woensdag 20 februari 2013

School en de trein..........

Tjongejonge, nog nooit zo veel achter elkaar in de trein gezeten de afgelopen dagen........Zaterdag ben ik een dagje naar Zwolle geweest voor de Handwerkbeurs, het was weer super! Ik had een Blokker kaartje gekocht en het entreebewijs vantevoren besteld dus ik kon met mijn zelfgeprinte e-ticket zo doorlopen. Echt onwijs leuke dingen gezien maar ook dingen waarvoor ik terplekke een alternatief  bedacht. Zo was er superleuk nieuw sjaaltjesgaren, bestaande uit een flubberstofje aan band om te breien of helemaal een reepje kant met gaatje bovenin de rand. Zag er leuk uit als het gebreid was maar 10 euro voor een knolletje vind ik niet leuk :-( ik kan me voorstellen dat je zelf stroken knipt en daar zelf om de zoveel centimeter een gaatje in ponst dan kan je het ook breien. Dan ben je een avondje zoet met knippen en een avond om te breien, je gebruikt stofjes die je misschien hebt liggen of voor een euro of twee de meter op de markt koopt (flubberstofjes zijn vaak goedkoop te vinden) en je bent hartstikke zoet! Ik heb in ieder geval géén wolletjes gekocht daar.........
  
 Papillon 71   Guipur 57
 
Ook zag ik bij een quiltwinkel rolpakketjes geruite stoffen liggen (zg. jellyrolls), dit bleken stroken stof van 2ehands overhemden te zijn, helemaal gerecycled dus :-)) Mooi, mooi, mooi maar 40 euries voor een stapeltje verknipte 2ehands stofjes gaat mij te ver......al is het natuurlijk wel helemaal de oorspronkelijke manier van het patch en quiltgebeuren: werken met restjes en zoveelstehands stoffen. Het bedrijfje wat hierachter zit heet trouwens ook "Verknipt", In de webshop zie ik wel leuke scrappakketjes liggen, maar goed dat die daar niet lagen want dan had ik waarschijjnlijk wel een pakketje meegenomen. Vanaf nu spaar ik dus (ook) oude geruite overhemden en komt er weer een nieuw to-do-project op mijn wishlist bij.
 
 Chic --  blauw met bruin accent
 
Wel ben ik gezwicht voor wat vintage knoopjes bij Grootmoeders Knoopendoos en MijnPakkieAn, o.a. om een jas op te leuken.
 
Gister moest ik voor de eerste keer naar school in Maarssen en ging ik weer met de trein. Van tevoren een heel draaiboek gemaak voor de heen- en terugreis: hoe laat op welk perron welke trein ik moest hebben, e-ticket geprint en OV-kaart bij me gestoken voor het laatste stukje terug naar huis vanaf het station en voor het avondeten alvast schalen lasagne gemaakt zodat ik die ik bij thuiskomst alleen nog maar hoefde op te warmen. De reizen op zich gingen prima tot aan het laatste stukje, ik heb slechts 3 minuten om vanaf het drukke perron (want spits) omhoog en weer naar beneden te komen naar de busremise dus ik zag de bus zo wegrijden. Gelukkig kon oudste Jutter mij oppikken want ik had echt géén puf meer om nog een half uur naar huis te lopen. Ik ben niet meer gewend om een hele dag binnen te zitten en dan ook nog in een groep met als gevolg dat ik echt kotsmisselijk van de hoofdpijn thuis ben gekomen. Volgende maand eens kijken of ik dat kan voorkomen.........de opleiding op zich is wel helemaal mijn ding al ben ik natuurlijk wel een vreemde eend in de bijt want ik kijk iets anders tegen de praktijk aan doordat wij ervaringsdeskundig zijn hihi. Ik kan haast niet wachten tot we bij het stukje besparingstips aankomen :-)) Maar dan de trein zelf mènnnn wat een drama!!! Die van zaterdag was echt zooooo smerig, mijn zolen plakten vast aan de vloer en naar buiten kijken kon niet want de ramen zaten dicht van de smuk BLEGHH. Maar goed dat ik een haakwerkje mee had, de tijd vloog om. Gister op de heenweg was ik net een haring in een tonnetje, zoooooo druk dus ik moest staan, gelukkig duurde dat maar twee stations en kon ik verder wel een zitplekje bemachtigen. Uiteindelijk kwam ik op het station in Maarssen aan en moest ik op zoek naar het ROC, dat stond dus nergens aangegeven maar ik was niet de enige zoekende dus togen wij al snel met een groepje richting winkelcentrum waar binnenin de ingang naar het ROC bleek te zitten. Er werd driftig verbouwd (Amarantis???) en er bleek slechts één kleine lift aanwezig te zijn wat file's gaf omdat er inmiddels ruim twintig man/vrouw naar boven moesten voor verschillende opleidingen. Een trap was niet te vinden en ik bleek naar 5 hoog te moeten maar de lift stopte op 4 en daar was ineens wèl een trap naar de laatste verdieping :-( Op de terugweg hebben we de nooduitgang maar genomen, die weten we nu in ieder geval wel te zitten en hebben 'm meteen maar uitgetest. - You'd better be prepared!! -
 
 

1 opmerking:

  1. Wat grappig van die verknipte overhemden. Maar er zoveel geld voor neertellen, nee dank je. Tijd geleden een picknickkleed gemaakt van overhemden van de kringloop. Zelf knippen is (stukken) goedkoper.

    BeantwoordenVerwijderen