maandag 20 februari 2012

Mijn-Maandag-Kleuren..........

crochet freeform, wall, décor, laines filées au rouets, handspun yarn, France

Tja, draadjes, kleurtjes en vooral allemaal heeeeele mooie wolletjes hebben we afgelopen zaterdag op de Handwerkbeurs gezien, mijn hoofd borrelt........en met het a.s. vertrek van de jongelui uit de "aanleun"woning komen de visioenen van een eigen knutselfrutselateliertje weer helemaal in beeld. Inmiddels heb ik me er wel een beetje mee verzoend, ze fladderen uit en zijn druk bezig met informatie te vergaren over hypotheken, funderingen en meubeltjes voor in hun toekomstige echte eigen nest. De manier waarop dit nu allemaal in gang gezet is zorgt nog steeds voor de nodige irritatie maar we zullen er nooit achter komen welke h*fter ons dit heeft aangedaan dus kunnen we de energie maar weer beter ten positieve keren, adem in - adem uit.............!

Afgelopen week kwam er weer van alles zomaar op ons pad: de eerste 50 kilo GRATIS hondenvoer werd bezorgd en ook hondensnoepjes, kattensnoepjes, 2 doosjes chocolaatjes in ruil voor een toegangsbewijs van een beurs, 40 euro als vergoeding voor een marktonderzoekje (altijd heel goed verzorgd met drankje en lekkers & geld toe haha) plus een doosje C. om een evt. toekomstige verkoudheid of griep draaglijker te maken, 2 toegangsbewijzen voor A'dam Live (ga ik niet naartoe dus belanden wel op MP), een prachtblad (thanx Beppie) en mooie naaipatronen van P. die gaat verhuizen ((dikke knuf)).  En gisteravond met SD1 weer eens wezen struinen, niet erg veel gevonden maar wel wát spulletjes die 30 april mee naar het park gaan, een speelgoedopruimbox voor de kleine, een grote zak tricolori pasta uit een kerstpakket die samen met een Mepal kruidenkweekpot in verpakking gewoon buitengezet waren nog in de kerstdoos en als klap op de vuurpijl zo'n 30 statiegeldflessen in twee grote shoppers.............ongelofelijk dat mensen zo te beroerd zijn om dat in te leveren, mij best hoor!

Zo, de pretjes zijn weer even over voorlopig maar het is mooi om daarop terug te kunnen kijken. Vooral om de Kransky Sisters moet ik nog steeds erg lachen als ik eraan terugdenk.....We gaan nu weer even straf verder de tering naar de nering zetten maar ach dat is alvast oefenen voor later. Van mijn werk te horen gekregen dat niet binnen 4 of 5 jaar de boel waarschijnlijk zal worden opgeheven (geheel of iig grotendeels) maar al binnen nu en 3 jaar. Dat betekend dat mijn uren tot december 2013 "veilig" zijn maar daarna zullen we de plannen tot aflossen van schuld en/of hypotheek dus bij moeten stellen en een jaar is zo weer voorbij........Ik heb wel nu al een CV in moeten leveren en een interessegebied voor "mijn leven na dit werk" -sjucht- daarin heb ik opgegeven dat ik wel graag een opleiding zou willen volgen als "debtcoach" omdat ik toch graag adviserend werk met klanten wil bijven doen. Ze keken daar wel raar van op want zijn in de veronderstelling dat je dat alleen als vrijwilliger doet en waar moet dan mijn inkomen vandaan komen. Ik heb uitgelegd NIET????? je kan toe met heel weinig ;-)) we zullen zien wat dat traject gaat brengen, dat zijn zorgen voor later...........


1 opmerking:

  1. een vriendin van mij is sinds begin dit jaar ook 'debtcoach'. Ze werkt deeltijd voor de gemeente, waardoor ze een vast inkomen heeft. De andere dagen helpt ze mensen die liever helemaal niet in welk traject dan ook terecht willen komen, maar wel van hun problemen af willen. Of gewoon sneller van hun hypotheek of lening verlost willen zijn. Als er betaald kan worden, krijgt ze betaald en anders niet.

    Ik denk dat je heel goed zou kunnen helpen bij mensen die het nodig hebben. Je ben echt een heel erg goed voorbeeld dat je met minimale middelen heel veel kan bereiken.

    BeantwoordenVerwijderen