maandag 13 augustus 2012

Hè, hè daar zijn we weer

Het kwam er de laatste weken niet echt van om weer eens een gewoon blogje te typen maar inmiddels is de vakantie om en ben ik alweer een (lange en volle) week aan het werk. Laten we daar maar het beste van maken zo lang als het nog duurt.........en anders zien we tegen die tijd wel waar we ons dan op storten. Ik heb nu 20 uur vast en 12 uur op een jaarcontract wat per 1 december 2012 verloopt maar voel er op dit moment nog weinig voor om nu gelijk al te solliciteren naar wat anders omdat we dan gewoon weer van vooraf aan beginnen met (half)jaarcontracten en de hele mikmak dus nú even niet. Voor JutMan is de situatie eigenlijk hetzelfde of eigenlijk penibeler omdat hij nog helemaal niks vast heeft alleen nu net weer een jaarcontract tot september 2013, hij kijkt wel al rond. Mijn loopbaancoaching is een wassen neus gebleken, maar het bedrijf heeft hiermee voldaan aan "goed werkgeversschap" door te laten zien het goed voor te hebben met het personeel en koerst richting 2014, het jaar waarin men zonder pardon mensen op straat kan zetten. Dit alles zet de plannen om versneld de hypotheek af te lossen wel in een ander daglicht maar financiën komen aan bod in een ander blogje ;-) Voor jongste Jutter moeten we nog wel een oplossing qua werk/opleiding zien te vinden want tot nog toe hebben we géén bedrijf kunnen vinden die staat te trappelen om een leerling aan te nemen en als hij zelf geen werkgever aandraagt gaat de opleiding aan zijn neus voorbij, hoezo korte termijn visie bij grote bedrijven???

Pffff weer genoeg gemekkert............


De vrije weken waren heerlijk, alle kringloopwinkels in de regio zijn verkend, als toerist liep ik er op m'n dooie akkertje doorheen en ik barst weer van de plannen richting nog meer zelfvoorzienendheid. Ik ben naar de Weversmarkt in Hoorn geweest, (gratis geparkeerd buiten de stad op industrieterrein en op de fiets verder) die is volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar, kocht prompt daarna voor 9 euro bij de kringloop een pracht Ashford spinnewiel, zo'n zelfde staat op MP voor 225 euro en kaardplanken vonden we bij toeval kort daarna in een mallepietjewinkel in Amsterdam. Gelukkig bleek de man niet te weten waar het voor was dus ook die echt voor een prikkie mee kunnen nemen, nu nog een schaap vinden die z'n wolletjes kwijt wil :-) Een setje ijslollievormpjes en een hele grote kom met deksel van Tup en een Pyrex glazen jaren '50 percolator gescoord bij een andere kringloop maar die durf ik vooralsnog niet te gebruiken op het gewone gasfornuis, misschien gaat die nog wel weer de verkoop in en pak ik een leuke winst. Ook nog het een en ander aan kleding voor kids en onszelf gekocht, alles 2e-hands maar niemand die klaagt en zeker de portemonnee niet! De zuurkoolpot is alvast tevoorschijn gehaald van zolder voor de witte kool van eigen tuin straks en we hebben een giga berg waalsteentjes voor niks opgehaald waarvan inmiddels een put gemetseld is. De kudde kippies is nog uitgebreid met 2 kippen en een haan: even was er paniek dat een buizerd, die zich hier in de omgeving te goed doet aan allerlei lekkers, één van de kippen alweer opgepeuzeld had maar madam had zich verscholen bij de composthoop en zat te broeden op 12 eieren en een walnoot. En wij maar denken wanneer gaan ze nu eens leggen, ze school ze dus gewoon op. Maar goed ik voel me nu net de rattenvanger van Hamelen met m'n complete toompje kippen in m'n kielzog <LOL>


