vrijdag 14 september 2012

Vies....en meer

Laatst las ik bij Kostwinnaar de vraag of ze vrekkerig bezig was omdat ze haar koffiefilterzakjes weleens opnieuw gebruikte???? Er kwam een reactie van iemand die dat hoogst onhygiënisch vond.......bacteriën die krioelden in de koffieprut.........sorry kan me daar nou niks bij voorstellen :-) als ze nou had gemeld dat ze haar toiletpapier twee keer gebruikte ;-) Maar ik denk dat dit wel in deze tijdsgeest past: alles moet schoon, schoner, schoonst met zoveel mogelijk liflafjes aan schoonmaakmiddelen. Mensen die pákken van die gele viltige schoonmaakdoekjes er doorheen jagen maar kennelijk nog nooit op het idee gekomen zijn dat die gewoon gewassen kunnen worden (allez het is nooit te laat hè, knip voortaan doekjes van oude handdoeken en tshirts en voilá een besparing). Voor ieder klusje word wel een nieuw middel aangewend, allerlei geurtjes mogen niet meer en moeten toch vooral gemaskeerd worden met weer een ander (vaak chemisch) luchtje. Maar of dát allemaal zo goed voor onze gezondheid & milieu is vraagt kennelijk niemand zich af? Zó wonderlijk vind ik het ook altijd als er ergens een grote brand is, bv. een chemiefabriek of iets waar onwijs veel plastics in de fik staan, het is NOOIT schadelijk voor de gezondheid van omwonenenden............? Nu is weer "bewezen" door een of ander onderzoek (door wie betaald????) dat biologisch helemaal niet gezonder zou zijn als niet-biologisch: me dunkt toch dat als je van allerlei genetisch-gemanipuleerde-toevoegingen (brrr, las laatst iets over vlees wat geen vlees blijkt te zijn), E-nummers, veel-te-veel-zout etc., niets of in ieder geval veel minder binnenkrijgt dat dat altijd beter is als dat je het wel allemaal tot je neemt???  Er word dus gewoon niet meer op eigen intuïtie cq. gezond verstand afgegaan. Ik heb een schoondochter die gruwelt bij het idee van groentes uit eigen tuin want "daar hebben beestjes overheen gelopen". Of als ik vertel over wildplukken of eten met dingen uit de natuur dan zie je mensen ook eng kijken, zo van "dat je dat durft" ??? Maar alles wat in de winkel ligt wordt zonder slag of stoot voor juist aangenomen, niemand die daar aan twijfelt want "men" zegt toch dat het goed is........of wat te denken van kleine kinderen die werkelijk denken dat melk uit de fabriek komt...............ja deels waar want het moet toch de pakken in maar wat raken we vervreemd van waar alles werkelijk toe doet of vandaan komt ZUCHT.

Om bij het eerste deel terug te komen: ik heb laatst wel drie dagen met hetzelfde koffiefilterzakje gedaan. Ineens waren de zakjes op en ik had ab-so-luut geen zin om alleen daarvoor naar de winkel te gaan. Iedere ochtend klopte ik het uit boven de compostemmer en vulde het met nieuwe koffie en we leven nog steeds...................als dit koffiezetapparaat het begeeft ga ik op zoek naar een nylon filter voor opgietkoffie. Misschien fabriek ik er zelf wel eentje van een oude panty ;-)))

8 opmerkingen:

 1. Oh jee, toch niet zo'n panty waar een echt heuselijk menselijk been tegenaan heeft gezeten,he? LOL. Wij hebben ooit zo'n filter met een zelf genaaid filterzakje van een panty gehad. Mijn moeder had er zelfs een kant en klaar uit de winkel,een plasticfilter met een filterzakje er in vastgemaakt van een of ander materiaal(nylon?) dat wasbaar was. Koffiefilter uitschudden boven de vuilnisbak, daarna zakje binnenstebuiten onder de kraan om de laatste korrels weg te spoelen, en hopsa, weer klaar voor de volgende keer. Ik weet niet of die dingen nog te koop zijn. Groet, Hsm.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geniet altijd van je heerlijke berichtjes!
  Grts RL

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik doe niet aan chemische schoonmaakmiddelen. fles azijn en groene zeep en ik krijg echt alles schoon. Zelfs die heftige kalkaanslag die hier op de douchkraan zat.
  Eerlijk gezegd moet ik er niet meer aan denken om geen groente uit de tuin meer te kunnen eten. Zoonlief vind het zelfs geweldig om rauwe wortels zo uit de grond te eten (even afgespoeld, vanwege de aarde). Hij maakt zich werkelijk niet druk om beestjes.

  Overigens was het onderzoek gericht op voedingswaarde. Dat zou bij bio niet meer zijn. Maar er was niet meegewogen dat er dan geen nare resten van bestrijdingsmiddelen op zitten of dat het niet allemaal volgestampt is met smaakvervangers en versterkers...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helemaal mee eens.
  Lees graag je heerlijke berichten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. LOL helemaal mee eens!

  Ik irriteer me al tijden aan de term "hygiënisch verpakt".
  Met name de Dirk heeft daar een handje van.
  En wat heb je dan? Een tros bananen (of whatever) in plastic..

  Bananen notabene!!! die vrucht is al verpakt van nature!
  Hoe "hygiënisch" wil je het hebben?

  Ik koop mijn bananen in ieder geval elders.

  Groetjes, bespaarzuinig

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Weet je wat ik laatst bij de Appie zag liggen?
  Antibacteriële sokken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het koffiezakje waar anoniem het over heeft , is nog steeds te koop. Alleen zie je ze niet overal meer. Groenten uit de supermarkt kunnen bij de kweker ook beestjes over gelopen hebben :) dus naar mijn idee grote onzin wat ze zegt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hee ga ik eens uitproberen een oude panty in de filterkan.Anne-Mae

  BeantwoordenVerwijderen