zondag 11 november 2012

Gratis chocola en meer.........

Zo, vanaf vandaag loopt er weer een nieuwe GTA bij Deen en aangezien ik daar morgen pal voor de deur sta kan ik daar mooi aan meedoen. Twee plakken chocola voor niks, daar zeg ik als chocoholic natuurlijk géén nee tegen ;-) Heb je meerdere bankrekeningnummers dan sla je natuurlijk een heerlijk voorraadje in, als de tenaamstelling maar klopt, je adres doet er niet zo toe.........mooi meegenomen in de decembermaand! Het is géén Max Havelaar met fairtrade keurmerk maar daar hoef je ook al niet meer op te letten want die boeren krijgen er geen stuiver extra door, alleen de gasten van de organisatie spinnen er weer garen bij, die gaan er o.a. heerlijk van naar congressen :-(( Je word er toch niet goed van, ik zag ook al zo'n staatje voorbij komen waarin de salarissen van directeuren van "goede doelen" vermeld stonden, nou daar is ook al lang niets ideëels meer aan hoor. En ook de directeur van KinderPostzegels kampt met tegenwind, een directeur van een basisschool in Nijmegen heeft een pittige brief opgesteld om ook hier het hoge salaris aan de kaak te stellen..........


Vermoedelijk haalt het allemaal niets uit, maar inderdaad is het zeker iets om heeeeeeeel goed over na te denken! De insteek om ooit dergelijke organisaties op te zetten zijn zonder twijfel zeer nobel geweest maar inmiddels is ook daar, net als in heel veel delen van de maatschappij alles ingehaald door grijpgrage bestuurders, managers en meer inhalige schrapers die zichzelf maar wat graag een vorstelijke beloning toedichten. En daarmee compleet voorbij gaan aan het uiteindelijke doel: mensen helpen in vaak schrijnende omstandigheden op ideële gronden. Nee het is een commerciëel circus geworden maar mijn centen krijgen ze echt niet. Ik zoek wel kleine doelen in directe omgeving waarvan je zeker weet dat het goed terecht komt en die werken met de meest gemotiveerde vrijwilligers, samen, met elkaar en met een groot gevoel voor delen, behulpzaam zijn en saamhorigheid. Dat is wat deze maatschappij nodig heeft!!!

10 opmerkingen:

 1. Ik begrijp je verontwaardiging over de hoge lonen bij goede doelen. Aan de andere kant hebben die goede doelen ook wel goede bestuurders nodig. Die goede bestuurders komen vaak uit de zakenwereld en er zijn nou éénmaal weinig goede bestuurders die voor een appel en een ei hun werk gaan doen.

  De kans is aanwezig dat ze hun geld dubbel en dwars terug verdienen door goed leiderschap te tonen. Maar dat laatste is alleen een aanname en een hoop

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dus goede bestuurders moeten per definitie goed/beter/overdreven betaald worden? Als het goede leiders zijn en staan waarvoor de organisatie bedoeld is, niet om de boel te commercialiseren zodat de "geslaagde" zakenlui er een heel, heel, heel vette boterham aan overhouden zodat de arme ziel in zo'n ver land een kommetje rijst krijgt iedere dag, dan zouden ze dit ook moeten doen voor minder!!! Dus je presteert alleen maar goed als je er vet voor betaald krijgt? Wat moeten die mensen die in fabrieken werken voor een schraal loon dan, die doen ook hun uiterste best iedere dag weer maar krijgen niets meer. De onwijze ongelijkheid dat is wat mij zoooooooo boos maakt!!!!

   Verwijderen
 2. weer zon lijstje waar je niet vrolijk van word en ook voor mij een reden om geen geld te storten bij zon goed doel, de aanname van de door zakelijk bezuiniger dat zij goede bestuurders zijn en daarom een goed salaris verdienen is niet wat ik denk ,want naar mijn mening worden er nog teveel fouten gemaakt door allerlei bestuurders met zon goed salaris anders zouden er niet zoveel commissies nodig zijn om te kijken wat er fout ging bij allerlei projecten ,die natuurlijk ook weer een riant salaris verdienen,want om zulke onderzoeken te doen heb ja natuurlijk wel goede onderzoekers nodig en die zijn niet goedkoop.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Anoniem, een reactie zoals ik ook voor ogen had :-)

   Verwijderen
  2. Het is natuurlijk makkelijk praten, maar je weet niet wat er gebeurt als je iemand daar neerzet die niet capabel is. De kosten zouden dan wel eens vele malen groter worden. Het leiden van een goed doel is verre van makkelijk. Aan de ene kant moet je namelijk op zo'n efficiënte manier je donaties binnen krijgen, en op een zo'n efficiënte manier ook weer spenderen. Er zit een enorme logistieke operatie achter. Als je een fout maakt bij één van de twee kan dat al zo enkele miljoenen schelen. Helemaal bij de grotere organisaties.

   Dat het veel geld is staat buiten kijf. Maar de enige echte uitschieter is wat mij betreft de directeur van Unicef. De overige vallen rond de Balkenende-norm of er ruim onder.

   Verwijderen
  3. Dat er überhaupt miljoenen mee gemoeid zijn, dat maakt het aantrekkelijker voor misbruik, kijk om je heen.........We hebben elkaar nodig hoor, zonder patiënten geen dokters, dus waarom dit soort lui hun zakken zo moeten vullen gaat er bij mij niet in! Er blijft veel te veel aan de strijkstokken hangen, wiens strijkstok??????????

   Verwijderen
 3. ander berichtje
  je schrijft dat je pal voor de deur van deen staat/stond vandaag ,wat doe je dan als ik vragen mag??
  maak me nieuwsgierig.
  groetjes monique

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hai Monique, ik kom wel een keertje bij je langs op de markt dan vertel ik het je wel ;-)

   Verwijderen
 4. Jammer dat ik het niet kan copieren ,........ik had het door willen sturen!!!

  groetjes Jol@nda

  BeantwoordenVerwijderen