Groots in het nieuws: er werd de afgelopen 5 jaar stevige boetes uitgedeeld aan plegers van hufterig gedrag............Wat valt daar onder: o.a. verkeerd inhalen & parkeren, schelden, openbaar dronkenschap en wildplassen en als er iets is wat ik regelmatig doe als ik in het wild buiten rond loop en ik moet heeeeeeeeeel erg nodig, precies: WILDPLASSEN!! Het is wel 100% natuur en spoelt weg bij de eerste de beste regenbui ;-) Nee, ik wil hiermee helemaal niet het plassen van uitgaanspubliek in het portiek van een huis of winkel bagataliseren, want dat ìs ook gewoon hufterig. Mijn hond plast ook in het wild maar daar tegenover staat dat ik braaf hondenbelasting afdraag waarvan het overgrootste gedeelte verdwijnt in de algemene middelenpot van de gemeente en zo betaal ik dus onevenredig meer dan mijn buurman zonder hond aan het rechtleggen van scheve stoeptegels ;-( als dat al gebeurt..........Maar het uitschrijven van die boetes, is dat nu om dat hufterige gedrag tegen te gaan of zal het toch weer een geldkwestie zijn, er is toch een slordige 78 miljoen mee gemoeid??
Maar vandaag las ik iets in de krant over solliciteren bij het Rijksmuseum dat eerdaags weer opengaat. Zij hadden een aantal vacatures openstaan voor o.a. garderobe- en kaartverkoopmedewerkers. Aangezien er velen zonder baan ziitten ontvingen zij 1600! reacties en kon het selecteren beginnen. Het aanbod is dus groot en bedachten zij een heel traject om het juiste vlees in de kuip te krijgen: geinteresseerden moesten een hele middag meedoen aan een rollenspel, groepsinterviews en een debat........niet echt gemotiveerden zouden hiermee snel door de mand vallen. De toon van het stukje kwam op mij een beetje over als: we zullen de mensen eens even lekker laten spartelen voor een baantje, ze moeten er natuurlijk wel iets voor over hebben. Of vanavond op tv ook over solliciteren: een "recruiter" kwam aan het woord en erkende dat zij door het immense aanbod weleens mensen afwees omdat de brief in een verkeerd lettertype was opgesteld. Of een ander voorbeeld: een man vertelde dat bedrijven soms niet meer wisten waar te beginnen met het selecteren van de juiste reacties en dus maar de postzak omkieperden op de trap en wie dan op de verkeerde traptrede lag werd afgewezen..............dat is pas hufterig. Zo word er tegenwoordig met mensen omgegaan, mensen die baanloos raken en gaan solliciteren krijgen vaak niet eens meer een reactie dat de brief ontvangen is want "pfoe, daar hebben we toch allemaal geen tijd meer voor om dat te beantwoorden" maar diezelfde werkgever wil wel een volledig "commitment" met het bedrijf van jou! Je moet een supergedegen motivatiebrief meesturen waarom je ergens wilt werken en schrijf vooral niet dat je wilt werken omdat er nu eenmaal brood op de plank moet komen en de huur betaald want dat is zo-niet-hip, je moet er vooral willen werken omdat het zo'n geweldig bedrijf is BLEGHH. Trouwens je hebt nog mazzel als je rechtstreeks mag solliciteren bij een bedrijf, tegenwoordig gaan dit soort dingen maar al te vaak via detacherings- of uitzendbureaus, headhunters of andere tussenschakelende zakkenvullers. Ik weet hier in de omgeving een bedrijf die nog net als drie jaar geleden mensen in ploegjes van ca. 10 personen laten opdraven om een dagdeel onbetaald mee te werken. Dit onder het mom van "kijken of je feeling hebt met het werk", maar ondertussen word er niemand aangenomen en als je dit meerdere dagen in de week laat doen door zo'n ploeg dan is je werk mooi goedkoop gedaan. Dàt is pas hufterig!!!
Ja, dat valt mij inderdaad ook op! Toen ik afgelopen jaar een bijbaantje zocht heb ik van bijna niemand überhaupt een reactie ontvangen, ik begrijp wel dat als een bedrijf veel reacties ontvangt het misschien langer kan duren, maar een standaard afwijsbrief is natuurlijk zo uitgeprint of gemaild!
