vrijdag 14 oktober 2011

Vrij! weekend


Zo en de week was alweer om! Morgen gaan we kringloopwinkels onveilig maken in de buurt van Rotterdam ;-) mij benieuwen wat we allemaal tegenkomen. Als het goed is komen morgen ook de spulletjes binnen die we moesten bestellen om de scooter weer rijdend te krijgen, hopelijk kan ik er dan maandag weer mee op pad. 's Middags heb ik met de boekhoudster afgesproken voor de laatste puntjes op de i en de definitieve eindafwikkeling. Hoop dat het meevalt, want hoe ik ook doorvraag ik krijg er geen vat op.........ze heeft alleen wel ontdekt dat de vorige boekhouder er een zootje van heeft gemaakt en nu heb ik vreselijke spijt dat ik die ellendeling afgekocht heb met een x bedrag. Gelukkig heeft hij niet het volledig ge-eisde deel gekregen maar dus kennelijk toch nog teveel. De huidige boekhoudster wil eigenlijk alles nog weer eens gaan nalopen maar ik voel daar weinig voor want dat doet ze natuurlijk niet op vrijwilligersbasis. Aan de andere kant, stel dat ze toch nog weer geld voor ons kan terughalen, misschien is dat het dan wel waard?? Maar bij de BD zijn de voorgaande jaren ook al afgesloten en volgens mij ook definitief goedgekeurd, neem toch aan dat je dat ook niet zo weer open kunt breken omdat je denkt nog geld terug te kunnen vragen.......Pff wat een vragen weer, ik wou dat het alvast dinsdag was dan hadden we de beslissing al genomen. Het word sowieso nog een hoofdbrekende week want de school van jongste Jutter werkt van geen kanten mee en gaat hem na de herfstvakantie schorsen en wil hem ook van school af hebben, in zijn examenjaar!! Maar ik heb gelijk de leerplichtambtenaar erbij betrokken omdat ik vermoedde dat niet de juiste weg word bewandeld en dat blijkt nu ook. Er is totaal geen aanleiding hem van school te sturen, hij staat nergens geregistreerd vanwege wangedrag of schoolverzuim ( dat is ook niet de reden, hij gedraagt zich "storend" ) en school MOET met een passende oplossing komen, maar vooralsnog is die er niet en zitten wij met een puber die we moeten blijven motiveren om maar naar school te blijven gaan terwijl zij hem het leren onmogelijk maken. Bij de Onderwijsinspectie heb ik al een klacht laten noteren over deze school en we moeten nu ook nog een klacht indienen bij het bestuur die natuurlijk weer de school een hand boven het hoofd houd. Ben al de hele week aan het bellen met allerlei instanties. Waarom moet het nou altijd zo ingewikkeld.......bij anderen gaat alles altijd van een leien dakje (ik weet het, dat is natuurlijk niet zo, ieder huisje heeft zijn kruisje maar je kan het soms zo zat zijn.......).

No ja, over tot de orde van de dag: boodschapjes doen, menu maken voor de komende week, vandaag nog voor de 3e keer worstjes ophalen en dan krijg ik ook weer 30 euro :-) Het restant woonkadobonnen nog opmaken bij Loods5 en dan wil ik eigelijk ook nog langs KV of DirX om wat lekkere douchefrisjes op te halen met de voordeelkaart cq. bonnen. Je kan trouwens zoveel KV voordeelkaarten aanmaken als je wilt (met telkens een ander e-mailadres) want ik heb nu een kaart geregistreerd waarop ik heb aangegeven dat ik zwanger ben en binnenkort bevallen moet dus mag ik de mama tas met leuke spulletjes gaan ophalen <LOL>

8 opmerkingen:

 1. Heb morgen nog wel een paar pakjes luiers voor je ;-)

  Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn zijn sommige scholen toch!
  Wij hadden vorig jaar ook zo iets, jongste wilde wel en zette zich overal voor in maar had een mentor die hem totaal niet lag.. kwam eerst van de mentor af later werd dit wederzijds en had hij geen zin meer in school dus ging ook storend gedrag vertonen.
  Kreeg een gesprek met (vr) mentor.. kreeg al meteen door dat zij hele andere ideeen er op na hield dan zoon..ze behandelde de leerlingen of het kleine kids waren maar dat werkt niet meer bij 17-18 jarige.
  Wat een ellende!
  Hij heeft gelukkig de langste adem gehad, in januari is ze bezig geweest om hem van school te krijgen.. wij hebben ook de leerplicht in geschakeld, dit was geheel tegen het verkeerde been van mentor..
  Toen hij dit jaar slaagde overhandige mentor wel zijn papiertje maar gaf hem geen toespraak en feliciteerde hem ook niet.. zielig gewoon!

  Laat je niet gek maken hoor hou je voet stijf!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij is dat standaard, dat de ene boekhouder moppert op de volgende.
  Als er nieuwe feiten zijn, kun je altijd een bezwaarschrift indienen bij de belastingdienst. Dus alleen voor nieuwe feiten, iets vergeten of zo.

  Misschien moet ik, als ik besluit minder te gaan werken voor de baas me ook maar een zelfstandig boekhoudbedrijfje op gaan richten.

  Of een bedrijfje dat regenkledingstof en daaronder gewatteerde klittenbandrokken maken voor scooters. :-))

  Succes met je scooter.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zucht, onze jongste is met ingang van dit jaar op het Luzac gestart. Na jaren labbekakkerig onderwijs op de oude school.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En net weer een herenfiets van zoonlief gestolen, tja je moet drie sloten op je fiets doen in Amsterdam, en dat doen mensen niet altijd omdat je snel een van de sleutels kwijt raakt of dat ie beschadigd raakt waardoor ie onbruikbaar wordt. Jutvrouw, als je nog een knappe herenfiets bij het afval ziet... We overwegen nu ook wel een vouwfiets, die kan zoonlief meenemen naar zijn 1e etage. Tja, de fietsendief pakt altijd de makkelijkst te stelen fiets. Welk peperduur slot je ook gebruikt, de dief is je altijd een stap voor. Groet, Hsm

  BeantwoordenVerwijderen
 6. OOooo jutvrouw toch..nou lig ik hier helemaal in een deuk...een mamatas ophalen, omdat je zwanger bent hihi.
  Volgens mij ben je niet heel veel jonger dan ik en dan nog mama worden...hihi.
  Verder hoop ik dat je vandaag een leuke dag hebt, want dat verdien je wel na al die ellende.

  Lieve groetjes jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoezo Jenneke, Rob de Nijs wordt op zijn 69e toch ook nog vader. En laatst nog een Friese nieuwbakken mama van 63 jaar. Kan best hoor.
  lees een smiley die niet lukt hier
  Groet Hsm

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Allereerst bedankt voor je gezelschap gister en de onwijs leuke rozenkrans.
  Dit soort dagen zijn toch altijd de krenten in de pap.
  Over DE school........tja als mijn kind al 3 kwart jaar kan spijbelen zonder dat wij dat weten.Ze hebben er wel van geleerd mede dankzij de schoolinspectie.Nu proberen ze "raddraaiers" er dus op deze manier uit te werken.Zien niet de fout zij de leerkrachten zelf.
  En morgen??? Dat zal heus heel erg mee vallen.
  Jij zwanger?? heb ik nik svan gezien gisten ,maar nu j ehet zegt beginnen mijn hormone ook op te spelen.Toch maar een 2e kaartje aanvragen end e Mamadoos aanvragen.Ben tenslotte mama...ook al zijn ze 20 en 15!!*LOL*

  BeantwoordenVerwijderen