Afgelopen weekend in een van de weekend bijlages trof ik een stukje aan
over koken zonder e-nummers, veel info en recepten.
over koken zonder e-nummers, veel info en recepten.
Ook kun je via YT filmpjes vinden als je zoekt op koken zonder e
Het scheelt ook een heleboel geld als je kookt zonder al die tierelantijntjes, je weet WAT je eet
en je krijgt nog eens veel minder zout en onduidelijke smaakversterkers binnen.
Want dat lijkt wel dé grondstof voor al die pakjes en zakjes :-(
Wat wel belangrijk is: een basic basisvoorraad aan rijst, pasta, kruiden en meel
Wat staat er standaard bij jullie in de keukenkastjes waarmee je van alles kunt maken??
Ik heb niet het genoemde kookboek maar gebruik een kookboek uit de jaren 50 voor basisrecepten als ik iets niet weet. Verder staat erbij mij altijd bloem in huis ( om koek, taart etc te bakken) maar ook om verse pasta te maken , bouillonblokjes , sla- en olijfolie, azijn , zout en kruiden . Maar ook verse knoflook en in de vriezer kip voor bv soep, ragout etc. Verder groenten en eigenlijk heel veel verse producten . Omdat ik zelf gauw last krijg van mijn maag/ingewanden let ik erg op wat er gegeten wordt en maar veel vers.
BeantwoordenVerwijderenaltijd een voorraad blikken met tomatenblokjes. gehakt in de vriezer, italiaanse kruiden, pasta, geraspte kaas, uien en spekblokjes. Als ik niet weet wat ik moet maken maak ik altijd een lekkere simpele macaroni maar zo vinden ze hem hier absolute het lekkerste.
BeantwoordenVerwijderen