zondag 20 mei 2012

Hej hoo, heej hoo......een nieuwe week


Aan de vooravond van een nieuwe werkweek even terugkijken op de afgelopen dagen. Ik had Hemelsvaartdag en vrijdag vrij maar kreeg gratis en voor niks de griep :-((( toch maar zo goed en zo kwaad dingen gedaan die we nu eenmaal gepland hadden: de voormalige paddock moest leeg want daar moet de kas gaan komen, de kliko's volgestopt met rommel wat écht niet hergebruikt kan worden, tussendoor nog wat getuind en de jongens hebben me leren maaien met de bosmaaier. Ik dorst dat nooit maar ik blijk dat best te kunnen, da's heel mooi want dan kan ik af en toe weer een hoekje opschonen om in gebruik te nemen als tuin. Nu de kettingzaag nog.........JutMan zaagt steeds de gesprokkelde pallets en balken weg voor de voorraad maar dat wil ik ook kunnen doen. Ook hebben we het oud ijzer weggebracht wat een aardige duit opleverde, de schroothandel had het onwijs druk met af en aan rijdende auto's.........je ziet dat mensen echt op zoek gaan naar allerlei bijverdiensten. De banden van oude fietsen mogen er niet meer omheen blijven zitten dus JutMan had die allemaal van de velgen afgehaald en de binnenbanden apart gelegd om nog te kunnen hergebruiken. Je kunt hiermee bv. heel mooi een boompje aan een paaltje verbinden als versteviging, dit snijd nl. niet in de bast. Gister uit het werk boodschappen gedaan: alles met 35% korting en twee doosjes chocolade en twee tubes tandpasta gratis en voor niks :-))) Vandeweek pasta gegeten met "spinazie" saus, alleen ik had geen diepvriesspinazie meer op voorraad dus de tuin ingelopen en daar jonge toppen van zevenblad, brandnetel en wilde rucola geplukt, iets gefruit met knoflook en de staafmixer er doorheen gejaagd, aangevuld met kartonnetje room en een stinkkaasje die ik gelukkig nog wel in de vriezer had liggen (uiteraard met 35% kortingssticker) en voilá een prachtgroene saus! Dat gaat 'm dus vaker worden, daar heb ik dus niks geen diepvriesspinazie meer voor nodig...........

Op de tuin heb ik een egel-burcht gemaakt, alvast voor de winter, stap ik gisteravond in het donker nog even het erf op op blote voeten en ai ik voel iets prikken onder mijn voet waar ik van schrik en er eigenlijk direct overheen spring. Kijk ik, blijkt het een egel te zijn.............beestje blijft duf zitten maar na enkele tellen schud het z'n koppie en rent weg. Zo maf, ik weet dat ze achter op het land zitten maar nog nooit eentje zo dicht bij het huis gehad op de stoep bij de achterdeur! Heel bijzonder........maar er zit nog meer bijzonder beestenspul dichtbij huis want van alle omliggende buren zijn de kippen ineens spoorloos verdwenen behalve die van ons en de naaste buurtjes. Wij hokken de kippen 's avonds trouw op en de rest dus niet. Klaarblijkelijk huist er in de polder een vos met nest die op rooftocht is. De buurman wil er nu een jager op loslaten maar dat vind ik nou net een stap te ver gaan, het is wel natuur!

4 opmerkingen:

 1. Heerlijk he met dit weer lekker buiten aan het werk.
  En je pastasuasje, goed van je om het te proberen ik durf zoiets nooit.
  En wat schattig egeltjes om het huis.
  Wat de vos betreft als je het zelf kunt voorkomen door ze s'nachts binnen te halen waarom zou je het dier dan afschieten.
  Fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja, mensen willen graag buiten wonen vanwege de natuur,maar zo gauw ze er last van hebben moet de natuur het veld ruimen, net wat genoeg ook al zegt , gewoon je kippen snachts binnen houden , probleem opgelost, zonder moordpartij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als de kippen zijn verdwenen dan heb je waarschijnlijk last van een marter. Een vos doodt de kippen maar neemt ze niet mee. Een marter sleept alles weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Anoniem: bedankt voor je respons maar weet niet of marters hier voorkomen??

  BeantwoordenVerwijderen