Vorige week eindelijk weer eens naar de kapper geweest voor het eerst sinds drie jaar met de kappersbon die ik cadeau kreeg van Beppy, ik mag nu nog twee keer heen met korting, meiss nog hartstikke bedankt!! Ook weer effe lekker bij haar op de koffie geweest en heerlijk bijgekletst, veels te kort natuurlijk maar dat komt wel goed. En.........ineens stond ik op mijn werk oog in oog met Morgensterretje die heel zachtjes vroeg of ik JutVrouw was???  en ik begreep het eerst niet want die vraag verwacht je toch niet op je werk maar uhmmm ja dus. Hihi M., ik vond het reuzeleuk zo'n flitsontmoeting <LOL>!! Gister ook weer zo'n leuk mens ontmoet tijdens de wildplukwandeling, veel raakvlakken en ze woont vlakbij, na haar vakantie naar Tsjechië (waar ze naarstig op zoek gaat naar zelfvoorzienende dingen en plantjes voor in haar moestuin) gaan we vast eens samen kringlopen. De wandeling heeft me wel gesterkt in een hersenspinsel en dat gaat zeker een vervolg krijgen. Op mijn lijstje van dingen waar ik nog heen wil de komende tijd staan nog een bezoekje aan het Tijdelijk Museum waar je je entree kunt betalen met 3 lege plastic flessen, een cursusdag Permacultuur in Brabant bij een shii-take kwekerij is reeds geboekt, de benodigde vrije dag daarvoor aangevraagd maar nog niet gehonoreerd (een dag is nog te doen, een jaarcursus is voor ons niet te betalen en ook qua vrije dagen niet haalbaar) en ik ga zeker weer naar de atelierroute in Ruigoord die begin september weer 2x gehouden word


En ik wil ook zo heeeeeeeel erg graag een gratis proefles djembé doen (misschien twee als ik naar beide locaties ga ;-)). Heb jaren djembé gespeeld en had ook een eigen trommel maar die hebben we verkocht toen we het geld zo hard nodig hadden maar als ik ergens hoor dat er gespeeld word krijg ik de rillingen en zou ik zo mee willen doen, je krijgt er zo'n power van, ik dan..........dus Sinterklaas bij deze, ik wil heeeeeeeeel graag weer een eigen djembé ;-))))

8 opmerkingen:

 1. Meer kringlopen en meer zelfvoorzienend staan ook meer en meer op mijn lijstje. Het kringlopen gaat al wel redelijk (hoeft niet altijd, krijg regelmatig dingen) en zelfvoorzienend net even wat minder (die buik zit echt nog in de weg)
  Maar elk beetje is mooi meegenomen. Ik zoek meer en meer duurzaam en lange termijnspullen (soms wel iets duurder in aanschaf, maar toch goedkoper uiteindelijk) En dat blijkt in babyland toch aanzienlijk makkelijker te zijn dan voor veel andere dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, de bottleneck bij het mbo: krijg of houd je geen stageplaats, dan kun je niet aan de opleiding beginnen of er mee doorgaan. de onderwijsinstelling is wel verplicht te helpen zoeken, maar niet verplicht een plek te garanderen. Het moet dus echt van de klik tussen leerling-stagebedrijf komen. Succes! Ook hier aan het solliciteren, maar niet vanuit een baan.. dus geen recht op kosteloze loopbaanbegeleiding. Groet, Hsm.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Hsm., heeeeeeel veel succes met het zoeken en geluk bij het vinden!!! De lbc. die ik heb gekregen kan je vast missen als kiespijn, denk dat jij heel weet wat je wel of niet wilt ;-)
   En het helpen van de onderwijsinstelling voor jongste Jutter bestaat uit niets anders dan een online lijstje met namen van bedrijven en contactpersonen die er al niet meer werken............maar we gaan door.

   Verwijderen
 3. Wat leuk dat je een collega blogger tegenkwam!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van je zoon klinkt heel bekend. Onze zoon nu 20 jr heeft z'n opleiding tot timmerman gedaan en via de opleiding een leerbedrijf gehad en hij is klaar met z'n opleiding en het leerbedrijf heeft geen werk meer. Is van 5 man naar 2 man ingekrompen. Dus tijdelijk ww en opzoek naar een baan , hij heeft al gezegd ik ga desnoods maar bij uitzendbureaus me inschrijven en zo werken.Het is voor jongelui die graag willen leren en werken verschrikkelijk moeilijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat je weer eens iets schrijft. Heb ik gemist. Ik weet niet of Sinterklaas meeleest op je blog, maar ik hoop zo op een nieuwe trommel voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hi Jutvrouw
  Ben afgelopen week33 naar het Tijdelijk Museum in Noord geweest.
  Bedankt voor de info van de 3 plastic flesjes ! = gratis ipv E2,50

  De fontein van de ingeleverde flessen aan de zijkant van het gebouw ziet er heel leuk uit.

  vrgroet cice
  p.s. in de kelder van het filmmuseum aan het IJ kun je gratis films bekijken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hee Cice, wat leuk dat je al geweest bent!! Ik zal eerdaags weer eens richting stad gaan, ben wel benieuwd naar die waterval en zal ook zeker even bij het Filmmuseum langsgaan.

   Verwijderen