BeantwoordenVerwijderennog meer hufterig gedrag ,je ziekmelding niet accepteren ,omdat ze hopen dat je dan vanzelf weer aan het werk gaat en pas in actie komen als je dreigt met de aanvraag van een deskundigenoordeel via het UWV,omdat ze weten dat hun dat geld gaat kosten, of wat bij een andere collega gebeurde ,terwijl ze zat te wachten op de uitslag van een onderzoek, waarschuwingsbrieven sturen om te gaan werken en zeggen dat ze terwijl ze op de diagnose wacht ze best kan gaan werken , uitslag onderzoek ze heeft borstkanker, bedankt ISS voor jullie begrip als mensen het moeilijk hebben.
BeantwoordenVerwijderenIk sta nu op 39 sollicitaties in een half jaar. Tot nu toe is het meegevallen qua hufterigheid, ik kreeg bijna altijd een ontvangstbevestiging en een mail met afwijzing. Wel valt me op dat sommige mails dan echt knullig zijn opgesteld, spelfouten, grammaticale fouten, of 'groeten' eronder (i.p.v. 'Met vriendelijke groet'). Of men probeert een quasi-inlevende toon aan te slaan, zoals 'Dit kan teleurstellend op u overkomen'. Ach, ze kunnen het ook zelden goed doen, ze proberen hun best te doen. Ik solliciteer veel in de publieke sector, onderwijs, publieke diensten, etc. En die behandelen je nog redelijk netjes.
BeantwoordenVerwijderenEn nee, een brief waarin je stelt dat je gewoon wilt werken voor het geld, dat wordt niet op prijs gesteld. Ik ben trouwens vorige week 50 geworden, dussss...
Je kent dit artikel? http://www.nrc.nl/carriere/2012/10/30/online-werkt-handig-solliciteren-bij-de-computer/ Doorklikken naar de link in het artikel.
BeantwoordenVerwijderenJe moet dus door de eerste elektronische selectie heen zien te komen, daar zullen binnenkort ook wel weer trainingen en bedrijfjes voor komen. Maar aan mijn geboortedatum kan ik weinig veranderen,als zo'n applicatie besloten heeft dat ik niet ouder dan 40 mag zijn, begin ik dus niets.
'Een "recruiter" kwam aan het woord en erkende dat zij door het immense aanbod weleens mensen afwees omdat de brief in een verkeerd lettertype was opgesteld'.
BeantwoordenVerwijderenDat vind ik echt wel een goede grap. Ik ontvang regelmatig ontvangstbevestigingen van mijn sollicitaties of afwijzingen die van knip-en-plak aan elkaar hangen. Te zien aan de afwijkende grootte van de letters. Of er staan geen hoofdletters aan het begin van de zin.
Menselijkheid stopt bij een hele grote portomonee. Dan gedraagt men zich ineens anders.
BeantwoordenVerwijderenZien ze sommige medemensen ineens door een andere bril.
Ik vind het programma over de miljonair, die een paar dagen undercover ga, in zijn eigen bedrijf.
Super, hoe hij dan pas merkt, hoe men over hem denkt, wat zijn of haar medewerkers doen en waarom.
Dat het gras niet bij iedereen bezaait is met gouden dollars...
Dat zouden meer mensen moeten doen. Zomaar eens zonder oordeel meelopen met hun medemens., en zien wat er afspeelt , misschien dat er dan meer begrip komt.
Het programma gaat niet over een miljonair die "undercover" gaat in zijn bedrijf. Maar de baas die undercover gaat. Dat hele programma gaat niet over geld maar over dat een baas die ver weg van de productievloer zit, vaak helemaal niet weet wat er bij zijn mensen speelt.
VerwijderenHelemaal met je eens. Ik zag de genoemde uitzendingen ook. Groetjes, huisvlijtigliesje.blogspot.com
BeantwoordenVerwijderenDit soort zaken heb ik bijna 20 jaar geleden ook wel meegemaakt. Het lijkt er niet echt beter op geworden te zijn. Wat me tegenstaat, is de ongelijke verhouding, zo van: 'je mag blij zijn dat je voor ons mag komen werken'. Waar is de werkgever die blij is met zijn werknemers? Het moet allemaal van 1 kant komen. Loyaliteit van de kant van de werknemers, maar niet andersom. De manier waarop een werkgever zijn werknemers behandeld, valt al heel makkelijk af te leiden van de manier waarop de sollicitanten behandeld worden. Je moet je dan als sollicitant afvragen of je eigenlijk wel voor een bedrijf wilt werken die sollicitanten op deze manier behandelt.
BeantwoordenVerwijdereneen late reactie, maar toch. mijn zoon [38] heeft ook eindeloos gesolliciteerd en eindelijk bingo! maar hij moet wel 2 maanden pro deo werken, ook om te kijken of hij in het team past. ik moest meteen aan je bericht denken. ik ben benieuw na 2 maanden.....
BeantwoordenVerwijderengezina