vrijdag 4 mei 2012

Fijn dit (tijdelijke) kabinet NOT

Dat ze maar gauw op mogen krassen en we een humaner beleid gaan krijgen. Daar zullen we wél zelf voor moeten kiezen dus please maak de juiste keuze straks!!!! Kies niet voor een partij die NU gouden bergen beloofd en straks als een blad aan de boom omdraait en alleen om hun eigen knip denkt, stelletje tuig! Waar moet dat heen.............doet mij er aan herinneren de tandarts een rekening te sturen voor ten onrechte gedeclareerde kosten, voor iets wat niet heeft plaatsgevonden. Ik had wel de gemaakte foto's betaald maar niet de andere kosten die hij opvoerde omdat ik het daar niet mee eens was. Inmiddels heb ik dat gedeelte toch ook maar betaald omdat "meneer" alweer druk doende was de nog openstaande kosten op te drijven richting incassobureau, daar zit ik dus helemaal niet op te wachten maar het blijft onterecht! En ik wil die kosten dus gewoon terug, hij bevestigd zelf in een mail dat het deel waar die kosten over gaan (o.a. het maken van een offerte notabene, ik heb nooit mijn klanten laten betalen voor het maken van een offerte) nog plaats had moeten vinden maar ik dit op voorhand wel even moest betalen. Die afspraak is ook is ook tijdig afgezegd maar hij wil dus gewoon vangen? Ben me nu aan het beraden hoe ik deze praktijken kan stoppen want dáár word de zorg dus alleen maar duurder van en hij ( en vele anderen) vult zijn zakken...............'Eigen risico zorg naar 400 euro'

Laatste update: 4 mei 2012 10:56infoAMSTERDAM - Het eigen risico in de zorg gaat volgend jaar omhoog van 220 naar 400 euro. De verhoging geldt voor iedereen, maar voor lagere inkomens wordt nog gezocht naar een mogelijke compensatie.

Dat meldt RTL Nieuws donderdag op basis van anonieme bronnen.

Het plan komt uit de koker van de vijf partijen die samen het begrotingsakkoord sloten na het mislukken van het Catshuisoverleg. VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie willen een miljard bezuinigen op de zorg, maar daar zijn nog weinig details over bekend.

Wel zouden medisch specialisten in loondienst van ziekenhuizen moeten komen en niet meer mogen verdienen dan de balkenendenorm.

Patiëntenfederatie NPCF vindt dat het eigen risico in de zorg niet zomaar verhoogd kan worden, als er niet eerst is gekeken naar andere oplossingen. "Er zit nog zoveel lucht in de zorg zoals onnodige behandelingen, verspilling van medicijnen en slechte samenwerking tussen huisarts en specialist. Daar is nog veel winst te behalen, dus begin daar nou eens. De patiënt betaalt nu al de zorg en krijgt keer op keer de rekening" zegt Wilna Wind, directeur NPCF.

Volg de discussie hierover op Twitter via NUliv
.

__,_._,___

4 opmerkingen:

 1. Wat mij toch de cynische opmerking ontlokt dat het nauwelijks uit zal maken welk kabinet we gaan krijgen. De BTW verhoging en de verhoging van het eigen risico in de zorg zijn nu eenmaal de gemakkelijkste binnenhalertjes. Plus de afschaf van de studiefinanciering (sorry, vervanging door een 'sociaal' leenstelsel!)
  en de verhoging van de AOW leeftijd natuurlijk. Groet, Hsm.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dan nog het afschaffen van de onbelaste reiskostenvergoeding en bingo! wij vallen in alle categorieën.

  Groetjes, VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hier ook bingo! Ik ben kunstenaar en omdat daar al geen brood meer mee te verdienen valt (van 6 naar 19 naar 21 % btw grrrr) ben ik sinds bijna 10jaar ook zzp-er. Ik voel me dubbel genaaid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ik zo vreemd vind, is dat de zorgpremie elk jaar hoger wordt, je meer eigen risico moet betalen en minder vergoedt krijgt. Kan de regering niet gewoon die zorgverzekeraars onder hun kont schoppen. Dat zijn de enige die hier echt beter van worden!
  Vrijwel alle bezuinigingen zijn niet zo verdeeld dat degene met de grootste beurs het net zo goed voelen als degene met een kleine beurs. Want echte hervormingen zijn er niet. EN dat gaat vast ook niet gebeuren. Want ik merk overal: mensen zijn bang voor verandering. Helaas zijn het nu vooral de mensen die het beleid maken en niet degenen die er straks dagelijks mee te maken krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen