vrijdag 11 november 2011

Sint Maarten............


11 november is de dag,
dat mijn lichtje, dat mijn lichtje
11 november is de dag
dahhat mijn lichtje branden mag

Het zal niet druk worden bij ons want daarvoor wonen wij net aan zo'n trappelendje waar niemand komt. Oh ja, en de voordeur kan niet eens open want die gebruiken we nooit -) en net ook vandeweek besloten dat we de naden opnieuw gaan afplakken tegen de tocht en dat we er een plank maken zodat die loze nis gebruikt kan worden als opbergruimte.

                                                         

2 opmerkingen:

 1. Tof blog heb je en leuk dat versje over Sint Maarten. Wij maakte vroeger met de kinderen de foekepotten zelf en dan langs de deur met:
  Foekepotterij, foekepotterij, geef me een cent en ik ga voorbij. Heb geen geld om brood te kopen, daarom moet ik met de foekepot lopen. Foekepotterij geef me een cent en ik ga voorbij.

  Vrolijke groetjes Renée

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier was het wel druk aan de deur. De buurkinderen hadden ons vorige week al fijntjes herinnerd aan vorig jaar, toen we St Maarten vergeten waren en om 18.15 uur nog snoep moesten kopen. Hoezo goed opgevoed?
  Dit jaar dus beter voorbereid. Maar het zou natuurlijk saai zijn als alles volgens het boekje ging: een deel van het door ons aangeschafte snoep bleek te bestaan uit... hoestsnoepjes! Manlief is kleurenblind en kon in de supermarkt niet zo het verschil zien tussen groen en oranje verpakking. Toen we het ontdekten hebben we ze gauw er tussen uit gehaald. Na 20.00 uur was het rustig, en ging de bel niet meer. Groet, Hsm.

  BeantwoordenVerwijderen