vrijdag 24 februari 2012


Niet dat er wat speciaals op de planning staat (morgen ook nog werken) maar toch altijd wel lekker om te weten dat in ieder geval de zondag=rustdag ;-)) er aankomt en dat er weer teruggekeken kan worden op een week. Ook de maand loopt alweer teneinde en die zijn we prima doorgekomen. Géén gekke onvoorziene uitgaves gehad en zelfs de salarissen zijn alweer binnen. Jongste Jutter was wel naar de tandarts geweest wat maar liefst 73 euro kostte maar kreeg keurig de rekening mee, die gaat dit weekend gelijk via mail door naar AZ en als dat binnen is dan word de tandarts betaald. Ook kreeg hij een brief mee voor de kaakchirurg, arme kind zijn verstandskiezen hebben geen ruimte genoeg en moeten eruit IEKSS. Vandeweek ook nog een hele avond doorgebracht in het ziekenhuis voor de middelste (on)geluksvogel, hij heeft echt altijd wat. Zou voor zijn schoonmoeder "even" een  groot houten tafelblad van tweehoog naar beneden brengen maar kreeg dat blad bovenop zijn voet vanaf de laatste tree van de trap. Arts dacht aan gebroken botjes bovenop de voet maar de chirurg dacht van niet dus werd hij uiteindelijk alleen in drukverband gezet en kreeg een week rust voorgeschreven en een terugkom afspraak voor volgende week. Lees ik net in de krant dat er in 2010 voor ruim 6,1 miljoen gefraudeerd is met zorgkosten: er word door de ziekenhuizen rijkelijk ruim gedeclareerd (3 afspraken waar het toe kan met één) nou daar kan ik me wel een beeld bij vormen.........via melding bij de HApost naar de radiologie naar de EHBO alwaar een co-assistent, een verpleegster, een radioloog én een arts/chirurg zich erover moeten buigen. Tja, die dienen allemaal apart hun werkzaamheden in (nou op de verpleegster na, die zal niet zoveel kunnen declareren).........en de burger kan steeds minder vergoed krijgen??????? 

Vanaf komende maand gaat de wegenbelasting per maand van de rekening af, zo ook de autoverzekering dat maakt het mooi overzichtelijk. Er is nog een klein extraatje van 14 euro naar ons onderweg van de belasting (heffingsrente) dit sluis ik gelijk weer door naar de spaarrekening, wie het kleine niet eert........en ik verwacht nog een betaling van een klusje wat daar ook gelijk heen kan, zo sparen we toch gestaag een klein buffertje bij elkaar voor onvoorziene dingen. Ook weer in conclaaf gegaan met het incassobureau van grote bank, maar echt helderder wordt het er niet door. Eigenlijk loopt het bedrag precies zo terug als ik steeds bijhoud alleen ik krijg er geen vinger achter hoeveel rente we nu eigenlijk betalen en heb wederom een verzoek tot finale kwijting aan hen gestuurd vanwege die onoverzichtelijkheid. Ook een cc'tje gestuurd van alles naar de contactpersoon bij de bank want ik heb zomaar het idee dat die half niet weten hoe het IB uit hun naam handelt. Zou mooi zijn als we daar veel eerder als gepland een streep door kunnen zetten.

Ondertussen is het oudste stel weer aan het kijken naar andere huisjes, ze hadden hun zinnen gezet op een oud huis waar een geheel nieuwe fundering in moest en waar ze hun hele ziel & zaligheid in kwijt konden kwa kluswerk alleen de eigenaar van het huis verkocht het onderhands door aan een ander. Dus belde de makelaar dat het helaas overging, ze hebben nog wel een bod gedaan en wachten verder af. Maar het goede nieuws vandeweek voor hen was dat SD1 weer aan het werk kan, ze zag kennelijk nu wel in dat al het extra geld wat ze kunnen begaan toch wel van pas zou komen en maakte een sollicitatieslag met als resultaat dat ze maandag gelijk kan beginnen, in ploegendienst, lekker vlakbij en zo lang ze nog bij ons wonen zullen we zoveel mogelijk bijspringen voor oppas binnen onze mogelijkheden. Zoonlief is net een hamster en sleept van alles aan bouwmateriaal mee naar huis, als je ziet wat er weggegooid word op zo'n bouwplaats ondanks de recessie.........hij maakt er dankbaar gebruik van: steigerdelen worden meubeltjes en ik mag op mijn struinrondes nu gaan uitkijken naar mooie scharnieren en ander koperbeslag etc. wat hij weer denkt te kunnen gebruiken. Schoondochter is gisteravond met haar zusje samen naar de 9-maandenbeurs geweest, met gratis avondkaarten van mij hebben ze een leuke avond gehad. Ze kwam thuis met een leuke shopper voor mij plus het e.e.a. aan kortingsbonnen die ik weer mag verzilveren ;-)) De afgelopen maand me heel goed ingehouden met koopjes scoren, ik heb alleen de kortingsbon van 50% op Dove ingezet voor een megafles bodylotion, ik lijk wel van schuurpapier.........en de 3.50 kon ik daarvoor wel missen, de rest heb ik aan mij voorbij laten gaan.

2 opmerkingen:

  1. Wat heerlijk om te horen dat alles goed verloopt op het IB na dan. Het is jammer dat er in de zorg gefraudeerd wordt, maar wanneer je als klant de zorgverzekeraar belt, word je afgewimpeld. Het zou teveel geld kosten om diverse zaken uit te zoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oh, stel je voor dat je als verpleegkundige wat kon declaren. dan zou ik voor elk ernstig bevuild bed , elke klap ,trap, elke scheldkanonade, of elke keer gespuugd te worden een bonusje zou krijgen. dan was mijn hypotheek al 3x afgelost. en hoef niet te frauderen ! goede zondag gezina

    BeantwoordenVerwijderen