woensdag 24 oktober 2012

Wat is dat toch......

met mensen en gedachtes over -die ander- ??????? Een stel mensen met misschien andere ideëen dan de "gemiddelde NL'er" zet een aantal tipi's ergens neer met een missie en gelijk komen de reacties dat "ze moeten stoppen met alleen maar blowen en maar eens moeten gaan werken". Hebben ze al kennisgemaakt met die tipibewoners dan en hun beweegredenen? Waarom zouden die per definitie vast niet werken? Krakers, ja dat zijn gasten die vernielen alleen maar de boel en willen geen huur betalen. Dumpsterdivers, dan ben je arm en dat zijn viezerikken want dat doe je niet: eten uit de vuilnisbak. Preppers....huhh ooh dat zijn gasten die leggen voorraden aan voor als de nood uitbreekt, dat is mooi want dan sla ik die zijn hersens wel in en pik ik de vooraad in haha. Consuminderaars, ja dat zijn mensen die hun theezakjes aan de waslijn drogen en als we allemaal zo gaan leven draait de economie helemaal nooit meer! 

We kennen ze vast allemaal wel dit soort reacties, maar soms kan ik daar zó niet tegen!!!!!!! BLEGHHHH Zijn dat lui die nooit een droom, idee of wens om iets goeds te doen voor een ander of voor mijn part de wereld hebben gehad, vast niet, het zijn KUDDEDIEREN. En dat is mooi makkelijk want dan hoef je zelf niet na te denken, één leider stippelt het plan uit en de rest hobbelt er gestaag achteraan zonder vragen te stellen. Tja en die "anderen" dat zijn mensen dié sporen niet want die denken zelf na, overleggen met elkaar en houden er een andere visie op na en zijn DUS bedreigend voor de meute.

We leven in een tijd waarin de kassen steeds groot, groter, grootst moeten worden om maar meer, meer, meer tomaten te laten groeien om nog goed geld te kunnen genereren. Vervolgens draaien we die tomaten door.........Betalen we steevast teveel voor onze energie die ook steeds maar kwetsbaarder word en waardoor de waterleidingbedrijven ons aanraden een voorraad van drie dagen drinkwater in te slaan omdat gegarandeerde waterleverantie valt of staat met stroom via de regelcentrales. Dan kan je denken: dat zie ik op dat moment wel en ren ik naar de winkel om water te kopen maar denk je niet dat al die kuddedieren dat dan ook allemaal tegelijk doen??? Boven in allerlei organisaties zitten lui aan de touwtjes te trekken die vatbaarder worden voor misstappen, ze verdienen blijkbaar nóg niet genoeg en "regelen" voor allerlei "vrindjes" en "zakenrelaties" de meest waanzinnige contracten die hen een aardig extra inkomen verschaffen. Maar kom niet aan de hypotheekaftrek op hun miljoenenvilla's.........ik kan nog talloze voorbeelden noemen.

Het word tijd dat deze maatschappij eens overnieuw gebakken word met lucht voor anders denken, buiten de regeltjes mogen leven als je dat wilt en tijd en ware aandacht voor elkaar. Back to basic....genoeg!!

4 opmerkingen:

 1. Kom, ga eens lekker zitten en kijk nog eens naar die geweldige vrolijke lamp van gisteren ..... :-)
  Merel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Merel: ;-) adem in, adem uit. Je hebt ook helemaal gelijk, er is ook zoveel moois maar soms vliegt het me naar de strot!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De sheeple... Beeh, kudde volgen en netjes keihard werken, belasting betalen en rotzooi consumeren, geen vragen stellen en denken dat je in een vrije wereld leeft waarin je al die keuzes zelf gemaakt hebt. Mensen die anders denken, zijn eng.

  Ken je the love police?

  http://www.youtube.com/watch?v=vDh0Cvsw9Jk

  Kan jij vast waarderen :)

  BeantwoordenVerwijderen