zaterdag 31 maart 2012

GRMBLH.......

Allereerst dank aan Hsm. die mij deze morgen wakker schud met haar reactie op een stukje van mij over het kopen van goedkope zonnebrandcremes. Heb je het nog niet gelezen dan zul je denken hè waar gaat dit over? Kijk dan even terug naar dit programma van vorige week en je bent weer helemaal bij. En ze hééft gewoon verdomde gelijk. Ik heb de bewuste uitzending vorige week zelfs gezien en met verbijstering, alleen dus nog geen insteek gehad om er over te schrijven, bij deze..........Ik weet dat ik steeds dacht HOE kan dit gebeuren in ons land. Maar tegelijkertijd JUIST in ons land want als je ziet wat er hier gewoon allemaal kan aan de bovenkant dat is schrijnend!!!!! Wederom geweldig die liberalisering, geef vrij die markten en laat iedereen doen waar ie denkt goed in te kunnen zijn ook al heeft ie daar totaal de papieren niet voor. Zet er een poppetje boven die toezicht moet houden en als die dat niet doet, mwah pech. Dan vallen we daar even massaal over en daarna zand erover. Maar aan de onderkant moet je vooral je kinderen maar stimuleren om juist vooral door te leren, om maar papieren te halen voor later. Doorstuderen moet je kind, dan kan je later als je groot bent en van de HBO af komt manager worden of werkloos want je bent dan tenslotte niet de enige. En dan zit je aan de zijlijn je rot te solliciteren op banen waarvoor je overgekwalificeerd bent, of je solliciteerd uit jezelf niet naar banen onder jouw niveau want ja daar heb je tenslotte niet voor doorgeleerd.......En dan uiteindelijk word je in een bus gezet naar het Westland voor een baan die je MOET pakken anders wordt je gekort op je uitkering. Je krijgt een springplank naar een echte baan, nieuwe kansen met doorgroeimogelijkheden: aardbeienplukken 2x 10 weken in het jaar??? Ja hoe vervelend je dat ook kan vinden, we willen straks allemaal wel een beschuitje met aardbeien (als je ze niet zelf teelt ;-) Het is niet verkeerd om te werken en alles moet gewoon gedaan worden ook de "rotklusjes" maar breng het niet als BAAN! Het is (tijdelijk) WERK, werk waar alleen maar meer van komt want de vaste banen zijn uit, flexwerk is hot! Ook daar moet dus gewoon een denkomslag komen, je werkt voor geld wat je nodig hebt om de huur te kunnen betalen en de rest, hetzij bij een baas hetzij je doet werk wat gedaan moet worden omdat dat nou eenmaal ook gedaan moet worden en je ontvangt daarvoor een uitkering. Iedereen kan iets, en daarnaast creëer je een VANGNET voor degenen die écht niet kunnen, géén HANGNET voor jan&alleman!!!! Vraag aan 10 mensen om je heen of zij precies dát zijn geworden wat ze later wilden of waar ze voor geleerd hebben?? Weinigen...........je rolt ergens in en je ontplooit je en zo rolt het verder.

Oeps ik draaf door......

Dit stukje begon dus over Verzuimreductie, een bedrijf waar je mee te maken kan krijgen als je je ziek meld bij je werkgever. Een stel callcentermedewerkers die op de stoel van de dokter gaan zitten en worden aangestuurd door een handige zakenman die zijn school niet heeft afgemaakt en een ex-voetballer??????? Met grote klanten waar jij & ik heel vaak komen en die je dus inderdaad zou kunnen boycotten maar het zijn er wel veel hoor! Zo'n boycot zou ons dan weer drijven naar de kleinere winkeliers wat geweldig zou zijn ware het niet dat vaak de prijzen niet geweldig zijn. Maar dat dwingt je dan weer tot het maken van keuzes: heb ik dit écht nodig en reduce, re-use & recycle ;-)) Je zou er ook voor kunnen kiezen niet bij zo'n werkgever te willen werken waarmee we dan weer aankomen bij bovenstaande dillema's.

Wat een drama.............kunnen we onze maatschappij niet even uitgummen en overnieuw beginnen?

3 opmerkingen:

 1. Dank voor je stukje. Ik heb echt enorm geaarzeld of ik dit onder je aandacht moest brengen. Ik hoor in gedachten al mensen mopperen: 'Ja hoor, kunnen we helemaal niets meer kopen als we overal bij moeten nadenken'. Doet erg denken aan de jaren 80 toen we Outspan sinaasappelen en Granny Smith appels boycotten.
  Ja, V&D, Action, Kruitvat en nog veel meer prijsvechters maken gebruik van de verzuimbestrijdingsdiensten (een arbodienst mag het niet eens heten) van Verzuimreductie. Ik kijk nu ook met hele andere ogen naar cassieres. Dan maken ze een keer een fout, tja als ik met pijnklachten en nog niet hersteld van een operatie weer aan het werk moest, dan maakte ik in hun plaats ook fouten.
  Volgens mij zit het 'm gewoon in de consumptie zelf, idd kiezen heb ik dit echt nodig, moet Jacintha echt de vierhonderdste armband of ketting, en Bianca de zoveelste fles wijn voor haar verjaardag (waar ze toch niet óf nauwelijks voor bedanken want ze hebben al veel te veel sieraden, of drinken al heel vaak wijn). Waarom al die verjaardagsfeesten, familiereunien in bungalowparken, borrels op het werk? Waarom kijkt iedereen alle films die er maar uitkomen om daarover te kunnen bomen op verjaardagen en recepties? Waarom zie ik in de liften van universiteiten duur geklede studenten (vroeger stond student zijn voor tijdelijk armoede lijden).Zo nu begin ik ook al door te draven, dus stop er mee. Groet, Hsm.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Hsm.: nee ben je mal, juist bedankt voor je stukje! Hoe meer we het onder de aandacht kunnen brengen dat we toch écht zelf moeten beginnen met een denkomslag en ernaar te handelen hoe beter. Enne.....wanneer begin jij nu eens je eigen blog, hihi ;-)))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe kan het toch bestaan, dat een programma als Zembla dit aan de orde stelten het al zo lang gebeurd voordat er bedrijfartsen aan de bel trekken, dat ze niet aan dat soort praktijken meewerken,
   Het is in en in triest dat er mensen te maken krijgen met het verzuimbureau zonder te weten welke rechten ze wel en niet hebben.
   De druk op mensen die ziek zijn is extra belastend. Je schaamt je toch dood dat dit in nederland gebeurd.

   Verwijderen