vrijdag 1 juni 2012

Je wordt er niet vrolijk van..........

Hsm. roerde het al even aan, het definitieve accoord van de "K"-coalitie wat hier online te lezen staat, je wordt er écht niet vrolijker van. Geen leuke kost maar misschien wel nuttig om door te lezen zodat we écht beseffen wat er ons de komende tijd boven het hoofd hangt...............Blijven hopen dat mensen tot inkeer komen dat het zo niet langer gaat. Alle berichten nu weer over hét vakantiegeld wat nu niet besteed gaat worden aan vakanties en ach hoe sneu dat allemaal is, lees: je bent arm als je niet op vakantie gaat/kan/wil. Maar daarentegen ook een woordje van het NIBUD dat vakantie toch écht gezien moet worden als een extra, als luxe.....en dat als de gewone basisdingen nog betaald moeten worden je die vakantie gewoon beter niet moet laten plaatsvinden. Ik vraag me werkelijk af hoeveel mensen de vakantie op de laatste plaats laten komen?? Nibud meldde nu ook weer dat er steeds vaker geleend word, één op de twee mensen!! Wel steeds meer bij vrienden en familie omdat het bij de reguliere instanties steeds moeilijker gaat. Zal dat dan ook voor vakanties zijn?? Kennelijk zijn er nog drommen mensen die tóch gaan "want ze hebben er toch ook recht op"???? Al die stress vantevoren, de algehele voorbereiding, paperassen die aangevraagd moeten worden, extra aankopen, opvang voor huisdieren regelen,  de reis ernaartoe, dáár aankomen en dingen die dan niet in orde zijn, op het laatst alles weer inpakken en op weg terug, thuis weer alles uitpakken, wassen, opruimen maar tegelijkertijd gaat het gewone leven weer van start........pff gelukkkig bekoort het mij niet en ben ik blij met alles thuis ;-) maar evenzogoed veel plezier hoor voor die er wel van houden, ieder zijn ding gelukkig.

En vandeweek in het ochtendnieuws werd tot in den treure herhaald dat door de BTW verhoging mensen niet meer zullen overgaan tot het kopen van nieuwe zaken als wasmachines en tv's, mensen gaan de hand op de knip houden!!! Ik vindt dit toch wel een beetje stemmingmakerij want als je wasmachine het begeeft zul je toch iets moeten en zeg nou zelf: op een machine van 500 euro komt er een verhoging bij van 8.40, (uitgaande van de btw-verhoging van 19 naar 21%) denk je nu echt dat mensen die machine dan zullen laten staan. Als gevolg van de verhoging zijn consumenten er ook van overtuigd dat winkeliers de prijzen opdrijven, lijkt mij een een niet leuk maar wel logisch iets, want als zij meer moeten gaan betalen voor gas en licht om hun panden te verwarmen en te verlichten zal dat toch doorberekend worden. Het geeft trouwens ook wel onderhandelmogelijkheden: als spullen duurder worden in de winkels zullen ze ook blij zijn als er wél iets verkocht kan worden, dus dat wordt afdingen :-)) Ook het transport van de goederen zal duurder worden, net zoals velen geraakt worden door het reiskosten debacle: je betaald meer aan de pomp voor je brandstof en gaat ook nog eens belasting betalen over de evt. reiskostenvergoeding, hoezo dubbel gepakt? Ben ik effe "blij" dat ik géén reiskostenvergoeding krijg.......al kost het me iedere week wel een tank benzine om maar op alle verschillende locaties te komen. Op het salaris van JutMan zullen we het wel gaan merken, hij krijgt wel een maandelijkse tegemoetkoming maar daar zal nu ongeveer de helft vanaf gaan oftewel we boeren gewoon in salaris achteruit want we zullen toch moeten blijven tanken wil hij op zijn werk komen en een andere optie als met de auto is er voor hem niet. En passant las ik wel ergens dat de werkkostenvergoeding wel zal worden opgeschroefd, leuk voor al die zakkenvullers die toch al ruimhartig kunnen declareren voor snoepreisjes en andere onzinnige zaken die jij & ik dus eigelijk gewoon betalen.......

Kortom, de tijd is aangebroken dat we terug moeten naar meer basic, zelfredzaamheid
dus meer met minder!!!! Maar de kern van het hele gebeuren is wel dat je je er prettig
bij moet voelen. Z
ie het als een sport, ander redt je het écht niet.

Nee het leukere nieuws komt uit België: in Gooik hebben veel mensen een koppeltje afvalkippen (in navolging van een frans dorpje waar ik laatst al over schreef)


en in Brussel wil men moestuinieren stimuleren: "in vele Brusselse wijken heeft het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in partnership met de gemeenten terreinen ter beschikking gesteld waar buurtbewoners een collectief moestuinproject kunnen opstarten. Dit initiatief biedt de leden de gelegenheid om op een goedkope manier actief te zijn in openlucht en gezonde voedingsmiddelen te kweken. De collectieve of individuele moestuin is uiteraard ook de beste manier om verse, lokale en seizoensgroenten en -fruit te eten en de impact van de eigen voeding op het milieu te beperken". Geweldig toch!!! Mij benieuwen wanneer overheden hier nou eens met dergelijke plannen op de proppen komen i.p.v. alleen maar flink te willen bezuinigen en daarmee vooral de midden- en lage inkomens benadelen. Maar niets doen aan het financiële misbruik op allerlei fronten. Zoiets als een flink deel van de reguliere gezondheidszorg: niet kijken naar waar iets vandaan komt maar hup weer een pil ertegenaan en een consultje hier en een ingreepje daar..........en de daaruit vloeiende facturen niet te vergeten ten goede van de geneesheren en hun besturen.


Het volkstuingebeuren hier in NL kent inmiddels een flinke wachtlijst, kan me er niet aan onttrekken dat dit ook een gevolg is van de "crisis", mensen willen ergens op kosten besparen en willen zelf verantwoordelijk zijn voor de gezonde groentes van het gezin. Als je dan minder of géén inkomsten hebt, heb je in ieder geval je eigen voedsel bij de hand! Een volkstuin op een complex huren kost natuurlijk geld maar het is ook een vorm van ontspanning die je dan niet elders tegen veel hogere kosten hoeft te zoeken, bv. in de sportschool!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten