zondag 29 januari 2012

Zondagsrust...........

iedereen is de hort op dus lekker rustig in huis, met op de achtergrond de radio aan bedenk ik me wat er komende week allemaal geregeld moet worden. Het gedoe rondom de "aanleunwoning" escaleerd regelmatig omdat SD1 niet met ons om de tafel wenst te gaan zitten: "ze regelen het zelf allemaal wel........" zich volgens ons niet voldoende ervan bewust dat WIJ de dwangsom in ons nek krijgen als we niet aan de gemeentevoorwaarden voldoen!! Een huurwoning komt niet zomaar aanwaaien en de afspraak met bank1 voor een evt. hypotheekgesprek is pas op de 23e oftewel dan is er al een maand van de uitsteltermijn verstreken.......manlief wil maar met ze praten en ik loop de boel te sussen en krijg dat weer voor me kiezen GEK word ik ervan. Plan B is dat we boven weer 2 kamertjes leeghalen om voor hen slaapplek te creëren voor zolang als nodig terwijl we net alles op orde hebben en ik me ook nog 's continu realiseer dat ik het heerlijke kleine mannetje straks niet meer continu rondom me heb.

En dat allemaal omdat één of andere azijnzeikerd vind dat het niet mag, mennnn ik háát "regeltjes"!!!!

De zaterdagspost bracht weer "fijne" rekeningen o.a. de autoverzekering, deze hoeft nog niet a-la-minute betaald te worden maar is in ene wel 70 euro duurder geworden zonder bericht, dat word bellen. Ook de nieuwe rekening van het HHRS is binnen, ook weer 5 euro duurder maar daar kunnen we verder niks mee je kunt nu eenmaal niet wisselen van waterschap en deze word in 10 termijnen afgeschreven dus voelen we amper. Ook is me nu eindelijk duidelijk wat er mis was met de energie afrekening: ik voelde gewoon dat deze niet klopte maar hoe ik het ook berekende ik kon het niet verklaren. Uiteindelijk hadden we bedacht dat dan wellicht de laagtariefsstand een jaar lang niet gewerkt had dus de netbeheerder een mail gestuurd en die kwam met de hen bekende meterstanden van de afgelopen 3 jaar. Zo konden we nu dus zien dat onze energieleverancier de standen heeft gehusseld waardoor we dus teveel bijbetaald hebben. Al die cijfertjes.........ik zag het gewoon niet meer maar nu heb ik het zwart-op-wit dus dat word weer in de clinch met de NEM om teruggave of verrekening van dat bedrag. Ik had ze vandeweek nog aan de telefoon om de meterstanden van dubbel naar enkeltarief terug te laten zetten omdat ook wij inderdaad meer betaalden daardoor (heb het nagerekend). En via de afschrijvingen zag ik dat voor mijn sim-only abo een hoger bedrag was afgeschreven maar dat klopte: ik was alweer vergeten dat ik een nieuwe simkaart had gekregen omdat ik mijn mobiel was verloren in december.

En dan nog weer wat stukjes uit de krant.............

Het wondermiddel van de Wibra -Dasty- heeft een ware Hyves fanpagina. Het spul word geroemd voor van alles en nog wat (sorry ik gebruik het zelf ook afentoe). De winkel zet miljoenen flessen per jaar af maar het middel zal niet milieuvriendelijk zijn want de link word gelegd tussen chemische rampen en de fabriek waar het gemaakt word, oei.........

En dan moet ik nog gaan uitkijken als ik met mijn scooter op de openbare weg rijd: het boerka-verbod is nu officiëel van kracht oftewel je kunt een boete van 390 euro oplopen als je gelaatsbedekkende kleding draagt w.o. een boerka, een bivakmuts of een integraalhelm.........en die laatste draag ik dus, lekker dan!! Wees gerust, ik doe 'm altijd af als ik een winkel binnenga ;-)

Ook nog een heel leuk stukje in de VKbijlage over het juttersmuseum en in de Paroolbijlage een heel groot artikel over waar vintage-winkels hun handel vandaan halen en hoe het eraan toe gaat bij textielsorteerbedrijven. En tot slot heeft de Noppes kledingwinkel ook een kiloknaller: op koopavond en zondag hebben ze een speciale kraam met kleding die op gewicht word verkocht á € 3.50 de kilo. Dit omdat de vraag naar 2e-hands steeds groter word en de mensen zo nog voordeliger kleding kunnen kopen. Je zou het niet zeggen als je in de stad loopt en mensen met tassen vol ziet lopen maar dat zullen de mensen zijn die het (nog) kunnen missen..........zo, ik ga maar 's wat nuttigs doen.

4 opmerkingen:

 1. Haa Jutvrouw, ik betaal de autoverzekering per maand. Is dat ook niet iets voor jou? Kost niets meer dan per jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Bloem: bedankt voor de tip, ik ga het gelijk navragen als ik ze toch bel. Vorig jaar wel in ene betaald omdat het goedkoper zou zijn maar misschien is dat inmiddels wel weer veranderd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi
  jutvrouw
  dit is een test om te kijken of ik eindelijk weer eens kan reageren
  groet monique

  BeantwoordenVerwijderen