woensdag 15 februari 2012

??? ( sorry: galspuwstukje......)

Dat de algehele malaise alsmaar aanhoud is voor mij totaal niet onbegrijpelijk
...........maar ja ik heb er dan ook niet voor gestudeerd.

Als je hoort en ziet wat er allemaal om ons heen gebeurt, de miljarden (tekorten) die ons om de oren vliegen vooral in de grotere bedrijven/organisaties......en wat vooral de "gewone" mens raakt. Je wordt er toch gewoon onpasselijk/onmachtig en vooral diep treurig van. Gemeenten of organisaties (woningbouwcorporaties) die hun huishoudboekje totaal niet op orde hebben. Een "gewoon mensch" zou allang 3x failliet verklaard zijn met alle gevolgen vandien maar dit word op de één of andere manier wel weer weggepoetst/rechtgebreid. Je zou toch zeggen dat nu wel de ogen open moeten gaan van beleidsmakers?? De grote graaicultuur die maar on-and-on blijft gaan, de bonussen vooral op hoog niveau, ook al doen "ze" het zo slecht, maar ja die bonussen die blijven! Wie heeft dat toch ooit bedacht, gewoon een salaris en that's it maar nee voor bepaalde figuren is genoeg nooit genoeg. Of moet er na hun "werkzame" leven nog weer een functie zijn weggelegd als commisaris bij een weet-ik-veel organisatie die de boel moet controleren maar wat gewoonweg niet naar behoren gebeurt. En dan nog klagen ook dat de vergoeding erg laag is, ooh dus....dan voer je je taak ook maar niet goed uit?? Vaak hebben dat soort gasten meerdere van dat soort "baantjes" met de bijkomende privileges. Er moet altijd een schep bovenop. Hoe kan dat toch bestaan.........Vastigheid bestaat ook al niet meer, je hebt een baan voor zolang als je contract duurt dus voortdurende onzekerheid. Doe je je werk niet goed of wordt je te duur dan krijg je een schop. Mensen uit sociale werkplaatsen die naar vermogen moeten instromen in een reguliere baan, zullen die er dan echt voor hen zijn???


Dit veroorzaakt toch een vicueuze cirkel? Mensen die géén "vaste" baan meer hebben krijgen géén hypotheek voor een huis, er worden dus géén huizen verkocht. Huurders gaan niet uit hun huurhuis, als je al aan een normaal huurhuis toekomt, de gemiddelde wachttijd hier is tussen de 8 en 15 jaar, alles blijft zoals het is. Dús word er niet verhuisd, géén nieuwe inrichting gekocht, niet gespendeerd en dat is wat de economie weer aan zou moeten jagen.

Hoe dubbel dat wij met z'n allen juist het consuminderen toejuigen. De omslag zal nu toch echt moeten komen, genoegen nemen met GENOEG!! Maar iedereen moet wel een basis hebben, een woonplek, iets om een gezin te stichten als je dat wilt......

Tja, ik zal het allemaal wel verkeerd zien


2 opmerkingen:

  1. Vooruitgang blijkt nog steeds economische groei te zijn. Het moet toch ergens een keer stoppen, dat groeien, wat gaan we dan als vooruitgang zien?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. voor mij is de nieuwe vooruitgang dat we anders gaan leven, meer met minder, want het is leuk dat iedereen roept dat we vooral geld uit moeten blijven geven,maar dan moet je wel geld hebben natuurlijk en inderdaad alles waarvan we nu nog denken dat de bronnen onuitputtelijk zijn raakt een keer op en wat gaan we dan doen? ik doe liever nu een stap terug en leef beter door minder uit te geven, aan de ene kant omdat het moet, raak een deel van mijn baan kwijt, maar ook omdat het beter voelt om me niet kapot te moeten werken om mee te doen met de ratrace van steeds maar weer nieuwe dingen kopen.

    BeantwoordenVerwijderen