maandag 5 september 2011

recept voor chocolade brokken


Oven voorverwarmen op 160 gr C. Vet een bakblik van 20x30 cm in met wat boter, en zeef de bloem en de bakpoeder. Smelt de chocolade voorzichtig in de magnetron of au bain marie. Roer met een vork de boter door de bloem tot je een grof kruimelig deeg hebt en schep hier de suiker door. Schep hier dan weer de gesmolten chocolade en de geschaafde amandelen door, en spreid dit droge goedje in de bakvorm, maak het eventueel wat glad met de achterkant van een lepel. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bak hem 25-30 minuten in de oven. Laat hem in de vorm afkoelen. Verwarm voor de caramelmassa de boter,suiker, een scheutje (Amerikaanse)pannekoekstroop en de gecondenseerde melk al roerend totdat boter en suiker gesmolten zijn. Laat het mengsel zachtjes stoven tot het goudbruin is en roer dan de hazelnoten erdoor. Giet dit mengsel over de afgekoelde bodem. Als na enkele uren het geheel is gestold, smelt de resterende chocolade en strijk die weer over de caramel. Als alles is afgekoeld kan je koek uit de vorm halen en voorzichtig in repen of blokken snijden.

  • 225 g bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 150 g pure chocolade
  • 115 g boter in stukjes
  • 50 g lichte rietsuiker
  • 2 el gesnipper-de amandelen
caramel
  • 175 g boter
  • 115 g basterdsuiker
  • 2 el golden syrup
  • 175 ml gecondenseerde melk
  • 150 g hazelnoten
  • 225 g pure chocolade

5 opmerkingen:

  1. Kijk aan, je bent er weer! Long time no see.. Nee grapje, maar het duurt wel erg lang, die migratie van weblog. Je zit nu op blogspot, zie ik, je wilde het niet afwachten? Ik vind het wel heel erg lang duren voor weblog de blogs weer terugzetten kan.

    Groet,
    Hsm

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Hsm., leuk dat je ook hier weer meeleest!
    Ja inmiddels was ik zo aan het schrijven verknocht dat ik 2 weken wachten wel welletjes vond. De laatste week horen we al helemaal niets meer van S. dus ik denk dat ALS ze nog terugkomen heel veel mensen overstappen.

    groetjes JutVrouw

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Sjo hé, da's niet goed voor de lijn. Volgens mij is de golden syrup van Tate & Lyle en dat is toch echt een Engels merk. Gr. LZV

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dit lijkt me echt heel lekker!

    Groetjes,
    Angèle

    BeantwoordenVerwijderen