maandag 17 september 2012

Het mooiste programma voor je computer: Liefde!Liefde installeren...

Helpdesk: Goede morgen, waarmee kanik u van dienst zijn?
Klant: Ik heb er lang over nagedacht, maar ik wil nu LIEFDE gaan installeren. Kunt u me daar stap voor stap bij helpen?
Helpdesk: Jazeker kan ik dat. Bent u er klaar voor?
Klant: Tja, ik ben niet zo technisch, maar ik denk dat ik er wel klaar voor ben. Wat moet ik eerst doen?
Helpdesk: Deeerste stap is het openen van uw HART. Weet u waar HART zit, mevrouw?
Klant: Ja, dat weet ik, maar er worden nu verschillende andere programma's uitgevoerd. Kunnen die tijdens het installeren blijven draaien?
Helpdesk: Welke programma's zijn dat, mevrouw?
Klant: Laat me eens kijken, op het ogenblik worden OUD-ZEER.EXE, LAGE-ZELFWAARDERING.EXE, WROK.EXE en WREVEL.COM uitgevoerd.
Helpdesk: Geen probleem. OUD-ZEER.EXE wordt geleidelijk wel door LIEFDE gewist uit uw huidige besturingssysteem. Het kan zijn dat het in het geheugen aanwezigblijft, maar dan laat het andere programma's ongemoeid. LAGE-ZELFWAARDERING.EXE wordt op den duur wel door een module van LIEFDE overschreven die HOGE-ZELFWAARDERING.EXE heet. Maar WROK.EXE en WREVEL.COM moet u wel helemaal afsluiten. Door deze programma's kan LIEFDE niet goed worden geïnstalleerd. Kunt u deze afsluiten, mevrouw?
Klant: Ik weet niet hoe dat moet. Kunt u medaarbij helpen?
Helpdesk: Met genoegen. Ga naar uw startmenu en klik op VERGEVING.EXE. Doe dat net zolang tot WROK.EXE en WREVEL.COM helemaal zijn gewist.
Klant: O.K., dat is gebeurd. Nu is LIEFDE vanzelf gestart. Is datnormaal?
Helpdesk: Ja hoor. U moet nu een melding krijgen dat het opnieuw wordt geïnstalleerd voor de levensduur van uw HART. Krijgt u die melding?
Klant: Ja,die zie ik. Is LIEFDE nu helemaal geïnstalleerd?
Helpdesk: Ja, maar denk eraan dat u nu alleen nog maar de basisprogramma's heeft. U moet de andere HARTEN aansluiten voor de programma-uitbreidingen.
Klant: Oei. Ik krijg al eenfoutmelding. Wat moet ik nu doen?
Helpdesk: Welke foutmelding?
Klant: Er staat "FOUT 412 - PROGRAMMA WORDT NIET UITGEVOERD OP INTERNE COMPONENTEN." Wat wil dat zeggen?
Helpdesk: Geen zorgen, mevrouw. Dat is een probleem dat welvaker voorkomt. Het wil zeggen dat LIEFDE is ingesteld om op externe HARTEN te worden uitgevoerd, maar dat het nog niet op uw eigen HART draait. Het ligt nogal ingewikkeld, maar in lekentermen wil het zeggen dat u pas aan "LIEFDE" voor anderen toekomt als u eerst "LIEFDE" voor uw eigen computer draait.
Klant: Wat moet ik dan doen?
Helpdesk: Kunt u de directory "ZELF-AANVAARDING" openen?
Klant: Ja, die heb ik.
Helpdesk: Mooi zo. U wordt er echt goed in.
Klant: Dank u.
Helpdesk: Graag gedaan. Klik op de volgende bestanden en kopieer die naar de directory "MIJN-HART": VERGEEF-JE-ZELF.DOC, KEN-JE-WAARDE.TXT en ERKEN-JE-BEPERKINGEN.DOC. De computer zal alle bestanden overschrijven die problemen geven en programma's met fouten verbeteren. U moet ook OVERDREVEN-ZELFKRITIEK.EXE uit alle directory's wissen en dan de prullenbak leegmaken zodat u zeker weet dat het programma voorgoed verdwenen is en nooit meer terug kan komen.
Klant: Zo, da's gebeurd. Hela! Mijn HART loopt vol metnieuwe bestanden. GLIMLACH.MPG draait nu op mijn beeldscherm en geeft aan dat VREDE.COM en TEVREDENHEID.COM in mijn HART worden overschreven. Is dat normaal?
Helpdesk: Dat gebeurt wel eens, ja. Voor sommigen duurt het een tijdje, maar op den duur worden alle programma's geladen. Maar, alles op zijn tijd. Dus LIEFDE is nu geïnstalleerd en wordt uitgevoerd. Vanaf nu moet u het allemaal zelf aankunnen. Ik heb nog één ding voordat ik ophang.
Klant: Ja?
Helpdesk: Hoewel LIEFDE een gratis programma is, heeft het wel aandacht nodig en moet er mee gewerkt worden. Zorg ervoor dat u het programma en de modules ervan aan iedereen die u maar tegenkomt uitdeelt. Die geven het dan weer aan anderen en van hen krijgt u dan weer soortgelijke andere mooie modules.
Klant: Dat zal ik doen. Bedankt voor uw hulp.

Geplaatst door Redactie Earth Matters

1 opmerking: