dinsdag 10 april 2012


Zo is dat, we zijn de afgelopen twee dagen heel erg zoet geweest op en met de tuin :-)

Er moesten wat zakken grond komen dus even wat ingeslagen bij het voordeligste tuincentrum waar ik natuurlijk mijn ogen weer goed de kost gaf:  we gaan zaaien, zaaien en nog eens zaaien want plantjes zijn echt niet te betalen. Eén plantje kost gewoon één euro!! Dus dan heb je één kropje sla voor één euro tegen de tijd dat je er drie voor een euro op de markt koopt!!! Belachelijk gewoon, voor één tomatenplant of komkommerplant betaal je tussen de vier en vijf euro.....het was op de zaden afdeling dan ook veel drukker en erg gezellig met al die kwebbelende mensen waarvan er een heleboel voor het eerst zelf gaan moestuinieren. Zal het uit economisch oogpunt zijn?? Vond op de grond natuurlijk ook weer stekjes: een van een spaanse geranium en een van een hangende kamerplant. Ook bolletjes meegenomen die her en der los lagen op de bollenafdeling van zakken die waren stukgegaan. Manlief heeft stekken uit het wild gehaald van forsythia en nog iets waarvan we vanzelf wel zien wat het word. Op ons verlanglijstje staan nog stekken van ribes (met van die lekker zoet ruikende bloementrosjes) en nog wat vlier en rozebottels maar dat komt ook wel goed. We hebben al wat gezaaid: spinazie, "mei"knolletjes, o.i. kers, zonnebloemen, rode uien en rucola in de volle grond en onder een kasje (gemaakt van een hamsterkooi deksel o.i.d.) 2 soorten courgette's en balsempeer?? Verder heb ik alle zakjes overjarig zaad bij elkaar in een potje gegooid wat ik ga uitzaaien in een oude speciekuip en bakken, er zal altijd wel iets van opkomen, verrassing  <LOL> Ben me ondertussen helemaal aan het verdiepen in de permacultuur, tuinieren op een ecologische manier dus met verhoogde bedden en spiralen en met gebruik van oude materialen. Het word nog 's wat! Inmiddels is het kippenhok ook klaar, gemaakt van wat materiaal wat we nog hadden en iets er bij moeten kopen maar het is dan ook een hok geworden waar je U tegen zegt, zeker géén waaibomenhout kwaliteit.. Er komen nog echte dakpannen op (die bleken we nog te hebben liggen) en het word nog even in de verf gezet en dan kunnen we op streun naar mooie kippies. Voor de kleine man is er een heus speeltuintje ingericht met schelpzandbak, stoeltjes en een heuse glijbaan.

11 opmerkingen:

 1. Je krijgt nog eens groene vingers.......:-))
  Ik zag vorige week bij Koffietijd een item over legbatterijkippen die gered waren en hun oude dag bij mensen mochten slijten in ruil voor nog wat eitjes.Heb alleen niet opgelet waar die stichting nou zit maar is wellicht op de site terug te vinden.Dus vrijwel jonge kipjes die al afgeschreven waren.Moest gelijk aan jou denken en nu schrijf je over nieuwe kipjes halen.Toeval???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee toeval bestaat niet dat weten we toch ;-)) ik heb het aanmeldingsformulier ingevuld, nu maar afwachten.

   Verwijderen
 2. Voor slaplantjes, preien e.d. kan je beter op de markt terecht, daar betaal je per stuk 10, 20 of 25 cent, zoiets koop 'k NOOIT bij een tuinintra.
  groet en suc6

  (oh, en ik zou het heul fijn vinden als je de woordverificatie uitzet)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja die prijzen weet ik nog wel van voorheen maar hier helaas geen markt (meer) waar zoiets verkocht word. De woordverificatie heb ik nu uitgezet als het goed is........zo leer ik iedere keer weer iets :-)

   Verwijderen
 3. Ik kocht afgelopen najaar in de extreme uitverkoop een bakje om sla in te zaaien. Een kinderbakje, maar wel met 500(!) zaadjes voor kropsla. Voor €1. De zaden zijn goed tot eind 2013, dus kan ik er volgend jaar ook prima nog van zaaien. De eerste staan nu in de kamer en hopelijk kan ik er over 1,5 week een bakje naast zetten. Over een paar maanden staat m'n halve woonkamer vol met bakjes met groeiende sla denk ik...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zijn leuke dingen!! Straks kan je nog een groentekraampje voor de deur zetten hihi

   Verwijderen
 4. Zo, jullie zijn druk geweest! Ben heel benieuwd hoe het is geworden.
  Ken je deze sites al? Vooral handig als je veel wilt zaaien en weinig plek hebt, dit zijn tomatenplanten ondersteboven: http://www.plantaardig.com/groenteninfo/berichten/groenten-telen-in-potten/
  En dit is vertikaal tuinieren in een pallet: http://www.orangefarmhouse.nl/2011/05/diy-pallet-verticale-tuin.html
  Beide met hergebruikte materialen dus dat past vast in jouw straatje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanx voor de links, ga ik zeker even neuzen! Foto's volgen nog....

   Verwijderen
 5. Onze kippen zijn echt de allerbeste beslissing die ik ooit heb gemaakt. We zijn er alledrie ontzettend gek mee. Een is er zelfs zo tam dat ze geknuffeld wil worden. Onze restjes (zonder zout) gaan naar de kippen en als we geluk hebben ligt er een eitje op ons te wachten als beloning. Dochterlief schreeuwt elke dag nog eerst bij de kippen kijken mam als ze uit school komt.
  Heb helaas niet meer plek anders had ik er zeker nog wel wat bij gewild.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij mij komen de groente plantjes ook al boven de aarde, zou willen dat de lente echt in viel want dan kunnen ze naar buiten zonder dat ze meteen van de kou dood gaan

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk spreekwoord! En nog waar ook. Ik hoor regelmatig dat tuinieren heel therapeutisch werkt.

  BeantwoordenVerwijderen