vrijdag 5 oktober 2012

DolDwazeDagen

Drie berichten in de krant vanmorgen vielen mij op: een stuk over de regionale kringloopwinkels die meer moeite moesten doen om verkoopbare grote spullen binnen te krijgen maar gek genoeg wel steeds meer huishoudelijk spul én kleding binnenkregen, een stuk over dat dé DDD weer waren aangebroken bij een dure grote ketenwinkel en dat er juist een andere keten van heel voordelige kledingwinkels failliet was gegaan. Dat laatste vond ik toch wel zeer opmerkelijk want als je kinderen in de groei en niet veel te besteden hebt maar de kringloop of het doorgeef/ruilcircuit  (nog) niet ontdekt hebt dan kom je denk ik automatisch bij zo'n goedkope kledingsuper uit. Dat nou juist die dan over de kop gaat vind ik lastig te begrijpen of misschien ook niet: met lage prijzen is de marge natuurlijk veel minder en heeft zo'n winkel mogelijk minder buffer om te overleven?? De kringloopwinkels hebben dus kennelijk ook veel last van de crisis want mensen doen langer met hun bankstel, kast, bed, wasmachines etc. dus de spoeling word dunner. Vervolgens prijzen ze dit soort zaken ook nog vaak idioot duur waardoor mensen met een smalle beurs weer bij de grote postorderaars op afbetaling gaan bestellen :-(( de logica van het prijzensysteem bij de kringloop ontgaat mij regelmatig............maar ik ga daar creatief mee om ;-)) En dan die winkeldagen voor de grabbelgrage shopaholics: met verbazing heb ik daar eens rondgelopen ten tijde van de sale (even voor de duidelijkheid: ik was er dus om een mysteryshop te doen normaliter is het mij daar te druk én te overdreven) ). Met armen vol liepen daar hoogopgepimpte dames in de rondte "och meid, wat is het weer voordelig" richting de kassa waar ik dan bedragen van rond de negenhonderd!!!!! euro voorbij hoorde komen. Het eerste wat mij te binnen schoot was "meid, gaa zo deurrr en gooi het vooral binnenkort weer weg als je het éénmaal gedragen hebt" dan beginnen mijn DolDwazeDagen <LOL> Nog steeds kom ik kleding tegen weggegooid met nieuwe labels er nog aan, vast gekocht in DolDwaasExtaas...........daar zit de nood in ieder geval dus niet! Morgen ga ik in ieder geval lekker een rondje de hort op en hoop veel pareltjes tegen te komen, is het niet voor onszelf cq. de kids dan wel om weer op MP te verkopen. We hebben in ieder geval een leuke dag die onbetaalbaar is!!
Deze maand is het dus BuyNothingNew maand, da's mooi want ik koop alles 2e hands! Nee zonder gekheid, ik vind het een hartstikke mooi iets maar ben me zooooooooo bewust van de dingen die ik evt. koop - als ik ze al koop óf ruil óf vind óf maak wat dan dus ook eigenlijk al aan de voorwaarden voldoet van KoopNietsNieuws - dat ik daar nu niet speciaal extra krampachtig aan mee ga doen. Kan me ook voorstellen dat er mensen zijn die dan nu alles uitstellen en vervolgens volgende maand alles alsnog gaan kopen, dan schiet het z'n doel compleet voorbij!! Deze dame was zich in ieder geval wel bewust van haar kledingkoopverslaving en lastte een jaar zonder kleding aankopen in, maar het idee op zich is niet helemaal nieuw want er bestaan al heel veel sites en blogs over BuyNothingDay, BuyNothingNew, BuyNothingYear..........

Logo groot

6 opmerkingen:

 1. hmmm welke goedkope kledingsuper(s) zijn failliet ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Henk ten Hoor winkels, weet niet of die overal zitten maar wij hadden er hier drie in de regio. Nog niet zo lang geleden was het 3e filiaal geopend.........

   Verwijderen
  2. Piet Klein (of zo) ook toch?

   Verwijderen
 2. De beroemde 3 dolle dwaze dagen waar jij het over hebt is iets om gillende de winkel uit te lopen , ik ging vroeger weleens kijken .Maar als je dan ziet hoe hebberig mensen zijn met al hun drukte en kak en elkaar de spullen uit de handen staan te trekken dan kan je alleen maar denken zielige mensen . Als je nu hoort hoeveel er weer verkocht wordt , is het echt belachelijk. Er zijn zoveel mensen die het moeilijk hebben en amper of niet rond komen. Ons zie je niet in dat soort winkels.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gisteren heb ik vol verbazing naar Hart van Nederland gekeken, waarin het ook over de DDD ging. Ik wist niet dat dat zo'n heisa was! Hier in de buurt is deze winkel niet en was hij er wel dan ging ik er nog niet naar toe: het is allemaal een beetje te net voor mij. Ik ben meer een H&M en V&D typ.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. snap er niets van dat mensen nog steeds lichtelijk gestoord worden van sales ,opruimingen en braderien, het is dan overal gigantisch druk en mensen doen alsof de spullen die er verkocht worden daarna nergens meer te krijgen zijn of alleen voor hele hoge prijzen, de spullen die er aangeboden worden gaan niet voor niets voor hele lage prijzen van de hand ,het is of rotzooi of uit de mode. nee laat maar zitten. vroeger hoorde ik ook bij die groep tot ik er achter kwam dat bijna alles wat ik in de uitverkoop of op een braderie kocht, meestal na de aankoop niet meer uit de kast kwam en ik het een tijd maar naar de kringloop bracht of weggaf.

  BeantwoordenVerwijderen