maandag 24 oktober 2011

Laatste week oktober


Ik was dus op zoek naar kleur............en heb van het weekend eindelijk de vuilniszak met resten wol uitgezocht die ik een tijdje geleden van P. kreeg. Nu staan er 2 manden vol te lonken tot er iets mee gebeurt maar dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Dus eens "granny square" ingetypt bij google en  moet je dan eens kijken wat er allemaal voor moois naar boven komt!!! Het een nog leuker als het ander, compleet met voordoe-plaatjes hoe je moet beginnen. Ook op YT staan filmpjes.........leuk voor de herfstavonden.


Nu de laatste week van de maand alweer is aangebroken word het ook weer tijd om de balans op te maken: de salarissen komen binnen, de rekeningen & aflossingen worden betaald en dan.....naar mijn gevoel lossen we te weinig extra af en manlief wil graag wachten tot we weten wat de belasting brengt. Hij wil dit dan het liefste inzetten om de grootste schuld naar beneden te brengen want die kost het meest aan rente. Ik snap dat wel maar ik wil ook iets extra's doen, zou zo graag een post gewoon weer helemaal weg willen kunnen strepen, zodat ons rijtje schuldeisers steeds korter word :-) ach wat zeur ik nou toch het gaat goed zo. 

Afgelopen weekend dachten we even dat de wasmachine vervangen moest worden omdat deze niet meer pompte, bleek gewoon een prop in te zitten dus zelf opgelost. Ondertussen wel nagedacht over hoe dit evt. zo budgetvriendelijk mogelijk op te lossen was als hij echt stuk was geweest? We hadden het er toevallig net over dat we de wasmachine van oom J. hierheen zouden halen om er eentje als reserve te hebben staan. Opslagruimte is het probleem niet dus bijna was deze al gelijk van pas gekomen. Maar de (hotfill) machine waar we nu mee wassen gaat gewoon nog even een tijdje voor ons wassen, deze hebben we trouwens 2 jaar geleden gekocht voor 65 euro dus absoluut niks te klagen hoor. SD1 hebben we gisteravond weer kunnen verblijden met een bankstel, ze wilde al heel lang een rood bankstel en die stond er dus gisteravond. Voor de rest niks gevonden alleen wel heel veel kleding. Dit ga ik vanavond weer uitzoeken dan kan het donderdag weg naar de voddenboer plus dat ik dan gelijk doorrij naar de kringloop om het een en ander aan spullen weg te brengen. Ik heb voordat we gingen struinen alvast 2 volle shoppers weggebracht naar de meiden van het verzamelpunt, een soort voedselbank maar dan voor baby/kinderkleding-spulletjes en speelgoed. Had hier nog steeds 3 potten babyvoeding nieuw staan (van een GTA) en tig pakken luiers, deze heb ik nu daar gedoneerd met ander spul zodat zij er weer andere blij mee kunnen maken. Ruimt hier allemaal weer op!

  


6 opmerkingen:

 1. Oeps, ik dacht even dat dit jouw living was op
  de foto :)
  Gelukkig werkt je wasmachine weer!
  Lief dat je die spullen kan doorgeven aan iemand
  die ze kan gebruiken.
  goetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, wat een kleurige inrichting. Goed werk dat je alles een nieuw plekje kunt geven. Gr. LZV

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk ..ik moet toch ook eens leren haken ..breien kan ik ..dus anders maar vierkantjes gaan breien ??
  Fijn dat de wasmachine weer normaal doet , je kunt zo moeilijk zonder ..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een kleuren !, zeker op zo'n regendag als vandaag/dinsdag.
  Het struinen lijkt wel iedere 14dgn te kunnen, met succes. Of vergis ik me ?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zag de foto en dacht wowwww die heeft door gehaakt hahaha
  De schrik slaat je om het hart als je wasmachine er mee stopt!
  Gelukkig doet hij het weer, was het een prop van zeep?

  BeantwoordenVerwijderen