vrijdag 8 februari 2013

En toen was het alweer vrijdag...........

in een land waarin de omgekeerde wereld steeds grotere vormen aan lijkt te nemen: alles wat vroeger van de staat was ten dienste van het volk (oeff) word geprivatiseerd, vercommercialiseerd en steeds onbetaalbaarder voor een heel groot deel van de mensen. De banken die altijd een op zichzelf staande pijler waren - en waar we helaas allemaal niet meer omheen kunnen - worden naar de k*ten geholpen door verkeerd gokken en hele foute beslissingen, maar ja zij hebben er voor geleerd nietwaar?? En als ze dan uiteindelijk op omvallen staan en een gevaar voor de natie vormen worden ze tot staatsbedrijf ingelijfd en verworden de personeelsleden aldaar dus eigenlijk tot ambtenaren maar deze hoeven zich klaarblijkelijk niet aan de Balkenende-norm te houden. Ja, het "gewone bankpersoneel" kan wel met wat minder toe maar de TOPmensen moeten nu eenmaal goed beloond worden in zo'n functie en dus gaan we gewoon lekker door met de bonuscultuur!! Rechters mogen allerlei bijbanen hebben als zij ze maar opgeven, zo kan het dus zomaar gebeuren dat je als milieuactivist voor de rechter verschijnt om te procederen tegen een grootmagnaat die elders olie uit de grond haalt en daarbij land & volk naar de verdoemenis helpt maar ja die rechter is toevallig ook de huisadvocaat van de betreffende grote firma. Dus helaas pindakaas maar je claim word afgewezen want de rechter/advocaat bijt niet in de hand die hem/haar extra luxe te eten geeft.........en dat daardoor de getroffende géén eten meer heeft  dat is dan jammer voor hem en het milieu! In die rechtstaat kan het ook zo maar gebeuren dat tbs'ers door een vormfout vrij komen maar dat een activiste die opkomt voor het lot van asielzoekers die vastgezet worden als crimineel, word opgesloten voor 4 maanden ondanks dat zij zich beroept op vrijheid van meningsuiting. Je mag je mening niet uiten want stel je voor dat er mensen naar luisteren..........je kan wel merken dat ik weer beter in m'n vel kom te zitten want ik kan me weer mateloos ergeren aan allerlei zaken ;-)

Mensen, ik zou het liefst de banken uitsluiten, los je hypotheek af (eigenlijk ook belachelijk dat je vaak gebonden bent aan een bepaald aflospercentage - het zou vrij moeten zijn - banken moeten nu blij zijn met iedere cent extra die afgelost binnenkomt daar) en haal daarna je geld van de bank!!!!  Vraag je baas weer naar zo'n ouderwets loonzakje en pin vooral niks meer. Lang leve de zelfredzaamheid!!!

O ja en als het straks een tijdje stil is op mijn blog vanwege de rare dingen die ik zeg, dat zit ik ook vast achter de tralies, warm & droog en krijg ik kost en inwoning op kosten van diezelfde staat :-))


6 opmerkingen:

 1. Hoi, mail ff waar je zit, dan komen we je opzoeken.
  Maar zonder gein: in mijn ogen heb je helemaal gelijk!
  Gr. Anne.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat dacht je van de waxinelichthoudergooier,
  heeft 2 jaar !!! vastgezeten en is uiteindelijk veroordeeld voor 5 maanden ,
  dus meneer dient nu een schadeclaim in.
  2 jaar vastzitten voor zoiets is m.i belachelijk,
  maar daarna een schadeclaim indienen is iook iets wat alleen in nl gebeurt.

  je hoort het al hier nog zo'n druktemaker.
  fijn weekend , groetje monique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eindelijk verstandige woorden! Wangedrag met andermans geld en dan het op onschuldige mensen verhalen, te gek voor woorden!
  Dit is niet onze crisis, maar hun crisis die wij moeten op-lossen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. helaas is dit alles maar al te waar, als je als gewone man je werk niet goed doet of fraudeert of steelt of medische fouten maakt word je ontslagen, heb je een een topfunctie en maak je je schuldig aan bovenstaande feiten krijg je een tik op de vingers en word je wel ontslagen krijg je een bonus mee en met een beetje mazzel werk je een paar maanden later bij een ander bedrijf of ziekenhuis en verdien je weer boven de balkenende norm. heb niets tegen mensen die meer verdienen omdat ze een verantwoordelijke baan hebben,maar wel tegen het feit dat ze anders behandeld worden bij fouten die grote gevolgen hebben niet alleen voor het bedrijf waar ze werken , de mensen die ze behandelen of de maatschappij die uiteindelijk hun salaris betaald.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Misschien is dit iets voor je? Initiatief van mijn zoon en z'n vrienden:
  http://petities.nl/petitie/stop-graaicultuur-in-publieke-bankensector

  BeantwoordenVerwijderen