vrijdag 14 september 2012

Hoe gevuld is de portemonnee?

Eind vorige maand stelde ik vast dat we de maand september zouden moeten doorkomen met 260 euro in de knip ! Dat werd uiteindelijk 240 en momenteel zit er nog maar 35 euro in SLIK en we moeten er nog zo'n 12 dagen mee toe........dat word karig. Wat me het meest tegenvalt is dat ik eigenlijk nagenoeg niet van bv. hamsteracties of spullen uit de -35% categorie kan profiteren. Gelukkig heb ik nog een aardig gevulde vriezer met vlees, bietjes, boontjes & courgettes in de tuin en verder niet al te veel bijzonders nodig maar ik had graag kaas ingeslagen voor een mooie prijs. Daar heb ik ondertussen de volgende oplossing voor verzonnen: "uitgesteld hamsteren"!! Vorige week al 4 grote stukken kaas meegenomen met de actie 2e stuk gratis oftewel 50% korting, daarna naar de servicebalie gegaan om een reclamecheque te vragen  voor nog eens 10 stukken (van ca. 1 kilo per stuk) omdat het schap verder leeg was. Deze cheque moet ik eigenlijk deze week verzilveren maar dat laat het budget niet toe dus ga ik weer naar de balie om te melden dat wederom het schap leeg is en of ze dan de cheque met een week willen verlengen. Ik vraag dan gelijk om een nieuwe cheque voor de Coolbest, drop en tandpasta van deze week ;-)) Dat geeft mij dan de mogelijkheid om volgende week alsnog alles tegen de hamsterprijzen te gaan halen want in de tussentijd is mijn weekje extra postwijk lopen van eind augustus uitbetaald en ook de BT is dan weer gestort, daar wil ik een deeltje van gebruiken voor die aanbiedingen. Zo gaat het niet van het kleine beetje af wat nog in de knip zit en ik bespaar hiermee alles bij elkaar toch een heeeeeel mooi bedrag. Zo heb ik bv. berekend dat als ik nu 24 pakken CB insla (kan je prima invriezen en lang goed houden in de koelkast) we daar de komende 8 weken mee toe kunnen ipv. de duurdere verse jus d'orange van de Aldi die we anders voor het weekend kopen en we besparen daarmee ruim 16 euro. Ook koop ik regelmatig een half pondje drop op de markt á € 1.70 maar als ik nu 12x de Klene muntdrop in zakjes koop (die ze hier toch eigenlijk het lekkerst vinden) ben ik voor zeker 12 weken klaar en ruim 10 euro goedkoper uit. Als ik het nu eens voor een heel jaar uitreken.........oké nu sla ik door <LOL> maar op die manier zie je wel duidelijk hoeveel geld je kunt besparen. Net zoals de uitgespaarde kappersbeurten van de mannen in ons huishouden, jongste Jutter is inmiddels 18 en zelfs nog nooit naar de kapper geweest! Ondanks dat hij regelmatig meutelt dat het iets te kort is vraagt hij toch altijd zelf weer of ik hem even wil knippen, dit gebeurt zo om de 8 weken schat ik. Uitgaande van 15 euro per keer heb ik dan 1755 euro NIET UITGEGEVEN en dat is maar voor 1 persoon, JutMan doe ik ook nog altijd zelf en de andere twee Jutters laten het inmiddels door de vriendinnen doen. Oi,oi als we toch dat bedrag eens telkens in een spaarpotje gedaan hadden.........altijd weer leerzame momenten.


De "foute" uitgaves deze maand zijn iets te royale giften aan de deur aan collectantes - 6 euro - (dit zijn natuurlijk altijd bekenden uit de buurt en dan wil ik niet lullig doen), 7 zakken bloembollen voor 7 euro, een berg kaarsen met 35% korting voor de donkere dagen á € 7.95, slechts één doosje vlooiendruppels voor de katten € 5.49 en de voorgeschoten GTA's t.w.v. € 25.50 anders had ik dus nog zat te besteden gehad. Ondertussen wel alle statiegeldflessen uitgesorteerd wat ook nog € 8.50 oplevert dus hup, op naar het eind van de maand!

10 opmerkingen:

 1. Wat je schrijft is heel herkenbaar. Ook wij rekenen iedere maand . Ik kijk in het weekend altijd wat de reclame's zijn en wat we ervan nodig hebben. Vandaag was ik bij een groothandel en die hadden hollandse bloemkool 6 voor €5,00, ik was daar toevallig en gelijk meegenomen. Gaan de vriezer in , komt altijd van pas :)Ook hier zit er vlees en groenten in de vriezer en heb ik van de zomer paprika's ingemaakt en gebruik die gewoon het hele jaar door in saus etc. Het is ergens ook een sport om veel te doen met weinig geld. Een eitje bij het eten is niets mis mee en nog lekker ook , ook zonder pakjes en zakjes kan je heerlijk koken. Ik heb van de week nog koekjes gebakken wat bloem , boter en suiker en je hebt heerlijke koekjes. Je hoeft echt niet altijd veel geld uit te geven om lekker te eten. Je blog is heel herkenbaar en je actie's van supermarkten die je plaatst fantastisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pff, 35 euro is wel erg krap voor de rest van de maand. Succes!

  Hoe werkt dat met die reclamecheque? Kun je gewoon naar de balie lopen en vragen om een dergelijke cheque als de producten niet meer voorradig zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi ZB: ja dat klopt, de meeste supermarkten hebben wel een dergelijk systeem ;-) reuze makkelijk!!

   Verwijderen
 3. Ik moet zo de laatste dingen nog op tellen,maar geloof dat ik het deze week weer (net) gered heb, nog 2 weken en dan is het salaris gestort. September is deze keer een 'lange' maand en het blijft even passen en meten. Succes met je 35 eurootjes, benieuwd of het lukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Jutvrouw,

  Leuk om te lezen hoe jij het doet! Inspireert mij weer. Ook al zal jij het misschien niet altijd leuk vinden om het zo te (moeten) doen.

  Groeten van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marijke, ik heb er geen problemen mee hoor, je word er mateloos creatief van ;-) en hoop inderdaad altijd dat een ander die met heel weinig moet rondkomen hierdoor ook weer geinspireerd raakt.

   Verwijderen
 5. Hoi , doe jij die grote stukken kaas invriezen of hoe doe je dat? grts. Ine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik bewaar ze gewoon ion de koelkast, dat blijft maanden goed ze zitten immers in een luchtdichte verpakking. Als je dat niet aandurft zou je ook een blok helemaal kunnen raspen en dat in porties invriezen inderdaad.

   Verwijderen
 6. Wij zitten met het huishoudbudget ook even heel krap (hoewel overstorten van spaar wel een - ongewenste - optie is).

  We zijn wel rijker dan jij: 40 euro zit er nog in de knip tot eind september... ;-)

  Groetjes, bespaarzuinig

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welke GTA's heb jij nog gekocht deze maand?
   Ben nog erg aan het zoeken geweest maar kan niet veel meer vinden wat ik nog niet gebruikt heb.
   Ben benieuwd!

   Verwijderen