dinsdag 27 maart 2012

Ik ben illegaal..............

bezig als ik loop te struinen. Oogluikend wordt het toegstaan maar deze keer had ik het weer eens aan de stok met zo'n gezaghebbende muts die mij zonodig als crimineel moest bestempelen! Breeduit kwam ze aangelopen en snauwde gelijk "heeft u daar vergunning voor??" Ik antwoordde: "Euhh nee" quasi onschuldig kijkend ;-) maar dat hielp niks..........."Dan bent u in overtreding!!!" snauwde ze er achteraan, vriendelijkheid ten top! "Sorry, dat wist ik niet ik zal het noooooooooit meer doen....kuch, kuch" en kwam er deze keer mee weg. Dus dacht ik als brave burger dan voortaan maar volgens de regeltjes te leven en belde toch maar even met de gemeente voor het aanvragen van een officiële Morgenstervergunning. Staat ook wel stoer als je die kunt overleggen, maar ook hier weer helaas: de gemeente heeft de huis- & grofvuil-inzameling uitbesteed aan een bedrijf en dus kan ik géén vergunning krijgen. Heb een heel gesprek gevoerd met de betreffende ambtenaar over duurzaamheid & hergebruik maar HET MAG GEWOON NIET! Net als met zovele andere zaken  rondom ons heen is ook dit stuk van de gemeentetaken weer uitbesteed dan heb je er maar geen omkijken meer naar, lekker makkelijk. Zodra de spullen op straat staan vervallen ze aan de gemeente en mag niemand die meer meenemen. Mijn betoog om spullen die in perfecte staat verkeren nog een tweede, derde of zelfs vierde ronde te geven vond geen gehoor, wel verzekerde de man mij dat de spullen niet "gewoon" vernietigd worden maar worden gedemonteerd om er zodoende nieuwe grondstoffen van te maken. Ook vond hij zelf dat het beter was om spullen weg te gooien want die waren toch niet energiezuinig meer. Wat dat nou met bankstellen, kastjes en potjes & pannetjes te maken heeft is mij een raadsel maar hij vond dat ik die dan maar gewoon bij de kringloop moest kopen. Ja doei!! Maar wel organiseert diezelfde gemeente binnenkort een dag om burgers de kans te geven zelf zwerfvuil op te ruimen, dus dat wat een ander laat slingeren en op gemeentegrond ligt mag je die dag wel fijn opruimen???? Wat is dat voor 2-sporen beleid!! Lang leve de privatisering van alles..........de gemeente heeft straks alleen nog maar een leger van ambtenaren die op kantoor regeltjes zitten te bedenken die niet aansluiten op wat er werkelijk buiten gebeurd. Waar voorheen nog allerlei mensen in dienst waren van de gemeente zoals tuinlieden, vuilnismannen, stratenmakers, handhavers enzovoorts zitten er straks alleen nog maar mensen op kantoor die bij prangende vragen niet of nauwelijks bereikbaar zijn. "Voor al uw dringende vragen kunt u ook op onze website terecht......."

Ik trek mijn eigen plan en ruim echt zwerfvuil wel op maar niet in de woonwijken dat doen ze maar lekker zelf, ik bekommer me wel om de "natuur" die we nog hebben zolang het duurt. En het struinen................dat blijf ik doen, dan maar als illegaal! En nu.......ga ik mij voorbereiden op het maken van zaadbommen voor een guerillagardening-actie binnenkort. Zal ik wel aangeklaagd worden wegens "milieu-vervuiling" <LOL>

5 opmerkingen:

 1. Inderdaad! Gewoon doen.

  Regels zijn prima als ze goed zijn, maar regels om de regels zijn van de zotte.

  Succes met je guerillagardening-actie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat raar dat je die spullen niet eens legaal mag meenemen als het aan de straat ligt. Weet je hoe hoog de boete is? En van dat zogenaamd demonteren geloof ik geen snars, jij wel?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij mag het geen probleem geven als je de eigenaar van de spullen om toestemming vraagt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ck: dat is in de praktijk niet te doen, mensen moeten vaak uit een buurtje op één verzamelpunt hun spullen neerzetten. Zie dan maar eens te achterhalen van wie wat is :-( Ik ben er wel een voorstander van hoor, één op één vragen als je iets wilt weten maar helaas werkt dat hier dus niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen