nog welkom ben. We zitten in een reorganisatie én ik heb een tijdelijk contract dus ikben er bang voor..

    Gelukkig ben je een goede vraagbaak voor je schoondochter en zoon, succes!

    BeantwoordenVerwijderen