vrijdag 16 maart 2012

Hersenspinsels op vrijdag.............


Zelfvoorzienend leven oftewel "living-off-the-grid"
je vind hier van alles over off-grid living

Misschien extreem maar ik zou wel willen..........al is het maar een beetje.

Ik denk dat het goed zou zijn voor de wereld om ons heen en uiteraard de mens zelf.
Zelfverantwoording dragen voor de basic dingen die "nodig" zijn, we hollen maar met z'n
allen van huis naar werk en vice-versa om de rekeningen te kunnen betalen.
Doen boodschappen om te kunnen eten, wassen, kleden, "leven"......en produceren
daar tonnen afval mee, voldoen aan allerlei maatstaven/verwachtingen
Van wie & waarom?????????

In andere landen is het al een bekend verschijnsel maar hier kan dat gewoon niet??
Want hier mag niks :-( steek je kop boven het maaiveld en weg istie.........

We zijn allemaal Sheeple kan het nog anders????????

Ik ben twee dagen vrij geweest en log in op mijn werkmail & rooster en zie dat er ineens weer allerlei nieuwe regels zijn doorgevoerd om mensen (klanten) nog meer te beknotten in hun doen en laten. Kan mij het bommen als die mensen ervoor kiezen de hele dag bij ons achter de computer te zitten! Anders zitten ze waarschijnlijk ergens alleen achter de geraniums weg te kwijnen (het is jong&oud!!). Zo hebben ze af en toe nog aanspraak van elkaar en ons achter de balie als we rondlopen, we hebben tenslotte een openbare en (vind ik) sociale functie. Maar ja, sommige collega's hebben daar "last van" vinden dat die mensen maar ergens anders moeten gaan "hangen" dus jaag je ze maar weer de straat op. Ben ik effe blij dat ik volgende week amper op een gewone vestiging aanwezig ben, hoef ik ook geen dingen te gaan verantwoorden waar ik het niet mee eens ben.......op naar de loopbaancoaching. Al zie ik daar ook eigenlijk niet het nut van in want ik weet zelf echt wel waar mijn punten liggen en welke richting ik op wil en hij komt straks zeker weten  niet met een zak banen aanzetten als het zover is. Maar ja de beste man heeft zichzelf ingekocht voor de komende vier maanden (word een hoop geld aan uitgegeven zodat de werkgever straks kan zeggen dat ze er alles aan gedaan hebben) dus maken we er toch maar gebruik van. 


1 opmerking:

  1. Even dit berichtje lezen denk ik: http://roerend-goed.blogspot.com/2012/02/besparen-op-vaste-lasten-gas.html
    Deze dame, gewoon in rotterdam, besloot haar contract voor gas op te zeggen, omdat ze vrijwel niks meer gebruikte. Een goed begin zou ik zeggen.

    Maar dat off-the-grid leven, dat lijkt me wel wat. Onafhankelijk van zijn allerlei instanties en dus niet eindeloos veel nutteloze kosten meer betalen. Lijkt me heerlijk

    BeantwoordenVerwijderen